Phalaenopsisy Oriona
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- platynka80
- 500p
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja też bym może poprzeglądała ale nie chce mi się tylu stron
a większość postów napisałam właśnie tu, w innych działach mniej. wsumie mam swóh ogródek, ale nie robię mu fotek ani nawet nie zaglądam, bo jest mały i tak zachwaszczony, że nie ma jak przejść.
a co do storczyków, to zanim nauczyłam się je uprawiać, zawsze byy tylko liście i korzenie, łodyżek nie. Dopiero w tym i poprzednim roku dość dobrze kwitną. obecnie kwitnie 7/27 Phalaenopsisów i 0 innych (Zygopetalum kwitłoby, gdyby mu coś nie urwało łodyżki, gdy był w szklarni, ale teraz już jest w domu i może zakwitnie)

a co do storczyków, to zanim nauczyłam się je uprawiać, zawsze byy tylko liście i korzenie, łodyżek nie. Dopiero w tym i poprzednim roku dość dobrze kwitną. obecnie kwitnie 7/27 Phalaenopsisów i 0 innych (Zygopetalum kwitłoby, gdyby mu coś nie urwało łodyżki, gdy był w szklarni, ale teraz już jest w domu i może zakwitnie)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie wróciłam z mężem z kwiaciarni
I przyniosłam dwa storczyki.
Dlatego dwa bo nie wiedziałam, który mi się bardziej podoba.
Tylko że na razie nie mam siły się nimi cieszyc, bo bardzo źle się czuję. Boli mnie głowa i mam mroczki przed oczami. Śmigam się położyc, może mi przejdzie.
Cieplutko pozdrawiam.

Tylko że na razie nie mam siły się nimi cieszyc, bo bardzo źle się czuję. Boli mnie głowa i mam mroczki przed oczami. Śmigam się położyc, może mi przejdzie.

Cieplutko pozdrawiam.
- platynka80
- 500p
Już prawie przeszło tylko nie mogę się nachylac bo mam jakies zawroty. Dziękuję za troskę.
Gosiu mąż nic nie złowił i dzisiaj w nocy robi powtórkę. Mi to się nie chce z domu wyjśc w taką pogodę a on gdzieś tam jedzie
ale to już jego sprawa.
Platynko jeden storczyk jest biały w piegi a drugi taki żółtawo kremowy. Z tego co kojarzę to takie masz. Zdjęcia zrobię jutro bo światło jest okropne. A ja tak lubię robic fotki w słonku
Gosiu czy moje 2 pw do Ciebie doszły?
Gosiu mąż nic nie złowił i dzisiaj w nocy robi powtórkę. Mi to się nie chce z domu wyjśc w taką pogodę a on gdzieś tam jedzie

Platynko jeden storczyk jest biały w piegi a drugi taki żółtawo kremowy. Z tego co kojarzę to takie masz. Zdjęcia zrobię jutro bo światło jest okropne. A ja tak lubię robic fotki w słonku

Gosiu czy moje 2 pw do Ciebie doszły?
- platynka80
- 500p