Moja kwitnąca radość-Aska cz.2
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ASIU ,czy jakość tych roślinek zadowalająca .Aska pisze:Foty jutro, nie mam sił na nic. Miałam paskudny dzień, dobrze, że się już kończy.
Dotarło zamówienie z "cebul''. Skusiłam się m.in. na bodziszek 'Brookside', niebieski floks 'Blue Boy', jarzmiankę większą 'Rubra' no i wreszcie pilnie poszukiwane pierwiosnki Viala. Bei dostaną się liliowce i lilia. No i dostałam kolejną piwonię jako gratiska - tym razem różowa, nazwa uciekła...

Ładną masz ,,Balerinę,,i szczodrzeniec płożący też ciekawy .Muszę go gdzieś poszukać .
- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Jolu - rośliny w dobrym stanie, powinny się przyjąć. Posadzę jednak po zimnych ogrodnikach, mam uszkodzenia przymrozkowe. Bokkonia wygląda jak obraz nędzy i rozpaczy...
Narzekałam, że nie zrobiłam fotek tęczy. Zobaczcie, co sfociła moja córa:

Obiecane pęcherznice:

i paczka z "cebul"

Storczyki biorą się do kwitnienia - na razie zapowiedź

Smagliczka i jeden z ostatnich pierwiosnków (chyba japoński?)

Konwalie - ta malutka to 'Rosea"

Gazony i nowo tworzony kącik. Wyższa pęcherznica z zeszłego roku, te malutkie - z ostatniego zakupu

A na koniec jedna z najpiękniejszych host (Marta, poznajesz
?) i sadzony tej wiosny lilak 'Sensation'

Narzekałam, że nie zrobiłam fotek tęczy. Zobaczcie, co sfociła moja córa:

Obiecane pęcherznice:

i paczka z "cebul"

Storczyki biorą się do kwitnienia - na razie zapowiedź

Smagliczka i jeden z ostatnich pierwiosnków (chyba japoński?)

Konwalie - ta malutka to 'Rosea"

Gazony i nowo tworzony kącik. Wyższa pęcherznica z zeszłego roku, te malutkie - z ostatniego zakupu

A na koniec jedna z najpiękniejszych host (Marta, poznajesz

- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Gieniu - 50%. Kupiłam to, na co nie zdecydowałam się wcześniej
. Pamiętasz, jak Ci mówiłam o niebieskim floksie.
Rośliny żywe, nie nadgnite badziewie. Spokojnie będą rosły. Tylko tak jak mówiłam w tym roku nie liczę na kwiaty.
Powiedz, zamawiałaś w tym roku we Florexpolu? Nie mam od nich żadnej wiadomości...

Rośliny żywe, nie nadgnite badziewie. Spokojnie będą rosły. Tylko tak jak mówiłam w tym roku nie liczę na kwiaty.
Powiedz, zamawiałaś w tym roku we Florexpolu? Nie mam od nich żadnej wiadomości...
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu, ja zamawiam co sezon we Florexpolu, i już dawno dostałam przesyłkę.Aska pisze:Cyklamen, purpurową świecznicznicę i bordowy żarnowiec. Jestem wściekła, bo kupiłabym gdzieś indziej, a tak jestem w kropce...
Wszystko już rośnie na działce.
Może po prostu zabrakło im tych roślin, które zamówiłaś, bo z tego co wiem, to sporo ludzi je zamówiło.
Tylko dziwne że się nie odzywają.

Asiu, ten pierwszy storczyk to obuwik ?