Ogródek gagawi cz.2
Grażynko gdzie się podziewasz? Już wiem ,pewnie pojechała po złotokap po reprymendzie Karolci czyli Madzi.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko a może na swojej działce posadzisz takie kwiatki ?
http://www.daylilynet.com/__all_intros_ ... ossard.htm

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- gagawi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W OBIliska pisze:ooooooooo a gdzie kupiłaś skalnicę i żagwin?
zastanawiam się czy kupić nasionka czy roslinkę... nei wiem jak to szybko wschodzi..

Gdzieś wyczytałam, że skalnice i żagwin maja powolny wzrost i na efektowne poduchy kwiatowe trzeba czekać 3-5 lat.
- gagawi
Miałam imprezowy weekend, ale już jestem...no chyba, że mnie zaraz wygryzą...an-ka pisze:Grażynko gdzie się podziewasz? Już wiem ,pewnie pojechała po złotokap po reprymendzie Karolci czyli Madzi.
Magda to istny potwór

- gagawi
Grażynko - a gdzie można kupić takie pięknościkogra pisze:Grażynko a może na swojej działce posadzisz takie kwiatki ?![]()
![]()

Raz sobie myślę... kupię w jednym kolorze i stworzę jednobarwną piękną rabatę, innym razem: no nie takie piękne, że chcę wszystkie i będzie kolorowo...
i co mam zrobić?
W sobotę posadziłam cztery sztuki, jeden był tak wypasiony, że na pewno zakwitnie w tym roku

Wyzsły sobie jeże na powietrze świeże
Jeden mówi - to już wiosna
a drugi - nie wierzę.
Jeż na jeża fuknął jeżowym zwyczajem:
a czy wiesz po czym wiosnę się poznaje?
Wiem - po słońca blasku,po zapachu ziemi no i po tym,że na spacer znów sobie idziemy.

Jeden mówi - to już wiosna
a drugi - nie wierzę.
Jeż na jeża fuknął jeżowym zwyczajem:
a czy wiesz po czym wiosnę się poznaje?
Wiem - po słońca blasku,po zapachu ziemi no i po tym,że na spacer znów sobie idziemy.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum
Grażynko w tym roku tych wypasionych liliowców będzie kwitło sporo u forumków.
Po tym jak cebule musiały dodatkowego tira po towar ganiać, to pewno będzie do oglądania mnóstwo nowości.

Po tym jak cebule musiały dodatkowego tira po towar ganiać, to pewno będzie do oglądania mnóstwo nowości.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- gagawi
Edytko - spróbuję tej metody, tylko pędy są tak kruche- jak je położyć bez złamania?
An-ka - coś ciężko u mnie z tą wiosną a jeżyki nie chcą gościć na moim pustkowiu. Ale dzisiaj dostrzegłam, że miodunki od Hani mają pąki kwiatowe i może jutro zakwitną
Grażynko - teraz się martwię czy po tych ulewach nie zgniją mi te liliowce, bo nie zrobiłam im drenażu

An-ka - coś ciężko u mnie z tą wiosną a jeżyki nie chcą gościć na moim pustkowiu. Ale dzisiaj dostrzegłam, że miodunki od Hani mają pąki kwiatowe i może jutro zakwitną

Grażynko - teraz się martwię czy po tych ulewach nie zgniją mi te liliowce, bo nie zrobiłam im drenażu

- kogra
- Przyjaciel Forum
Grażynko jeśli masz dość dobrą i przepuszczalną ziemię to nie masz się o co martwić.
Ja muszę zrobić drenaż, bo moja jest bardzo ciężka i zbita a po zimie kiedy jest dużo deszczu to robi się z niej dosłownie taki kit. Dla mnie to konieczność.
A twoje z pewnością zakwitną , może nie wszystkie, ale coś na pewno.

Ja muszę zrobić drenaż, bo moja jest bardzo ciężka i zbita a po zimie kiedy jest dużo deszczu to robi się z niej dosłownie taki kit. Dla mnie to konieczność.
A twoje z pewnością zakwitną , może nie wszystkie, ale coś na pewno.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Właśnie przeczytałam artykuł o sklepie na Manhattanie,gdzie każdy nowy towar jest oferowany za darfmo-jedyny warunek i zastrzeżenie to taki,że jest ci to potrzebne.
Tak sobie pomyślałam-taki ogrodniczy sklep-hihi-pomarzyć każdemu wolno no nie?
Tak sobie pomyślałam-taki ogrodniczy sklep-hihi-pomarzyć każdemu wolno no nie?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka