Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
U mnie to już 20 cm śniegu i nadal sypie.
Koło -2 stopnie czyli fajna zima - gdyby nie ten remont.
A jak u Ciebie Ewuniu - już widać koniec ?
Koło -2 stopnie czyli fajna zima - gdyby nie ten remont.
A jak u Ciebie Ewuniu - już widać koniec ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Kogro-te 7-10 cm śniegu w Podwórkowym przyjęłam na oko zza płota, może jest już także 20 cm?Intensywnie sypie dalej.Za oknem słabe minusy na razie,ale temperatura spada.
Jutro wybieram się do Lasku i jak mi pozwolą to zrobię wielkiego bałwana!
Co do malarza,jeśli będzie miał czas tylko w styczniu to zrezygnuję,to nie są dobre warunki do malowania i prawidłowego schnięcia ścian i sufitów.
Na razie oglądam czasopismo "Weranda" i mam kolejne(niedrogie) pomysły renowacyjne.Ogrodowe niestety także.
Jutro wybieram się do Lasku i jak mi pozwolą to zrobię wielkiego bałwana!
Co do malarza,jeśli będzie miał czas tylko w styczniu to zrezygnuję,to nie są dobre warunki do malowania i prawidłowego schnięcia ścian i sufitów.
Na razie oglądam czasopismo "Weranda" i mam kolejne(niedrogie) pomysły renowacyjne.Ogrodowe niestety także.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu jak miło Cię zobaczyć! Rzadko ostatnio zaglądasz do odwórkowego. Rozumiem, że nie chcesz podeptać świeżego śniegu
Ale to dobrze ze jest śniegowa pierzynka na naszym zielsku

Ale to dobrze ze jest śniegowa pierzynka na naszym zielsku

-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu dużo zdrowia, radości i jak najmniej problemów,oraz
samych dobrych ludzi na swej drodze w tym Nowym Roku
samych dobrych ludzi na swej drodze w tym Nowym Roku

- EwkaEs
O tak... to bywa zgubne... bo one niedrogie bywają zwykle pojedyńczo... i nie czasochłonneEwa Janina Sadowska pisze:[

- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Ewo tak dawno nie byłam u Ciebie . 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ewuniu witaj noworocznie . Wszystkiego naj ,najlepszego przede wszystkim niezawodnego zdróweczka i oby podwórkowy zakwitł wszystkimi kolorami teczy .
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Zaitrygowałaś mnie tym czasopismem "Weranda" bo u nas tokiego nie widziałam....ale jak lepiej poszukam to może i znajdę gdzieś w mieście....
A co tam ciekawego jest...?? oprócz werand.... 

-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Witaj Ewo fajnie ,że macie śnieg.U nas nie ma świeżego śniegu tylko wieje strasznie,jakiś halny czy cóś?Dobrze,że masz nowe okienka.Pozdrawiam Grażyna
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Ewuniu. U mnie od iluś dni ciągle pada śnieg. Jeszcze trochę to nie tylko że na działkę nie dojadę.........ale z domu nie wyjdę. Boję się że jak się zrobi temperatura na +..będą znowu powodzie.
. Miłej Niedzieli. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj Ewo!
Szafirki to drugie po hiacyntach moje ulubione rośliny wiosenne.
I chociaż staromodne i popularne nic nie zastąpi ich urody
w ogrodzie /zwłasza kiedy rosną w dużej kępce/.
Dobrze, że je kupiłaś one rozrosną się szybko i będą ozdobą.
Miłej niedzieli

Szafirki to drugie po hiacyntach moje ulubione rośliny wiosenne.
I chociaż staromodne i popularne nic nie zastąpi ich urody
w ogrodzie /zwłasza kiedy rosną w dużej kępce/.
Dobrze, że je kupiłaś one rozrosną się szybko i będą ozdobą.
Miłej niedzieli

