Ogródek Marty cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

dziękuję, Kochanie! Widziałam, szukam czerwonego.
Różowy też sobie kupię...
Wiecie co? Zdecydowanie lubię czerwone kwiaty :roll: Teraz na to wpadłam.
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

rivendel pisze: Wiecie co? Zdecydowanie lubię czerwone kwiaty :roll: Teraz na to wpadłam.
Tak, są piękne :) Ja mam dużo czerwonych goździków kropkowanych - słodziactwo - i czekam na czerwone floksy :)

W przyszłym roku pomyślę nad czerwoną crocosmią Lucifer?

Żółte złocienie z tamtej aukcji też niczego sobie :)
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnniaJ pisze:
rivendel pisze: Wiecie co? Zdecydowanie lubię czerwone kwiaty :roll: Teraz na to wpadłam.
Tak, są piękne :) Ja mam dużo czerwonych goździków kropkowanych - słodziactwo - i czekam na czerwone floksy :)

W przyszłym roku pomyślę nad czerwoną crocosmią Lucifer?

Żółte złocienie z tamtej aukcji też niczego sobie :)
mam crocosmię Lucifer :D
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, Ty mi dzisiaj zdecydowanie poprawiasz humor :) a czy jest jakiś kolor kwiatów którego nie lubisz??? tylko nie mów ze jest! - bo i tak nie uwierzę ;:2
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma, naprawdę nie ma.
Wszystko mi się podoba i wszystko mnie cieszy!
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

Jechałam na zakupy dziś i poymślałam, że wstąpię do szkółki, która jest po drodze i...były :)

Po 6 złotych, ładnie rozkrzewione ponad 20-centymetrowe czerwone złocieńki :) więc oczywiście z miejsce się nimi zaopiekowałam :D
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnniaJ pisze:Jechałam na zakupy dziś i poymślałam, że wstąpię do szkółki, która jest po drodze i...były :)

Po 6 złotych, ładnie rozkrzewione ponad 20-centymetrowe czerwone złocieńki :) więc oczywiście z miejsce się nimi zaopiekowałam :D
:shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

rivendel pisze:
AnniaJ pisze:Jechałam na zakupy dziś i poymślałam, że wstąpię do szkółki, która jest po drodze i...były :)

Aż pójdę zrobić zdjęcie ;)
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnniaJ pisze:
rivendel pisze:

Aż pójdę zrobić zdjęcie ;)
:? :? :?

zazdraszczam. W LM nie ma na bazarku też nie...a 3 dychy za złocienia to trochę za dużo...
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

Skłamałam.

Mają 45 cm :shock:

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne! No, to masz cudowny łup! :D
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, nie wiem co Ty kupiłaś, ale to nie jest taki sam złocień - popatrz proszę na listki - te Twoje mają podobne do chryzantem (to tez zresztą złocienie), złocień dalmatyński ma bardziej postrzępione. Zobaczymy jak zakwitną :) Zrobisz zdjęcie, prawda? Moze to jeszcze coś ładniejszego :tan
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Kontakt:

Post »

damapi pisze:Aniu, nie wiem co Ty kupiłaś, ale to nie jest taki sam złocień - popatrz proszę na listki - te Twoje mają podobne do chryzantem (to tez zresztą złocienie), złocień dalmatyński ma bardziej postrzępione. Zobaczymy jak zakwitną :) Zrobisz zdjęcie, prawda? Moze to jeszcze coś ładniejszego :tan
Jasne :)

Chryzantemy i astry też moga być :)
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

evluk pisze:Nie dość, że masz piękne rośliny i cudne zdjęcia robisz, to masz jeszcze poczucie humoru :lol:
Kobieta ideał....
Zaraz lecę pokazać to mojemu M! :D Chyba wiem co powie.. "Oczywiście kochanie" - to jego "oczywiście" jest zawsze jakby podszyte lekką ironią ;)

