Powolna metamorfoza
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Powolna metamorfoza
Krzysiu - a z czego jest podłoga ?
Jakaś wylewka czy coś innego, bo albo przegapiłam albo zapomniałam, albo nie psiałeś :P
Jakaś wylewka czy coś innego, bo albo przegapiłam albo zapomniałam, albo nie psiałeś :P
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
MałGorzato, te "plamy zieleni" rzeczywiście najbardziej rzucają się w oczy. Choć lepsze to, niż plamy żółci, które się wkrótce pojawią, jeśli dalej tak będzie...
Aga, rzeczywiście te skalpele światła dobrze sie komponuję z zapachem świeżego drewna. Niestety, od tych zapachów już mi daleko. Najpierw smród podchlorynu, potem woń benzyny z impregnatu... Już rżnięte drewno nie powróci...
Witaj Zbigniewie
Kratki mi ostatnio chodzą po głowie, a ta Twoja kratkowana paprotka świetnie się wstrzeliła. Pierwszy raz coś takiego widzę na oczy. Pozostałe też rewelacyjne, czy znasz jakieś sklepy internetowe, które się specjalizują w paprociach? Ja póki co dopadłem jedynie języczniki: 'Angustifolia', 'Cristata' i 'Undulata'. A do tego takie zwyczajne, pospolite paprocie ogrodowe. Tymczasem paprocie potrafią zachwycać nie tylko kształtem, ale również kolorem. No i lubią cień...
Mariolu, na podłodze jest na razie brzydka wylewka, sztukowana ze starej altanki. Docelowo myślę o deskach ryflowanych, ale to tylko ze względu na odgłos, jaki wydają kiedy się na nie wchodzi z trawnika. Wciąż się jednak waham, bo zrobiłbym tym samym świetną kryjówkę dla całego robactwa i śmieci
Póki co zostanie wylewka.
Aga, rzeczywiście te skalpele światła dobrze sie komponuję z zapachem świeżego drewna. Niestety, od tych zapachów już mi daleko. Najpierw smród podchlorynu, potem woń benzyny z impregnatu... Już rżnięte drewno nie powróci...

Witaj Zbigniewie

Kratki mi ostatnio chodzą po głowie, a ta Twoja kratkowana paprotka świetnie się wstrzeliła. Pierwszy raz coś takiego widzę na oczy. Pozostałe też rewelacyjne, czy znasz jakieś sklepy internetowe, które się specjalizują w paprociach? Ja póki co dopadłem jedynie języczniki: 'Angustifolia', 'Cristata' i 'Undulata'. A do tego takie zwyczajne, pospolite paprocie ogrodowe. Tymczasem paprocie potrafią zachwycać nie tylko kształtem, ale również kolorem. No i lubią cień...

Mariolu, na podłodze jest na razie brzydka wylewka, sztukowana ze starej altanki. Docelowo myślę o deskach ryflowanych, ale to tylko ze względu na odgłos, jaki wydają kiedy się na nie wchodzi z trawnika. Wciąż się jednak waham, bo zrobiłbym tym samym świetną kryjówkę dla całego robactwa i śmieci

Póki co zostanie wylewka.
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Odgłos?
Widzę, że w ogrodzie kierujesz się nie tylko zmysłem wzroku i powonienia... ale i słuchu

Widzę, że w ogrodzie kierujesz się nie tylko zmysłem wzroku i powonienia... ale i słuchu

A kto kogo dotyka? 

No no , profesionalna robota ten dach
Już sobie wyobrażam jak altana będzie wyglądała w całości
Cudnie 

- bishop
- Kontakt:
MałGorzato, to tak jak z całą resztą - ja jestem właścicielem zmysłów, a otoczenie bodźców
Jolu, dzięki. Może już w niedzielę uda mi się umieścić zdjęcia całości. Jak się wyrobię

Jolu, dzięki. Może już w niedzielę uda mi się umieścić zdjęcia całości. Jak się wyrobię

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Tak tylko zapytałam, bo wiesz... ja sumaka nie dotykam... ale on mnie czasem dotyka... i tego nie lubię
A róże jak dotykają kolcami

A róże jak dotykają kolcami

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem pod wrażeniem piwonii...co za kolor...znaczy, taki kolor to mam, ale w takiej ilości, oj, to trzeba sobie zasłużyć 
Na przykład skromnością
Ale altana, ech, nie dziwię się, że tak mało wpadasz na forum, naprawdę imponująca.

Na przykład skromnością

Ale altana, ech, nie dziwię się, że tak mało wpadasz na forum, naprawdę imponująca.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- bishop
- Kontakt:
MałGorzato - sumak jest fajny w fazie nabrzmiewania pąków, taki mechaty
Ale czemu jest nieprzyjemny później? - nie mam pojęcia
Aga a może to biskupia purpura? Bishop's Crimson? Wtedy by się wyjaśniło, dlaczego u mnie...

Aga a może to biskupia purpura? Bishop's Crimson? Wtedy by się wyjaśniło, dlaczego u mnie...

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

paprocie kupuję okazyjnie jeżdżąc po Polsce, bo jak pisałem wolę zobaczyć niz przeczytać,
nazwy i odmiany: co byłem w stanie to uzupełniłem

porządek musi być
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
No tak, to wiele tłumaczy, ale w takim razie, dlaczego u mniebishop pisze:Aga a może to biskupia purpura? Bishop's Crimson? Wtedy by się wyjaśniło, dlaczego u mnie...

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Tymi smugami światła między deskami przywołałeś wspomnienia,
kto teraz sypia w stodole na sianie - eh ....... egzotyka.
A te pająki i inne takie ... szeleszczące między suchymi źdźbłami
Nie narzekajcie na dotyk sumaka, spróbujcie pogłaskać aralię
kto teraz sypia w stodole na sianie - eh ....... egzotyka.
A te pająki i inne takie ... szeleszczące między suchymi źdźbłami

Nie narzekajcie na dotyk sumaka, spróbujcie pogłaskać aralię

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Krzysiu ale juz pieknie u Ciebie, nie narzekaj. Iza pokazała i opisała. Ty dałeś zdjęcia i nic dodać ni ująć. Jest naprawde super.
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
e tam.. mógłby coś dodać ..ogis1 pisze:Krzysiu ale już pieknie u Ciebie, nie narzekaj. Iza pokazała i opisała. Ty dałeś zdjęcia i nic dodać ni ująć. Jest naprawde super.
POZDRAWIAM
ale mówiłam.. skromny chłopak ..
Krzyś na jakim etapie są Twoje różyczki?
z uśmiechami Iza
u liski
u liski