Clematis NN ma rewelacyjne kwiaty.
Czy próbowałaś zapytać Jurka o pomoc w ustaleniu nazwy tego NN?
Jest piękny
Pięciorniki też lubię, są niezawodne przez całe lato na słoneczne i suche stanowiska.
Mam żółty i pomarańczowy,jestem zadowolona z nich.
a ja uwielbiam powojniki, ale muszę pilnować tatę przy koszeniu, bo już kilkakrotnie nie widząc łodyzek skosił mi powojniki Kupiłam ostatnio 3 kolejne odmiany, ale jeszcze nie wsadzone, bo nie miałam kiedy Póki co wykopuję chwaściory, bo rosną jak szalone
ja jestem na etapie poszukiwania Akebi, doradzono mi, żeby ją połączyć z Westerlandami przy filarach, będą najlepiej pasować do siebie.
Z glicynii rezygnuję, trochę trzeba czekać, aż zacznie kwitnąć...
AniaDS pisze:
Wiesz... Ja już 10 lat rezygnuję z glicynii. Gdybym się kiedyś zdecydował to teraz szpanował bym tutaj fantastycznymi zdjęciami. 8)
Jeśli cię meczy to kup małą, szczepioną i zapomnij o niej. Urośnie i da dużo radości.
w naszym ogrodniczym ponoć była w tamtym roku spora, już kwitnąca, ale za 80 zł
trochę dużo...
z drugiej strony zaś, jak czytałam po ile lat nieraz trzeba czekać, aż zakwitnie...
8 lat to łał...
aż taka cierpliwa to nie jestem
AniaDS pisze:ja jestem na etapie poszukiwania Akebi, doradzono mi, żeby ją połączyć z Westerlandami przy filarach, będą najlepiej pasować do siebie.
Akebię chyba widziałam kiedyś w naszym ogrodniczym
u nas też była i to ponoć niedroga, ale już nie ma
tylko teraz myślę intensywnie..
albo dać Elfe i Nostalgię przy tych filarach i wtedy chyba bardziej by mi pasowała Wisteria albo zostawić Westerlandy i dodać do nich Akebię.
Jak radzisz??
Bo ja już sama nie wiem
Elfe i Nostalgię i tak muszę przenieść, bo zostaną stratowane przy przenoszeniu słupa
Zostawić jak jest przy filarach, a wsadzić wisterię oprócz tego - Wisterie własnie przekwitają, więc zazębią się kwitnieniem z rózami i nie będą się "gryźć" Chcąc dać Elfe, pasowałoby dwie, żeby było symetrycznie tak samo - tak mi się wydaje