Moja familokowa oaza spokoju cz.2
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Jadziu, pewnie za późno, ale odpowiadam - to nie są zwykłe drożdże, bo nie wymagają namnażania (czyli nie musisz nastawiać ze 2-3 dni wcześniej matki drożdżowej, którą potem się wlewa do balonu). Drożdże aktywne są sprzedawane pod taką właśnie nazwą (są różne szczepy, ale powinno być napisane, że aktywne). Rozrabia się je z ciepłą wodą (ok. 35 st., jeśli dobrze pamiętam), i po 15 min. są gotowe. One są inaczej preparowane, niż te zwykłe. Wiem, że mają je w LM, i w Praktikerze. I oczywiście w sklepach winiarskich.JAKUCH pisze:DOMINIKO co to za drozdze . Czy to takie zwykłe ze sklepu
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
WITAM WSZYSTKICH JAK ZWYKLE WIECZOROWĄ PORĄ . Pogoda dopisuje ,więc nie ma co siedziec w domu . Dzisiaj znowu robiłam porządki w ogrodzie . Muszę wytyczyć nowe grzadki gdyż jak wiecie reorganizacja trwa . Trochę to jeszcze potrwa zanim będzie tak jak chcę .
DOMINIKO myślałam ,że w ogóle bez drozdzy tez idzie kisić wino . Te drożdże to takie winiarskie z takimi się spotkałam ,ale jutro pójdę do OBI może tam je dostanę jak są w Praktikerze . Czyli zadanie na jutro KUPIĆ DROŻDZE
IWONKO cieszę się ,że się za nami stęskniłaś . Brata oczywiście pozdrowię a na winko też zapraszam jak będzie gotowe . Nie ma sprawy tylko potem transport musisz sobie załatwić
EWUNIU najgorzej przestac pracować to potem człowieka chwyta taka choroba ,która się zwie LĘGOTROPIJA . jak już na nią zapadniesz to Ci nic nie pomoże
Wiesz ,że ja to kobieta pracująca i zadnej pracy się nie boję ,ale wszystko do czasu hmmmm
EWO-JANINKO dzisiaj jak byłam w ogródku to żałowałam ,ze wczoraj zerwałam wszystkie winogrony . Przyleciał kos i niestety zastał puste krzewy . Trochę był zawiedziony ,ale mam tam też inne więc ma gdzie jeszcze uderzyć . On sobie zawsze coś znajdzie byle nie wyjadał mi dżdzownic a dosyc trochę ich jest .
Zrobiłam parę zdjęć nie wiem czy uda mi się je puścić ,ale spróbuję . ŻYCZĘ WSZYSTKIM MIŁEGO WIECZORU Z FORUM

DOMINIKO myślałam ,że w ogóle bez drozdzy tez idzie kisić wino . Te drożdże to takie winiarskie z takimi się spotkałam ,ale jutro pójdę do OBI może tam je dostanę jak są w Praktikerze . Czyli zadanie na jutro KUPIĆ DROŻDZE
IWONKO cieszę się ,że się za nami stęskniłaś . Brata oczywiście pozdrowię a na winko też zapraszam jak będzie gotowe . Nie ma sprawy tylko potem transport musisz sobie załatwić

EWUNIU najgorzej przestac pracować to potem człowieka chwyta taka choroba ,która się zwie LĘGOTROPIJA . jak już na nią zapadniesz to Ci nic nie pomoże

EWO-JANINKO dzisiaj jak byłam w ogródku to żałowałam ,ze wczoraj zerwałam wszystkie winogrony . Przyleciał kos i niestety zastał puste krzewy . Trochę był zawiedziony ,ale mam tam też inne więc ma gdzie jeszcze uderzyć . On sobie zawsze coś znajdzie byle nie wyjadał mi dżdzownic a dosyc trochę ich jest .
Zrobiłam parę zdjęć nie wiem czy uda mi się je puścić ,ale spróbuję . ŻYCZĘ WSZYSTKIM MIŁEGO WIECZORU Z FORUM

- dominikams
- dominikams
- JAKUCH
DOMINIKO gotowałam ten sok mam nadzieję ,ze zyją .
Basiu mam 3 żółte chryzantamki 2 niskie i jedna wyzsza . . Mam nadzieję ,ze będę mogła w przyszłym roku je rozdzielic .
A to moje królowe był kolor żółty i biały a teraz czerwien . Może ktoś wie co to za kwiat z cebulki . W ferworze zakupów SKS nie napiszesz nie wiesz i taki ładny bażant

Basiu mam 3 żółte chryzantamki 2 niskie i jedna wyzsza . . Mam nadzieję ,ze będę mogła w przyszłym roku je rozdzielic .
A to moje królowe był kolor żółty i biały a teraz czerwien . Może ktoś wie co to za kwiat z cebulki . W ferworze zakupów SKS nie napiszesz nie wiesz i taki ładny bażant

- dominikams
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jadzieńko,
a skąd ty takie cudo wytrzasnęła???
To Nerina- Nerine sarniensis
taka czerwona to rzadkość!
Zobacz na tej stronie
http://cyklamen.blox.pl/strony/rodzajeN ... erina.html
a skąd ty takie cudo wytrzasnęła???
To Nerina- Nerine sarniensis
taka czerwona to rzadkość!
Zobacz na tej stronie
http://cyklamen.blox.pl/strony/rodzajeN ... erina.html
- JAKUCH
EWUNIU kupiłam cebulki razem z begoniami i jeszcze innymi . Nie pamiętam spodobało mi się na opakowaniu więc wzięłam . Z początku miałam ją na grządce ale jak mi coś zeżarło kwiat Ismeny ,tak więc wzięłam Ismenę i tę cebulkę wsadziłam do doniczki . Myślałam ,ze nic z tej cebulki nie będzie . A tu taka niespodzianka w doniczce . Czy mogą obie zostać przez zimę w tej doniczce [oczywiście w piwnicy ]