Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Post »

Gratuluję dobrze zdanych egzaminów i życzę , by nauka w liceum nie pochłonęła całego Twojego czasu.
Czekamy na zdjęcia jesiennych rabatek :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelino , wiem... , wiem... , ja cały czas piszę, że znajdę czas , znajdę czas... i go nie znajduję... , ale teraz już nie ma naprawdę zmiłuj nie chodze do szkoły codziennie , pracy na razie nie mam, może jak się trafi to pójdę tylko na pół etatu . Jak na razie duuużo siedze w domu więc czas na forum musi się znaleść :P . Ostatnio w ogródku przybyły nowe trzmieliny , iglaczek na patyku , trochę cebulowych i bylin :P .

Żałuję tylko , że tak mało zdjęć w tym roku robiłem.. , ale jest szansa że będę miał nowy aparat. No ale nie wiadomo , bo mój dentysta stwierdził że przydał by mi się aparat ale na górne zęby , a ja na punkcie zębów to mam opsesję :lol: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

No, wreszcie się odezwałeś.... jakoś sobie dasz radę. Grunt to się wdrożyć i nałożyć samodyscyplinę do nauki, bo ciężko tak się uczyć na trzy dni tylko .... ale da się tego wyuczyć :D a może z czasem jakąś pracę znajdziesz....
Zajrzę jak wrzucisz fotki :wink:
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Jagusiu - Witaj, wiedziałem że szybko zajrzysz :D .
No coś czuję, że ciężko będzie z tą szkołą , sądząc po szczególnie 2 profesorach.. i ilości trudnego materiału, ale może się uda.. , jeśli nie to kiedyś jeszcze będę próbował.... :roll: .

Zostaiwam parę leliji :

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Tej to mam nienajlepsze zdjęcie z przed roku bo nie moge lepszego znaleść. Obrazek

Dwie odmiany przez te lipcowe deszcze się utopiły i nie zakwitły.... :cry: .
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

A jakże by mnie mogło zabraknąć w Twoim ogrodzie :D
Ciesz się że tylko dwie.... u mnie gdzieś poginęła z połowa myślę. Powinno być ponad setkę.....
Dasz radę - a czego się nauczysz tego ci nikt nie odbierze :)
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Miło, że tak piszesz ;:196 .
Oj aż połowa... wypadła ? , to ciężki dla nich rok był... , tyle się oczekaliśmy.. , ale co zrobić , trzeba myśleć że w przyszłym roku nadrobią z nawiązką . Ja mam te 9 odmian a sztuk to z 60 może coś więcej , pare też nie zakwitło przez poskrzypkę czy przesadzenie w trakcie wiązania pąków bo to też mi się zdażyło... ;:14 .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Tulipanie,po pierwsze gratulacje z powodu naprawdę dobrze zdanych egzaminów zawodowych,po drugie poganiam z sadzeniem cebulowych,bo już późnawo na to i pogoda może się niebawem załamać.To już ostanie dni siedzenia w altance.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu - witaj :) . Dzisiaj już na 100 % posadzę resztę, martwię się tylko tym że wykopywałem na końcu czerwca a większość cebulek z zeszłego roku i tak jest bardzo małej wielkości ale zakwitnąć powinny :wink: .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Arturku :wit
Bardzo rzadko ostatnio bywasz na Forum, ale powody naprawdę ważne. Szkoła to podstawa, więc wiadomo, że najważniejsza :D
Serdecznie Ci gratuluję świetnie zdanych egzaminów, i życzę żeby w nowej szkole wiodło Ci się jak najlepiej :D
Jestem pewna, że i na ogródek znajdziesz czas.....teraz pora sadzenia wszelkich wiosennych cudeniek, pewnie już coś działasz :D Żeby wiosną było pięknie, to trzeba popracować jesienią 8-) :lol:
Liliowe wspomnienia wspaniałe......ja już nie mogę się doczekać kolejnego ich kwitnienia ;:224 :;230
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Posadziłem prawie wszystkie cebulowe ale jeszcze nie wszystkie ( mało zostało ) i dostałem 2 wiadra kwiatów.. od sąsiadki :shock: , jeszcze nie wszystko posadzone i nie wiem kiedy skończę i gdzie to wszystko upcham . Wracając do tulipanów sadziłem w kępkach po 7 / 6 szt w donicach " jednorazowych " ( zamiast koszyczków) i drugą turę w małych doniczkach po 2 / 3 szt między żurawkami i wszędzie . Większość donic z cebulkami zostanie wkopana dopiero gdy mróz zetnie większość bylin i kiedy wyrzucę jednoroczne, bo na razie mi szkoda wyrywać i ścinać... , tam gdzie się dało posadziłem już i czekają na wiosnę . Krokusy posadziłem natomiast w małych kępkach po 5 / 8 szt. , narcyzy pojedynczo ( na kępki nie mam miejsca :? ) , szafirki mam 25 szt. w jednej kępie i 3 szt. odmianowe , a hiacynty czekają do jutra..... Jeszcze tata przywiózł ogromny wór kory i na rabacie przed domem dosypałem i dosadziłem 3 krzewy :P .
Suma sumarum nie spodziewał bym się że mi tyle zejdzie :shock: , gdy wyciągnąłem aparat było już za ciemno.... :? .