- EwkaEs
Witaj Goryczko!W Podwórkowym wysadziłam cała szafirkową zatokę,są ciemno i jasnoniebieskie, są pełne,są białe, są żółte,liczę na nie na wiosnę bardzo.
Zeniu-do nas te obfite opady śniegu dotarły dopiero dzisiaj,w sobotę do południa z racji wiatru halnego było ocieplenie i deszcz, który nocą zamarzł w lodową skorupę, na to spadło około 40 cm puchu już na lekkim minusie,śnieg spadał wielkimi płatami,właściwie białą ścianą, widoczność na drogach zerowa.Słyszałam apel radiowy by możliwie z domu nie wychodzić w tę zamieć, więc trwaj w okopach!
Witaj Grażyno nadmorska!No i jak-oberwało parapety?U nas wiatru nie ma tylko niemal pionowa ściana spadającego śniegu,teraz troszkę mniej intensywnie więc wybrałam się po uszankę z lisa do siebie i cieplejsze rękawiczki.Do pracy wyjdę z godzinną rezerwą.
Grażyno prawie tarnobrzeska-Czasopismo jest ciekawe i świetne zdjęcia, kupiłam sobie starsze egzemplarze po 5 zł na placu.Są interesujące aranżacje wnętrz,przedstawione mieszkania znanych osób,ale i ludzi młodych,ciekawe ogrody,są szablony do malowania i jeden wzór art deco bardzo mnie zainspirował, widzę go nad kominkiem w sypialni.
Jadziu Jakuch i Elżbieto G siostro uzdolnionej komputerowo Ani Raczek witam serdecznie.
Wczoraj gdy zaczynała się pogoda nieciekawa miałam księdza po kolędzie, zawitał osobiście ojciec gwardian kapucynów.

Zeniu-do nas te obfite opady śniegu dotarły dopiero dzisiaj,w sobotę do południa z racji wiatru halnego było ocieplenie i deszcz, który nocą zamarzł w lodową skorupę, na to spadło około 40 cm puchu już na lekkim minusie,śnieg spadał wielkimi płatami,właściwie białą ścianą, widoczność na drogach zerowa.Słyszałam apel radiowy by możliwie z domu nie wychodzić w tę zamieć, więc trwaj w okopach!
Witaj Grażyno nadmorska!No i jak-oberwało parapety?U nas wiatru nie ma tylko niemal pionowa ściana spadającego śniegu,teraz troszkę mniej intensywnie więc wybrałam się po uszankę z lisa do siebie i cieplejsze rękawiczki.Do pracy wyjdę z godzinną rezerwą.
Grażyno prawie tarnobrzeska-Czasopismo jest ciekawe i świetne zdjęcia, kupiłam sobie starsze egzemplarze po 5 zł na placu.Są interesujące aranżacje wnętrz,przedstawione mieszkania znanych osób,ale i ludzi młodych,ciekawe ogrody,są szablony do malowania i jeden wzór art deco bardzo mnie zainspirował, widzę go nad kominkiem w sypialni.
Jadziu Jakuch i Elżbieto G siostro uzdolnionej komputerowo Ani Raczek witam serdecznie.
Wczoraj gdy zaczynała się pogoda nieciekawa miałam księdza po kolędzie, zawitał osobiście ojciec gwardian kapucynów.

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Dzięki Ewuś za odp....poszukam z ciekawości tego czasopisma
Co do dyniek....to tak,zwykłym nożem wycinałyśmy-córka i ja ,jak trudniejszy wzór to rysowałam córce ołówkiem
U nas dzis malutko sypie...prawie nie widać...ale w nocy dość dużo sypnęło.Już 2x dokarmiałam ptaszki-ale żarłoki-a jak ćwierkają przy tym jedzeniu-aż przez okna słychać

Co do dyniek....to tak,zwykłym nożem wycinałyśmy-córka i ja ,jak trudniejszy wzór to rysowałam córce ołówkiem

U nas dzis malutko sypie...prawie nie widać...ale w nocy dość dużo sypnęło.Już 2x dokarmiałam ptaszki-ale żarłoki-a jak ćwierkają przy tym jedzeniu-aż przez okna słychać

- EwkaEs
Grażyno, a mnie zasypuje doimętnie,nie mam potrzeby odśnieżania Podwórkowego, tylko na plus te pół metra śniegu dla niego,ale dach musi być odśnieżany(co kosztuje, a odbywa się przez rozbieranie dachówek co 3 metry) a na ulicy brnie się w brei błotno-solno-pośniegowej do połowy łydek.Chyba przyjdzie mi nabyć wyższe botki...
Sikorki nad kulkami ziaren ćwierkolą słodko, a po drugiej stronie szyby jęczy Konstanty.Gawrony i inne krukowate rozpuściły gacie i brodzą dostojnie wśród śnieżnej bieli.
Sikorki nad kulkami ziaren ćwierkolą słodko, a po drugiej stronie szyby jęczy Konstanty.Gawrony i inne krukowate rozpuściły gacie i brodzą dostojnie wśród śnieżnej bieli.