Jak podetniesz pare cm to i kłaść się nie będą i zaczną mężnieć

i jeszcze dopytam, czy to normalne, że ten 3ci listek zaczyna się znacznie wyzej niż to pierwsze rozgałęzienie. Tak jak na porze na pierwszym planie:moonniiaa pisze:Czy to normalne, że ten pierwszy "listek", który wyrósł jako pierwszy teraz stoi w miejscu, a rośnie tylko ten drugi i z tego drugiego wyrasta trzeci?
Por, do domu ! ,za zimno !DjUrban88 pisze:natomiast u mnie z porem jes problem... położył sie i jest miekki... stoi w tunelu foliowym... co moge zrobić zeby sie troche podnósł?? z góry dziekuje za wskazówki
Jeżeli jest w tunelu foliowym - rozumiem że nie jest ogrzewany, to w ciągu nocy może być poniżej 5 stopni. Przynajmniej teraz. Minimalna temperatura dla rozsady porów to 12 - do 10 stopni Celsjusza. A taką temperaturę w nocy nie uzyskasz w kwietniu zwłaszcza teraz. Niestety ale jeszcze jest za wcześnie na pozostawienie go cały dzień w foliaku. Ja swój hartuje, jednak na noc zabieram do domu na parapet.DjUrban88 pisze:natomiast u mnie z porem jes problem... położył sie i jest miekki... stoi w tunelu foliowym... co moge zrobić zeby sie troche podnósł?? z góry dziekuje za wskazówki