Zieleń to życie-zielono mi - evluk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ożesz....jak fajnie ta ścieżka wygląda..... :D jest rewelacyjna.... :idea: :?: świetny pomysł :lol:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo,ścieżka i murek prezentują się dostojnie,jak w starym ogrodzie.Cały ten zakątek robi wrażenie ogrodu przy starym dworze .Gratulacje dla Ciebie za pomysł a dla M za wykonanie.Fantastyczne.
Awatar użytkownika
elwirka
100p
100p
Od: 1 lut 2009, o 21:23

Post »

Zaglądam do Ciebie po przerwie, a tu takie zmiany! Piękne rozrośnięte rośliny i ten nowy kącik ;:63 . Czym planujesz obsadzić pojemniki ?
Pozdrawiam Elwira
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Kontakt:

Post »

no Ewa fajnie Ci to wychodzi , myślę że po skończeniu zobaczę to w realu .do jutra
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuś powiem Ci że zaniemówiłam patrząc na te zdjęcia i przyznam się że skopiowałam sobie pomysł :oops: strasznie mi się podoba, fajnie to wymyśliłaś i uznanie dla męża :wink:

Ewuś a powiedz mi czy te cegły są tylko poustawiane, czy są do siebie przylepione np. zaprawą :?:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Ewuniu stworzyłaś śliczny zakątek.
Ta cagła naprawdę dała niezwykły klimat, do tego te garnce i donice.......super ;:215
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
peneloppe
200p
200p
Od: 30 mar 2009, o 22:46

Post »

Ewo ta zielona roślinka jest na 58str 9-ta od dołu. zamiast kwiatka ma małego kaktusika...... a dróżka iście bajkowa :D
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Witajcie :)
Dziękuję za odwiedziny i tak miłe komentarze :oops:
Niestety z powodu deszczu musieliśmy przerwać pracę w naszym ogrodzie :roll:
Wczoraj wykonaliśmy po południu kilka dodatkowych prac, ale nie zdążyłam zrobić zdjęć z dalszych etapów naszej pracy :? Wczoraj zasadziłam dziurawiec-prezent od Stasi, czyściec wełnisty, Rh, azalię, szczepione na pniu: świerk i jodełkę oraz bordową i o pstro żółtych liściach z ubarwienia krzewuszkę..... :)
Peneloppe to przegorzan- miododajna roślinka, do wykorzystania na suche bukiety....
Pozdrawiam i mimo wszystko pogodnej soboty życzę :wink:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Ewo jestem ciekawa Twoich nasadzeń.Czekam na zdjęcia :!:
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Witam
Zjrzałam do Twojego wątku i zobaczyłam coś pięknego! Śliczny wyszedł Wam ten zakątek -na pewno stanie się w przyszłości moją inspiracją!
Gratuluję pomysłu no i świetnego wykonania. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Powiedz mi-ja jeszcze wracam do ścieżki-jakie te cegły są....bo mój m mówi że to musi być stara dobrze wypalona cegła,bo inna się pokruszy... :?:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

cegła ma około sto lat i pochodzi z rozbiórki domku gospodarczego- była wypalana własnoręcznie przez mojego pradziadka Józia :) Widać po niej wiek, dzięki temu jest bardziej, że tak powiem "klimatyczna"- jeszcze się jej trzyma zaprawa min z kurzy jaj( w zasadzie z białka), bo tylko wtedy takie stosowano i tyle wiem odnośnie tej cegły- wygląda na dość solidną.....
Obejrzałam zdjęcia odętka u Ciebie- piękny 8)
U mnie jeszcze pączki, ale rośnie w lekkim półcieniu......Trzeba uzbroić się w cierpliwość......
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Evluczko wpadłam do Ciebie z pytaniem i aż zaniemówiłam z wrażenia ! Oczywiście chodzi o ścieżkę z cegły. Podobną ścieżkę, a w zasadzie ścieżynkę -kilka ścieżynek układam sukcesywnie od wiosny na jednej największej i najstarszej rabacie. Staram się połączyć płaskie kamienie ze starą cegłą. Nie będę pisać ile razy ja rozbierałam i układałam od nowa-zabawa jak z puzzlami :roll: ..i ciągle ją zmieniam i ciągle nie jest skończona :oops: i końca nie widać...
Dzięki Twej fotorelacji mam znowu świeże spojrzenie na temat i znów będę zmieniać-muszę ja poszerzyć, gdyż zobaczyłam właśnie u Ciebie oczekiwany przez siebie efekt :!: Nie mogłam na to wpaść, co jest nie tak-teraz już wiem!

A pytanie dotyczy hipeastrum-jak długo utrzymują u ciebie kwiatostan? U mnie jakoś krótko od momentu rozwinięcia pąka :cry: zaledwie 4 dni-pewnie coś zrobiłam nie tak. Co? :cry: Zakwitła mi jedna tylko cebula i nie wiem czy na inne mam czekać czy zaczynać ograniczać podlewanie-jakiś taki dziwny termin kwitnienia sobie wymyśliły :roll: A co z malutkimi przybyszowymi -chyba nie powinny zasypiać z matkami-uschną nieboraczki :roll: A może zbyt wcześnie jest jeszcze na to? Pomocy-co robić?
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

evluk pisze:
Obrazek
Twój jakby troszkę ciemniejszy i inaczej mu z oczu patrzy ;) No i przede wszystkim pełnosprawny, mojego w zeszłym roku potrącił samochód i miał złamany kręgosłóp dlatego tak śmiesznie siedzi i często tylne nogi nie zadążają, za przednimi gdy się gdzieś śpieszy ;) ale i tak jest kochany :D
A ścieżka rewelacyjna, podobają mi się takie rzeczy w ogrodzie :D
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Kontakt:

Post »

Witaj Ewo,
Mam nadzieję że pozwolisz mi na częstsze wizyty u Siebie, i wybaczysz późną rewizytę. :)
Widać że ogród zadbany i dłużej już się nim zajmujesz. I doświadczenie spore posiadasz. O pomysłowości Twojej i Twojego Współmałżonka nie wspomnę.
Jest tak pięknie że... trudno wyrazić. Jedno mnie zastanawia - nie obawiacie się tak puścić wino po ścianach? U mnie musiałem zdjąć, bo ściany zaczęło psuć. (wilgoć i wrastanie w ścianę po kilku latach). Ale może macie jakiś sposób...
Pozdrawiam i zapraszam do siebie. :D
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”