Moi zieloni współmieszkańcy - AlfaXIII,cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To chyba refleks światła :roll: Scilla cudna, moją niestety szczeniak zamordował :twisted:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 cze 2006, o 12:31

Post »

Kasiu... litości :) Nie wiem o którym zdjęciu mówisz.

Anoli... Mogę coś podesłać. U mnie rozrasta się pomimo wyskubywania :)
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wydaje mi się, że Kasi chodziło o ten refleks światła na trigonie? Ale to niech Ona lepiej powie. :oops:
Gdybyś kiedyś coś sobie u mnie na wymiankę zoczyła, to ja bardzo chętnie :oops:
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D Dobra, chodzi mi o Twojego wilczomlecza trójżebrowego (widać go na 14 zdj. całkiem po prawej ) , jest b. ładnie wybarwiony (jasny po środku, zielony na zewnątrz), mój nigdy taki nie był i cały jest zielony, dlatego się nim zachwyciłam (zresztą rzadko widzę, ładnie ubarwione trójżebrowce, pewnie kwestia ilości światła). Przepraszam za zamieszanie :oops: Na swoje usprawiedliwienie mam całodzienne siedzenie nad prezentacją i poprawianie jednego dowodu ;)

A może i anoli ma rację i to taki sprytny refleks światła.
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

Fajna brzoza :D

Mnie też zakwitła bazylia ale nie spróbowała kwiatków - czytam teraz, że to błąd - w przyszłym roku się poprawię :)

Kolory fuksji i koleusów bardzo mi się podobają - lubię takie :)
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aaaaaa... już wiem o co chodzi :) Sokole oko :) On faktycznie ma takie jasne przebarwienia po środku. Pognałam na balkon i wydłubałam go z parapetu by zrobić mu fotkę. Niestety znowu mi bateria w aparacie zdechła :( Ale znalazłam niezłą fotkę w necie.
Obrazek
Linka nie podaję bo to podprowadzone z Allegro. Właściciela zdjęcia proszę o wybaczenie :) A jutro zrobię fotkę swojego.

Zgredo
... kwiatki dodaję do sałatek. Poza tym, że smakują to jeszcze fajnie wyglądają na talerzu ;)
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23

Post »

Uhhh, dzięki, bo już myślałam, że mam omamy wzrokowe ;) Wybacz, po prostu jeśli chodzi o sukulenty to ja dojrzę wszystko :D A że oglądałam twoje zdjęcia w powiększeniu to jakoś to ubarwienie od razu mi się w oczy rzuciło :D
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zapomniałam dodać, że on faktycznie się tak wybarwia gdy ma duuuuuużo słonka. Teraz stoi na balkonie i widzę, że czubek ma bardziej zielony. Jakoś nigdy wcześniej nie zwróciłam na to uwagi. Dzięki Kasiu za wiedzę :) I tak nie postawię go na oknie południowym bo znowu ugotuję kwiatki. Wszystkie musiałam zabrać gdy parę się ugotowało i je straciłam.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja też początkowo na słoneczku była taka jaśniejsza nieco, ale potem się przypiekła i teraz ma chrupiącą skórkę :oops: :twisted:
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

AlfaXIII,czy ja mogę Ciebie prosić o szczepkę choćby jedną Plectrantusa. Tak pięknie Cię proszę.....!!! Galeria wspaniała i jest co oglądać.Gratuluję ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

A ja myślę,że sa różne bo choć u mnie stoją na jednym parapecie to jeden jest zieloniutki,drugi właśnie z jaśniejszą pręgą pośrodku,no a trzeci purpurowy,choć bardziej zielony niż czerwony. :wink:
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu... plektrantusa "Niko"? Jasne, że wyślę. Nawet całą wiązkę. Mam tego już dwie skrzynki a zaczynałam od jednej sadzonki :) Adres na PW poproszę. (A może chodzi o cebulicę?)

Basiu... pewnie są różne odmiany to i kolorki mają różne :)
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

ta włochata trzykrocia mi się bardzo podobała
:wit ;:97
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gosiu... która włochata? Jest ich parę ;)

Krysiu... to specjalnie dla Ciebie. Obfobiłam donicę z sukulentami.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dość dobrze widać te rozjaśnienia na wilczomleczu. A swoją drogą to sama jestem ciekawa co tam rośnie ;)

Basiu... a to moje cebulice. Dlatego dziwi mnie, że tak wolno rosną u Ciebie. Zauważyłam, że lepiej im w takim ścisku. Niemniej większą donicę znowu będę musiała rozsadzić bo już z niej wyłazi.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dla porównania wstawiam zdjęcia po rozsadzeniu chyba 2 lata wstecz. Z tego co pamiętam, wtedy wzięłaś ode mnie cebule.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

O w mordę...ależ ci się ich namnożyło!To...zapraszam do mnie na kawkę,dam ci ta zieloną. :lol:
No nie wiem,czemu moja ledwie wegetuje,siedzą w pudełeczku po margarynie no i nie na zewnątrz tylko w domu,pewnie to tez ma znaczenie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”