Ogródek aleb-azi
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek aleb-azi
Iza na wycinkę świerków trzeba mieć pozwolenie.
Inaczej grozi potężna kara.
Lepiej się zastanów czy na pewno chcesz je wyciąć, bo może wcale z nimi nie jest aż tak żle.
Inaczej grozi potężna kara.
Lepiej się zastanów czy na pewno chcesz je wyciąć, bo może wcale z nimi nie jest aż tak żle.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Och, Grażynko - wzięłam dziś z urzędu formularz, jest parę dokumentów do skompletowania. Urzędnik do miesiąca ma oglądnąć drzewa... i wydać decyzję... Zastanawiam się i zastanawiam. Obawiam się, że nie jestem w stanie ich opanować. Jak zaczęłam się dokształcać w temacie chorób iglaków, to znalazłam na nich wszystkie choroby od ochojników, przez tarczniki po przędziorki. W sąsiedztwie zaraza i nikt nic nie robi. A to takie stare drzewa, serce ściska...
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Izuniu daj znać gdzie te targi ogrodnicze tzn. na jakiej ulicy bo wybrałabym się w niedzielę . twój ogródek jest po prostu piękny ta mnogość kwiatów jest ujmująca
pozdrawiam alina
ogród u stop klasztoru
pozdrawiam alina
ogród u stop klasztoru
-
- Kontakt:
Alinko - śpisz? Dopiero zobaczyłam Twój post. Targi na ul. Klimeckiego w Krakowie - na terenie Stałej Wystawy Budownictwa. Zbiórka o 10 

-
- Kontakt:
Alinko - przeczytasz rano, to prędko do Krakowa
Oj dopiero doczytałam, że w niedzielę.... Ale jakby co....

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czyli Ty też wybierasz się na spotkanie. Bardzo lubię takie spotkania. Już mi się marzą następne. Żeby to człowiek umiał się teleportować. 

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Zrobicie fotki? na targach?? Może będzie coś ciekawego.
Szkoda, że ja dopiero w poniedziałek będę w krk i jak zwykle w niedoczasie.
Bukszpany po prostu policzyłam
, strzyżenie krzewów też mąż robi, chwalę, że tak równiutko 
Szkoda, że ja dopiero w poniedziałek będę w krk i jak zwykle w niedoczasie.
Bukszpany po prostu policzyłam

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
No i zaczyna się targowe szaleństwo,w naszych okolicach dopiero na początku maja 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No to fotki koniecznie muszą być.......
To na pierwszym miejscu, no a potem łupy......

To na pierwszym miejscu, no a potem łupy......

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Kontakt:
Goś - teleportacja tak, ale, w odpowiednie miejsce i w odpowiednim czasie...
Elu, Grażynko, Magduś - Nie potrafię wyjaśnić jak to się stało, ale ZAPOMNIAŁAM aparatu. Łamaga ze mnie a na dodatek nie znalazłam forumowiczów... ale za to znalazła mnie Nela
Było bosko, tylko chyba zamęczyłam Nelę i prawie nie zdążyła nic zobaczyć
Zakupy - były i owszem, zaraz pokażę. Co to ja kupiłam...lilie orientpet Scherezade, Scarlet Delight i speciosum Black Beauty. Zgodnie z zaleceniem Marty hosty dla M - padło na Guacamole i Sum and Substance. Clematis botaniczny bez nazwowy, podobny do Maidwell Hall, i wielkokwiatowy Veronica's Choise biały szafirek, dziwaczny fiołek, jakiś penstemonek, różowy ubiorek.
Co do samych targów, to nie mam porównania do innych imprez. Lokalni wystawcy są mi znani, więc ofertą nie zaskoczyli - np licencjonowane austinki po 62 zeta.
Dobrze trzeba było "zapuścić żurawia", żeby wypatrzyć rarytasiki, ale te były w cenach poza moim zasięgiem... np "dziwadełka piwoniowe" czyli piwonia delikatna. Niektóre rośliny tańsze, niż w szkółkach, które odwiedzam, niektóre droższe. Np oferta clematisów Marczyńskiego cenowo korzystniejsza.
Bardzo podobało mi się stoisko firmy z Bielska - interesujące drzewa i krzewy i profesjonalne sprzedające, z cierpliwością informujące co, jak i dlaczego.
Dobra, idę po aparat, bo wszystkiego nie da się opowiedzieć. Zwłaszcza Alionuszki
Elu, Grażynko, Magduś - Nie potrafię wyjaśnić jak to się stało, ale ZAPOMNIAŁAM aparatu. Łamaga ze mnie a na dodatek nie znalazłam forumowiczów... ale za to znalazła mnie Nela

Zakupy - były i owszem, zaraz pokażę. Co to ja kupiłam...lilie orientpet Scherezade, Scarlet Delight i speciosum Black Beauty. Zgodnie z zaleceniem Marty hosty dla M - padło na Guacamole i Sum and Substance. Clematis botaniczny bez nazwowy, podobny do Maidwell Hall, i wielkokwiatowy Veronica's Choise biały szafirek, dziwaczny fiołek, jakiś penstemonek, różowy ubiorek.
Co do samych targów, to nie mam porównania do innych imprez. Lokalni wystawcy są mi znani, więc ofertą nie zaskoczyli - np licencjonowane austinki po 62 zeta.
Dobrze trzeba było "zapuścić żurawia", żeby wypatrzyć rarytasiki, ale te były w cenach poza moim zasięgiem... np "dziwadełka piwoniowe" czyli piwonia delikatna. Niektóre rośliny tańsze, niż w szkółkach, które odwiedzam, niektóre droższe. Np oferta clematisów Marczyńskiego cenowo korzystniejsza.
Bardzo podobało mi się stoisko firmy z Bielska - interesujące drzewa i krzewy i profesjonalne sprzedające, z cierpliwością informujące co, jak i dlaczego.
Dobra, idę po aparat, bo wszystkiego nie da się opowiedzieć. Zwłaszcza Alionuszki

Idź, idź!
Guacamole - przepiękna, ja nie za długo się nią nacieszyłam, tej zimy zeżarły mi ją nornice
S&S też ok. A proszę powiedz, po ile były dziwadełka piwoniowe? Bo moja taka duża, ja nie wiem, co mam!

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Izulka, wiesz jaka jest kara za brak aparatu na spotkaniu? 

-
- Kontakt:
Oj, Czarodziejko nie bij
Wersja de lux - trzy dziwadełka 90 zeta, wersja the best de lux - jedno dziwadełko 80 zeta
Martuś Jeszcze nie wstałam, bo mnie sucz przywaliła cielskiem i jest mi ciepło i mientko
Host nie zobaczysz, bo tylko kiełek wystawiają malusi...

Wersja de lux - trzy dziwadełka 90 zeta, wersja the best de lux - jedno dziwadełko 80 zeta

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
No co Ty! Bić?
Trzeba się do Kapiasa wybrać! 

-
- Kontakt:
Jak mus, to mus