Jeszcze dla usprawiedliwienia mojego braku czasu to u mojej koleżanki mamy wycinałem 2 bonsai kiedyś i sadziłem 50 tuj szmaragdowych u wujka a nawet burmistrz zlecił mi posadzenie i zakup krzewów przed stadionem ( posadziłem 43 iglaki , wyłożyłem agro i wysypałem korą :P ) . Tak, że w Sokołowie zaczynam być coraz bardziej słynny i uważany za kopniętego w tym temacie :;230 .

Mój niby ogród też chwali coraz więcej ludzi, nie raz to po 10 razy na dzień.. , a ja sobie tak myślę gdybyście widzieli na forum.... :P ;:224 .

Agniesiu - Witaj :wit . No tak szkoła.. , szkoła.. ważna wiem, ale ja już mam dość jej, uczę się bo uczę ale mam dość nerwów z nią z wiązanych i stresu :roll: .

Ty to kochana dopiero Miałaś liliowe wspomnienia.... :roll: , ale na mój ogródek 60 lilii to też trochę i w przyszłym sezonie cebule będą większe i będą bardziej okazałe, już nie mogę się doczekać ( oby nornice tylko ich nie zjadły ) .
A cebulowych to znowu trochę kupiłem, jakże by inaczej :lol: .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam :wit

No wreszcie znajduję czas na fotki... , wiem.. , wiem.... że późno , no ale szkoła zrobiła swoje :wink: .
Widzę, że ciągle znikają mi posty :wit .
Dzisiaj miałem i jutro będę miał sporo pracy w ogródku , wyrzucałem wszystkie jednoroczne kwiaty z wszystkich skrzyń i donic, wielka szkoda że już umarzły :cry: . Nawet niedawno wszystkie donice z wiecznie kwitnącymi begoniami zniosłem na jedną stronę domu żeby było im cieplej, wyglądały przepięknie i nawet im razem foty nie zrobiłem ;:14 :evil: .

;:224

Tutaj muszę zrobić małą zmianę, te kwiatki z tego żwirku na tym skalniaku wykurzyć i przesadzić 3 te płożące jałowce co rośnie ich cały rząd z przodu bo jest ich trochę tam za gęsto i dosadzić kilka iglakowych maluchów :D , myślę że będzie ładniej . Muszę też jak zaznaczyłem na zdjęciu pod wierzbą przesunąć tą palisadę i dosadzę tam chyba złotą odmianę tuja danica, która rośnie w kształcie małej kulki :P . Ogólnie to trochę gęsto jest ale jak się wszystko zrośnie razem to będzie myślę fajnie :D , kostę pod dom kupi mi w końcu na wiosnę mama bo aż się prosi, nie będę łudził się na babcine obietnice, mówi że jak by wiedziała że nie kupi to by już dawno kupiła :evil: (mama) :

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

C.D.N. za chwilkę
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wspomnienie lilii tym razem porządne z wszystkimi odmianami jakie mam :

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

3 raz wgrywam te zdjęcia i wreszcie się udało .

-- Pn 17 paź 2011 19:22 --

Liliowce :D od Geni oczywiście :) :

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzisiaj i wczoraj powyrzucałem kwiaty z wszystkich donic i pościnałem przemarznięte byliny , zrobiło się strasznie łyso i smutno :( .
Trochę ogólniejszych wspomnień..... :

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Artur ale się u Ciebie zmieniło , nie mogę oderwać oczu od Tych pięknych rabat .Przydał by mi się taki synek żeby zarządzał moim ogrodem ;:108
Ty to Wszystko tak sam zrobiłeś , uwielbiam łabędzie a u Ciebie taki śliczny w ogródku .
Obrazek

Widzę że liliowce ode mnie kwitną , ale chyba nie wszystkie Ci się przyjęły, teraz jest dużo więcej ładnych odmian 2 lata temu zaczynałam kupować nowości .

Genia
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Trochę portretów bylin :

ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Jutro wkleję więcej :wink: .

Geniu - Bardzo cieszę się, że odwiedzasz mój wątek i że piszesz takie miłe słowa, dziękuję ;:196 , ale wiadomo gdybym miał więcej miejsca to bym miał pole do popisu a tak to jest jak jest . . No ale już wprost nie mogę się doczekać wiosny , ogrodzimy nową działkę na razie siatką tymczasową.. , ale już coś będę mógł zaczynać działać :heja . Co do łabędzia to znalazłem go na strychu w starociach . Mam też 2 jeże, żółwia , 3 muchomory , 2 prawdziwki i zieloną latarenkę , ale muszę pomyśleć o większej ilości ozdób . Chciałem właśnie też jeszcze większego łabędzia , z czerwonym dziobem i oczami :wink: .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”