Ankowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo

Post »

Liczę na to że jeszcze Cię Marto skusi jakaś szkółka w naszym rejonie, to faktycznie można by się spotkać. Ja się wybrać nie mogę do szkółki bylinowej - cały czas są ważniejsze sprawy i odkładam to już od roku :roll:

Izo- dzień był wręcz cudowny, po całym tygodniu z deszczem :D . Teraz w nocy to sobie może padać.
Pan z siatką jedzie :shock: - dzwonił z trasy i teraz czekam, a spać mi się chce okrutnie ;:41
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, a co robisz z tym arcydzięglem? Kandyzujesz do tortów czy znasz jakieś inne zastosowanie?
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu- łodyżki jak najbardziej - kandyzujemy. Ale zużycie jest małe, jeden słoiczek się robi i wystarczy.
W zeszłym roku zrobiłam leczniczą nalewkę, dzięgielówkę. Użyłam korzenia i łodygi, z przyprawami. Ma bardzo intensywny zapach, a smak dla niektórych nie do przejścia ("smakuje jak lekarstwo"). Ale na trawienie dobra :wink: Pewnie będę robić nową porcję niebawem. Daję też odrobinę arcydzięgla do nalewki ziołowej (to taki mix ze wszystkiego ziołowego )-wychodzi ciemna i bardzo smaczna.

Siatka przyjechała o 1 w nocy :shock: . Ciężko było - ciemno, leje, a oni szukają na samochodzie która to rolka. Po rozwinięciu się okaże czy to dobra dla kur, czy dostałam jakąś na dziki :;230
Dzisiaj od rana ulewny deszcz - nici z ogródka. ;:223
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Jest jednak jakaś sprawiedliwość na świecie, u nas od rana leje :(
Jaka Małopolska gościnna! Wiemy, wiemy! Ale my lubelaki też niezgorsi, Iza, Aniu, zapraszamy do nas i do Końskowoli, przypominam, sezon różany tuż, tuż :)
To kurki trafią za kratki?
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś - kury będą miały własne terytorium, wygrodzone - będą tam do woli biegać, grzebać, skubać i co tam im jeszcze do głowy wpadnie. Jest to konieczne, w celu uniknięcia konfliktu interesów: kurzy apetyt vs. moje rośliny.
Tyle osób już pisało o Końskowoli, nie byłam nigdy w tamtych rejonach :oops:
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj ANIU, , jak zapewne wiesz i u nas się rozpadało, podobnie jak u Was. Taka pogoda jest najlepsza na wirtualne spacery po ogrodzie. Odbyłem długi spacer po Twoim ogrodzie, zobaczyłem piękny ogród, dorodne warzywa na warzywniaku, no i odwiedziłem Twoją"fabrykę naturalnych jajek".

O hodowli drobnego inwentarza i ja myślałem, lecz położenie mojego ogrodu bezpośrednio przy lesie szybko by spowodowały że korzyści z tego by miały lisy, czy kuny, no chyba że bym im zbudował betonowe bunkry.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aniu - dostawa o 1 w nocy? :shock: Powariowali ludzie :roll: Kiedy montaż? :wink:
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

No to kurki będą miały pełnię szczęścia. Wreszcze na swobodzie. Aniu może na początek podrzuć im listków melisy żeby nie przeżyły szoku :;230 Takie szczęściary z nich. Te urodzone (wyklute )w zamknięciu , zapewne docenią Twoje starania i odwdzięczą się potrójnymi żółtkami :;230
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Do pełni szczęście to pewnie brakuje im teraz tylko kogutka :;230
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aniu ;:167 ale u Ciebie wszystko pięknie rośnie, moje gratulacje ;:196 ;:196 ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadeuszu -bardzo się cieszę, że znalazłeś czas na odwiedziny w Ankowie :D Dziękuję za miłe słowa :) i zapraszam do kolejnych wizyt :wit
Co do zagrożenia dla kur- faktycznie bliskość lasu to duże ryzyko. U nas zdarzają się kuny, lisa w pobliżu domu jeszcze nie widziałam. Za to obawiam się puszczanych luzem psów, bo dla nich to też żaden problem, podkopać się pod siatką.

Dominiko- co zrobić, goście jeżdżą z siatkami według listy zamówień, a nie zawsze da się przewidzieć co się na trasie wydarzy. Ja współczuję tylko tym kolejnym klientom, bo tam jeszcze sporo rolek na aucie było :;230 Dzisiaj pogoda monsunowa- nie ma mowy o rozciąganiu siatki, dopóki deszcz nie zelżeje.

Olu- no ciekawe jak by wyglądała taka kura po melisie :;230 Przy tej pogodzie to nawet nie wiem czy one będą wychodzić chętnie- może kaczki trzeba było kupić ;:224

Marku- trzeba im dawkować emocje, żeby nie padły z wrażenia :;230

Halinko-dziękuję Ci ;:196 , wody nie brakuje i wiele roślin korzysta z tego.

Rozpadało się do tego stopnia,że widzę kałuże w ogródku- niebywałe- na moim piasku!
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Na moim piasku podobnie, jak tak dalej pójdzie, to jutro będzie zaś woda w piwnicy.. :(

Aniu, jak można przyjechać z dostawą o takiej porze?
A dzwonili chociaż wcześniej?? :roll:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - dzwonili w piątek, że będą w sobotę. Potem w sobotę o 19, że są jeszcze daleko. Ja czekałam na tą siatkę jak desperat- więc mi ulżyło, że w ogóle dotarła.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Odwołuję, Pan od siatki nie jest podły, tylko pogubiono-zapóźniony. Najważniejsze, że dojechali, choćby w deszcz i po północy :!: U mnie woda stoi na rabatach, i w piwnicy już się pojawiła... Nawet psów nie idzie namówić do wyjścia z domu.
Może zmyje mszyce...
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie koty nawet wychodziły kilka razy na własną prośbę. Potem wpuszcza się z powrotem- wyglądają jak nutria po kąpieli :;230
Myślisz że mszyca się zniechęci? Marzy mi się jakiś mszycojad- żeby przyszedł, najadł się do rozpuku i oczyścił mi rośliny z tego paskudztwa.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”