Dala-mój piękny ogród cz.2
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daluś piękne hosty juz nie mówiąc o azaliach. Śliczne i bajkowo w Twoim ogródku.
Milego wieczora.
Milego wieczora.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też śnię o takim pięknym ogrodzie, ale to może być tylko przy domu. Najbardziej Ci Dalu zazdroszczę tych cienistych zakątków. U mnie jest ich stanowczo za mało.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesia ma rację.
Masz ogród jak z bajki.
Podobny do mojego buszu, ale pięknie uporządkowany z alejkami i zakątkami.
Miło się po nim spaceruje.

Masz ogród jak z bajki.
Podobny do mojego buszu, ale pięknie uporządkowany z alejkami i zakątkami.
Miło się po nim spaceruje.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Witam, rozpoczął się weekend, a tu deszczyk pada...
Dla roślinek dobrze, ale dla zapracowanych ludzi - trochę mniej...
Pelagio,
irysy będę jeszcze pokazywać, a i mój mały terakotowy ogródek wkrótce sfotografuję.
W moim -bardzo starym ogrodzie- dużo jest cienistych zakątków i starych, kilkudziesięcioletnich drzew, a nawet wiekowych winorośli. Ale to już nie moja zasługa, ja tylko staram się nie zniszczyć charakteru, klimatu tego ogrodu.
Alu,
jak wyżej plus to, że te stare drzewa dają fajny cień i klimat, ale pomyśl o setkach kilogramów byle jakich jabłek, które od lipca muszę zbierać i wyrzucać, bo do niczego się nie nadają. Wszystko ma swoje plusy i minusy.
Zanno,
dzięki za wizytę i miłe słowa.
Nigello,
dobrze odczytałaś moje intencje, staram się właśnie, żeby taki był mój ogród - taki naturalny, wiejski, ale jest to nieład kontrolowany. Sprawdzę etykietkę tej białej azalii i podam nazwę odmiany. Dzisiaj kupiłam też białą azalię, tym razem japońską kermasina alba, bo wypadł mi jeden kiścień w przedogródku i czymś go muszę zastąpić.
Grażynko,
Twój busz jest piękny, cieszę się, że widzisz podobieństwa Twojego ogrodu z moim.
Ado,
masz rację, trudno jest uprawiać ogródek, do którego trzeba dojeżdżać. Ogród koło domu ma dużo zalet, ale w zasadzie to jest praca na pełny etat, bo każdą wolną chwilę wykorzystuję,żeby coś podłubać przy roślinkach...

Ijeszcze dwie roślinki lubiące półcień - hortensja dębolistna i rodgersja kasztanowcolistna.
Dla roślinek dobrze, ale dla zapracowanych ludzi - trochę mniej...
Pelagio,
irysy będę jeszcze pokazywać, a i mój mały terakotowy ogródek wkrótce sfotografuję.
W moim -bardzo starym ogrodzie- dużo jest cienistych zakątków i starych, kilkudziesięcioletnich drzew, a nawet wiekowych winorośli. Ale to już nie moja zasługa, ja tylko staram się nie zniszczyć charakteru, klimatu tego ogrodu.
Alu,
jak wyżej plus to, że te stare drzewa dają fajny cień i klimat, ale pomyśl o setkach kilogramów byle jakich jabłek, które od lipca muszę zbierać i wyrzucać, bo do niczego się nie nadają. Wszystko ma swoje plusy i minusy.
Zanno,
dzięki za wizytę i miłe słowa.
Nigello,
dobrze odczytałaś moje intencje, staram się właśnie, żeby taki był mój ogród - taki naturalny, wiejski, ale jest to nieład kontrolowany. Sprawdzę etykietkę tej białej azalii i podam nazwę odmiany. Dzisiaj kupiłam też białą azalię, tym razem japońską kermasina alba, bo wypadł mi jeden kiścień w przedogródku i czymś go muszę zastąpić.
Grażynko,
Twój busz jest piękny, cieszę się, że widzisz podobieństwa Twojego ogrodu z moim.
Ado,
masz rację, trudno jest uprawiać ogródek, do którego trzeba dojeżdżać. Ogród koło domu ma dużo zalet, ale w zasadzie to jest praca na pełny etat, bo każdą wolną chwilę wykorzystuję,żeby coś podłubać przy roślinkach...

Ijeszcze dwie roślinki lubiące półcień - hortensja dębolistna i rodgersja kasztanowcolistna.
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt: