Spełnione marzenia Marzenki:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Spełnione marzenia Marzenki:)

Post »

Marzena tak to już jest z tymi złodziejami ;:14 . My w tym roku wykręciliśmy krany , po tym jak w ubiegłym na wszystkich działkach zniknęły . Też muszę zajrzeć na swoją działeczkę sprawdzić co tam się dzieje :shock: .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marzenko,współczuję Ci.Znam tę wściekłość i bezradność wobec bezczelności złodziei.
Trzymaj się . ;:196
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Dziękuje dziewczynki ;:196 dobrze,że chociaż nie zdemolowali wszystkiego.No nic na przyszły rok będzie musiał Jędrek pomysleć nad zabezpieczeniami :evil: Teraz to już niestety po ptokach :!:
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Współczuję bardzo tych pamiątek szczególnie, wiesz, w Gdańsku złomiarze mi wywieźli z działki wanienkę i gong, niby śmiesznie to brzmi, to było stare i kupione za grosze, ale z miesiąc czyściłam, polerowałam, a jak pomyślę, że mieli za to jakąś dyktę czy inne wino, to mnie jeszcze po 3 latach szlag trafia.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Tak jakoś się złożyło że nie byłam w twoim ogrodzie od wiosny a tu takie zmiany , nawet nowy taras powstał aby było gdzie wstawić stół na maszynach , ja mam na jednej maszynie ,teraz schowany aby nie niszczał .. piękny ogród dużo nowych nasadzeń i dużo nowych rabat ,..Szczególnie ta z wrzosami i trawami śliczna , hortensje piękne ja dopiero zaczynam ich kolekcjonować ... Jak mąż wyzdrowiał ??/ taka złota rączka przydałaby się w każdym ogrodzie ,mój nie podziela mego zainteresowania kwiatami , kopie tylko pod warzywa i kosi kosą łąkę kwiatową i później narzeka że się przepracował ..
Dużo rzeczy ci zginęło .??/ szkoda ale teraz pełno jest rabusiów co za parę groszy wyrządzają szkody na setki a niektóre pamiątki są bardziej cenne niż pieniądze .. Zięć też chciał wywieść pamiątkę po mamie -maszynę do szycia na złom a kupić plastyki ale się uparłam i zrobiłam stół i teraz w lato miło przy nim siedzieć pod lipką w upalne dni ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
mamba9991
1000p
1000p

Post »

A ja kombinuję, jak by z singera barek sporządzić, żeby tych wygięć nie pozakrywać, jakiś zaprzyjaźniony kowal by się przydał, żeby stojaczki na buteleczki wykuł :D
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Witaj maniusika :D po długiej nieobecności,jestem bardzo zadowolona,że wpadłaś z wizyta po tak długim czasie :) Jak widać wiele się pozmieniało ;:108 Szkoda tylko,że szkodniki mi się wtryniły w paradę :evil: Najbardziej się obawiam ,że będą powracać,cholerniki jedne! Z rzeczy wartościowych troszkę ubyło,ale to takie nieważne.... Szkoda mi tylko pamiątek po mamie :!: Tego się niestety nie wróci :cry: Mąż ma się teraz dużo lepiej,ale leczenia prZed nim ,że hohoooo :roll: Mam nadzieję,że starczy mu sił i na przyszły rok odpowiednio zabezpieczy domostwo ;:14 ;:14 a zabezpieczeniami można tak powiedzieć zajmuje się zawodowo... no cóż szewc bez butów chadza.... czasami :wink:
Mambuś to bardzo ciekawy pomysł z tym ,że na pewno bardzo kosztowny,kowalska robota jest w cenie.Mój Jędrek ma kolegę nie kowala i niestety nie w Szczecinie co robi różne piękne rzeczy z metalu ja sobie zażyczyłam stojak na wina do domku i czekaaaaaam :;230 Robił te nasze krzesła na działce ,a w domu mamy łózko robione przez niego,żeby tylko się w końcu zmusił i mi zmontował ten stojak :roll: Widziałam u niego w domu jakie ma piękne metalowe cudeńka no ma facet talent :!:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ja też dołączam się do grona poszkodowanych przez złomiarzy czyli to ogólnopolska plaga !! :evil:
Krany u nas się już od kilku lat wykręcamy na zimę bo nie mają racji przetrwania ... :roll:
Ale ostatnio pojawili się również złodzieje krzewów .Azalie,różaneczniki,bukszpany,iglaczki miniaturowe , wszystko co daje się spieniężyć...Chociaż mnie końcem października ktoś wykopał 2 okazałe hebe o tej porze już na rynku nikt nie kupuje roślin do ogrodu ...a zatem to by swój złodziej - działkowy. :? Dołki zostały idealnie przysypane miało pewnie wyglądać wiosną,że zima je wykończyła ..a mnie się zachciało jeszcze je okryć na zimę ale nie było już co...A domki - altanki , też są notorycznie odwiedzane i my nawet nie zamykamy na klucz zima-lato.Bo jak chcą to i tak wejdą a dodatkowo jeszcze drzwi zniszczą...nauczona już jestem niczego cenniejszego nie pozostawiać a co konieczne upychamy po różnych takich zakamarkach...
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
mamba9991
1000p
1000p

Post »

marpa- jak wie, gdzie co wykopać, to "swój" niestety, często chodzi daną trasą i ma upatrzone, no nijak nie może być inaczej, nie sądzę, że jakiś mafiozo zamawia hebe jak auto u złodzieja, pewnie hebe rośnie teraz gdzieś pod blokiem czy na innej działce. I może wiosny nie doczeka nie okryte i to najbardziej boli.
W tych kradzieżach to nawet nie o tą kasę chodzi, ale o troskę i czas, nie?
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Ja aż się boję do siebie iść :roll: .3 tygodnie nie byłam-wątpię żebym dała radę -pewnie wszystko zasypane :roll: .
Ale sąsiad chodzi-i mówi że chętnych cudzą własność nie brakuje :cry: .
Awatar użytkownika
falkenburg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2009, o 23:38

Post »

Współczujemy. No niestety to nasza wada narodowa. Kiedyś wszystko było wspólne i dla niektórych tak jest do dzisiaj. Nam to nawet latem giną rzeczy (w biały dzień) ;:14. Niby ogrodzone ale mają nożyce, drabiny i inne sprzęty i tak wejdą. Może prąd albo miny przeciwpiechotne powstrzymałyby złodziei.
Na poprzedniej działce, przy ruchliwej ulicy (Chopina) - obok bloki, sklepy, dużo ludzi się kręci - a i tak wyniesli nam wielką wannę żeliwną i inne graty żelazne i nieżelazne.
Małgorzata i Krzysztof
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Marzenko

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru przyniesie Ci spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Ciebie pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia, niech spełniają się wszystkie Twoje marzenia.

Obrazek
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Oj ja jak zwykle opóźniona w rozwoju :roll:
Życzę wszystkim razem i każdemu z osobna spokojności :D

Obrazek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Życzę miło spędzonego Sylwestra i lepszego Nowego Roku abyś mogła wreszcie stworzyć ogród swoich marzeń ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Marzenko WYSTRZAŁOWEGO SYLWESTRA
Obrazek