AnniaJ pisze:Marto, jak zwykle zdjęcia przecudne :) Więcej więęęęęęęcej więęęęęęcej :)
Ania - nie mam więcej z teraźniejszego ogródka :( Ale mam z leśnego spaceru - nie jakieś cuda, ale robinia akacjowa mnie zauroczyła. I konwalijka dwulistna - wyglada jak uboga krewna konwalii, ale w lesnym runie ma swój urok. Zaraz wstawię :)

AGNESS pisze:Martuś przepiękne zdjęcia, przepiękne roślinki :D Super, że pokazałaś zbliżenie cotuli, bo już miałam o to prosić , pytając co to za cudo :roll: :lol: Jest piękna
Cotula bardzo szybko się u mnie rozrasta i tworzy uroczą poduchę. Chyba wsadzę jeszcze jedną :)

damapi pisze:Witaj Martuś :)
Napatrzyłam się na Twoje śliczności oj napatrzyłam! Aż się weselej na duszy robi
Nie jesteś pewna co to za irysek - to irys trawiasty, bardzo go lubię - taki jakby nieśmiały wśród kępy liści :lol: - bo myślę, że to ten sam
Śliczny ten różowy złocień, wiesz że są jeszcze czerwone? :P
to zdjęcie z ubiegłego roku, teraz dopiero zaczyna kwitnąć. Mam bardzo mało czasu a u mnie jest potwornie sucho, odbija się to na roślinkach niestety :cry:
buziaki ;:196
Witaj Danusiu! Tak, to irys trawiasty! Taki sam! Dziękuję :) Faktycznie kwiaty chowają się w liściach - trochę szkoda, bo bardzo ładne.
O złocieniach dopiero się dowiedziałam - właśnie się dokształcam ;) Ten czerwony niezwykły! Ile trzeba czekać na taką kępę?? Och - jakie piękne! Wiesz jak to u mnie wygląda? Dwa listki i na dłuuugim badylu jeden kwiatek :;230 A cieszę się z niego jak pokopana :D
No i mi chrapkę narobiłaś!

Szukałam jeszcze innych złocieni i widziałam, że są też trójbarwne. Danusia - masz może takie też? Nigdy na żywo nie widziałam. I nie tylko trójbarwne - "złocieniowatych" jest mnóstwo różnych. Ja też wyruszam na poszukiwania :D Gdzieś je dopadnę ;) Ale wcześniej przestawię płot ogradzający ogródek na teren sąsiada, bo ich nie zmieszczę! Znowu będę zasuwała z sadzonkami i mamrotała "no i GDZIE ja to wsadzę? GDZIE?" Pewnie zniknie kolejny kawałek trawnika ;)

rivendel pisze:mam crocosmię Lucifer :D
Moja śmiała paść :evil: Eeee.. W zasadzie to zostawiłam ją na zimę w ziemi i już nie wylajzła.
Poza tym jak sobię jeszcze posadzę crocomie, to na wykopkach w ogródku spędzę pół życia ;) Tulipany (a chcę więcej), dalie, w diabły mieczyków... I gdzie ja to wszystko przechowam!!??
(a drugie pół życia - na wsadzaniu tego z powrotem do ziemi :roll: )

AnniaJ - pokaż koniecznie cóż Ci wyrośnie! Ależ jestem ciekawa :)

Aga - jaki ze mnie vip? :;230 Żebyś Ty widziała, czego NIE pokazuję! Mój upadły trawnik, z którym nijak nie mogę dojść do porządku. Wiadra i metalowa balia, które w założeniu miały być na deszczówkę, ale nie mogę ich wsadzić pod rynnę, bo tam jest stare szambo i balia w trzy migi wyladowałaby w gigantycznej dziurze (zapada się grunt), a mnie sąsiedzi zaciukaliby tępymi nożami. Więc wala się toto po ogródku i robi bałagan :?

Bardzo Wam Kochane dziękuję za wizytę, miłe słowa i dyskusję - jak czytałam o złocieniach, to aż mi ciśnienie skoczyło. Wiecie jak to jest: robię notatki, czekam na wypłatę i ruszam na łowy :D Misja: ZŁOCIENIE!

A teraz obiecane z lasu: robinia, konwalijka i moje słoneczko ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O! Motor Przystojniak!