Ali uśmiechnięty ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Post »

Witaj Alu, z rozmiarem zdjęcia Ci nie pomogę, ale gloksynia jest bardzo ładna.
Napisz troszkę o niej - kiedy i jak długo kwitnie, czego potrzebuje, bo kilka razy chciałam ja kupić i jakoś nie mogłam się zdecydować...
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu też to zauważyłam że nawet jak jest większy rozmiar zdjęć to wklei się tylko taki jak wyżej :roll: może jest jakaś blokada :?

Kiedyś często się zdarzało że wklejane były ogromniaste fotki i to utrudniało czytanie postów :?
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Ireno, dziękuję bardzo i miło, że mnie odwiedziałaś :)

Giguś :) taka prawda, za chudziutka jesteś :wink: i widzisz Giguś... innym każe siać a sama sadzonki kupuje :lol: ale nie mogłam się oprzeć, taki zapach... a mi z siewek 2 się ostały ładne, bo inne zmarniały... ale trzymam, niech rosną ;)

Dalo, moja mama rok temu dostała kwitnącą gloksynię na imieniny, ale po przyniesieniu do domu z kwiaciarni oczywiście zmarniała... ale poczytałam o niej i jak zaschły listki to jesienią zostawiłam bulwę w doniczce i wyniosłam w ciemne, zimne miejsce i dopiero w lutym wsadziłam w nową ziemię, postawiłam w słonecznym miejscu i sobie wyrosła, a u mnie zasila się kwiatki w domu raz w miesiącu tak od marca/kwietnia... więc jakoś za bardzo na nią nie chuchałam... i pięknie wyrosła, aż sama się dziwię :) także warto :D
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jollla500 pisze:Alu też to zauważyłam że nawet jak jest większy rozmiar zdjęć to wklei się tylko taki jak wyżej :roll: może jest jakaś blokada :?

Kiedyś często się zdarzało że wklejane były ogromniaste fotki i to utrudniało czytanie postów :?

Joluś możliwe, albo to też zależy przez co wklejamy te zdjęcia... a ja muszę się ograniczyć bo mi limit na fotosiku się kończy :D
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Alu

takie fotki jak wyzej są akurat do oglądania :lol:
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

No Alutku to ja sie cieszę, że taka chuda jestem, zawsze miałM 10 KG NIEDOWAGI ODKĄD PAMIETAM. i choćbym nie wiem jak chciała przytyć to sie nie da,taką mam przemianę materii :lol:
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Giguś a palisz papierosy ?
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Alu, ale ślicznie u Ciebie :)
Szczególnie orliki i piwonia zapadły mi w serce :)
POzdrawiam
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 18:29

Post »

Ala u Ciebie jak zwykle bardzo kolorowo :) Czy Ty kiedyś liczyłaś ile masz rodzai kwiatów :) ?
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Alu

polecam ci bardzo gorąco trawę barenburg golf ja mam takową.
Teraz mają nowość Barenburg sahara....
jak będziesz zainteresowana podam ci gdzie możesz kupić :lol: i co i jak siać..
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Alu! Jak tam pierwszy dzień w pracy? Masz pewnie styczność z wieloma ciekawymi roślinami :?: Zresztą u Ciebie też ich nie brakuje.
Lantana fajniutka. Kiedyś ją zmarnowałem i już nie podjąłem drugiej próby z jej uprawą.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Giguś rozumiem Cię z tą przemianą... moją za to stress powoduje ;/

Evluk. Gulek, dziękuję :0 piwonie już tuż tuż i się pootwierają ;) a kwiatów nigdy nie liczyłam... i mam nadzieje, że mnie na to nie najdzie, bo się załamię :lol:

Tess, tak z ciekawości pytam, bo marzy mi się piękny trawnik i kiedyś na pewno z tym moim niedorobionym się rozprawię :) więc wszystkie rady na pewno zapamiętam...

Jacek...Ja lantane mam pierwszy rok więc się okaże czy się u mnie zaaklimatyzuje... A roślinek owszem było trochę ciekawych, coś tam nawet sobie upatrzyłam i jak jeszcze będzie to może kupię... Ale ogólnie tak jak pisałam u Ciebie przeraziłam się troszkę, nikt mnie nie wdrożył ( mam nadzieję, że jestem tu anonimowa ;:224 ), i uświadomiłam sobie swoją niewiedzę i nieporadność... bo trudno rozmawiać z klientami od razu jak nie wiem co jest w sklepie, jak wszystko się nazywa, jakie ma wymagania... wiem, że po mału się nauczę, bo sporo już wiem, ale czułam się na prawdę zdezorientowana...

Aj i w ogóle ostatnio szkoda gadać...a i nauki od czapy... więc uciekam i przepraszam jak nie będzie mnie tak często jak zwykle
:?
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 18:29

Post »

Pierwszy dzień w pracy ? Jakiej pracy ? Nic nie znalazłem na ten temat w Twoim wątku ? ...może źle szukałem
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tzn poproszono mnie tam, gdzie miałam iść na praktyki (do sklepu ogrodniczego), żebym teraz pomogła trochę... ale i tak wzięłam to jako wcześniejsze praktyki, bo za dużo nie wiem.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Alu, pięknie kwitną Twoje rośliny :) Podoba mi się heliotrop, jakoś nigdy o nim nie pomyślałam :?
Powodzenia w pracy :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”