Posadziłem prawie wszystkie cebulowe ale jeszcze nie wszystkie ( mało zostało ) i dostałem 2 wiadra kwiatów.. od sąsiadki

, jeszcze nie wszystko posadzone i nie wiem kiedy skończę i gdzie to wszystko upcham . Wracając do tulipanów sadziłem w kępkach po 7 / 6 szt w donicach " jednorazowych " ( zamiast koszyczków) i drugą turę w małych doniczkach po 2 / 3 szt między żurawkami i wszędzie . Większość donic z cebulkami zostanie wkopana dopiero gdy mróz zetnie większość bylin i kiedy wyrzucę jednoroczne, bo na razie mi szkoda wyrywać i ścinać... , tam gdzie się dało posadziłem już i czekają na wiosnę . Krokusy posadziłem natomiast w małych kępkach po 5 / 8 szt. , narcyzy pojedynczo ( na kępki nie mam miejsca

) , szafirki mam 25 szt. w jednej kępie i 3 szt. odmianowe , a hiacynty czekają do jutra..... Jeszcze tata przywiózł ogromny wór kory i na rabacie przed domem dosypałem i dosadziłem 3 krzewy :P .
Suma sumarum nie spodziewał bym się że mi tyle zejdzie

, gdy wyciągnąłem aparat było już za ciemno....

.
Jeszcze dla usprawiedliwienia mojego braku czasu to u mojej koleżanki mamy wycinałem 2 bonsai kiedyś i sadziłem 50 tuj szmaragdowych u wujka a nawet burmistrz zlecił mi posadzenie i zakup krzewów przed stadionem ( posadziłem 43 iglaki , wyłożyłem agro i wysypałem korą :P ) . Tak, że w Sokołowie zaczynam być coraz bardziej słynny i uważany za kopniętego w tym temacie

.
Mój niby ogród też chwali coraz więcej ludzi, nie raz to po 10 razy na dzień.. , a ja sobie tak myślę gdybyście widzieli na forum.... :P

.
Agniesiu - Witaj

. No tak szkoła.. , szkoła.. ważna wiem, ale ja już mam dość jej, uczę się bo uczę ale mam dość nerwów z nią z wiązanych i stresu

.
Ty to kochana dopiero Miałaś liliowe wspomnienia....

, ale na mój ogródek 60 lilii to też trochę i w przyszłym sezonie cebule będą większe i będą bardziej okazałe, już nie mogę się doczekać ( oby nornice tylko ich nie zjadły ) .
A cebulowych to znowu trochę kupiłem, jakże by inaczej

.