Miejsce na ziemi - Ave/2008r. cz.1/
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Przy takich dużych działkach, jak obie macie, wędzarnia jest świetnym pomysłem. A jak jeszcze będzie ładnie murowana, z grillem...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
dzięki,zużyję 800, a resztę do klusek z makiemAve pisze:Ja używam tej 800g, ale jak masz większą to mozesz zrobic z 1.5 porcji

aha....kupiłam ajerkoniakowy krem oetkera,i czy ty oprócz mleka dajesz kostkę masła? bo można tak i tak
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tess pisze:dzięki,zużyję 800, a resztę do klusek z makiemAve pisze:Ja używam tej 800g, ale jak masz większą to mozesz zrobic z 1.5 porcjisąsiadka mi powiedziała,probowałam u niej tę masę - pychota i powiem że nawet lepsza od bakalandu.
aha....kupiłam ajerkoniakowy krem oetkera,i czy ty oprócz mleka dajesz kostkę masła? bo można tak i tak
Tess ja wcześniej kręciłam mak przez maszynkę / trzy razy / najgorzej czego nie lubię robić

Witaj Ewuś

Dziewczynki... a ja już mam projekt wędzarni i dziś po drodze do stolicy napomlnęłam mojemu, że .... mam prijekt i że łatwo zrobić... nic się nie odezwał... oswaja się z myślą hihihhi I tak zrobię ...
a że sobie poczytałam przepisów różnych to tatuś mi kupił osłonki do kiełbasek i w najbliższym czasie zamierzam robić ( te gotowane) hahahaha - zobaczymy co mi wyjdzie
a że sobie poczytałam przepisów różnych to tatuś mi kupił osłonki do kiełbasek i w najbliższym czasie zamierzam robić ( te gotowane) hahahaha - zobaczymy co mi wyjdzie

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Tessko - ja gotową masę wkręcam do masłaTess pisze:dzięki,zużyję 800, a resztę do klusek z makiemAve pisze:Ja używam tej 800g, ale jak masz większą to mozesz zrobic z 1.5 porcjisąsiadka mi powiedziała,probowałam u niej tę masę - pychota i powiem że nawet lepsza od bakalandu.

- Ave
Joluś
te kiełbaski to Twoje ???? Coś czuję, że zanim Izulek postawi swoją wędzarenkę to my zrobimy nalocik u Ciebie 
Iza - masz przechlapane
Będę CIę męczyła o fotki z realizacji, a potem może spiknę mojego Połówka z Twoim - niech się podszkoli zanim zacznie robić u nas 
Cynamonku - to świetny pomysł z tą Forumkowa ekipą , będzie przyjemne z pożytecznym - panowie będą budować a my... plotkować

Iza - masz przechlapane

Cynamonku - to świetny pomysł z tą Forumkowa ekipą , będzie przyjemne z pożytecznym - panowie będą budować a my... plotkować

to dzięki, zrobię z masłem.Ave pisze:Tessko - ja gotową masę wkręcam do masłaTess pisze:dzięki,zużyję 800, a resztę do klusek z makiemAve pisze:Ja używam tej 800g, ale jak masz większą to mozesz zrobic z 1.5 porcjisąsiadka mi powiedziała,probowałam u niej tę masę - pychota i powiem że nawet lepsza od bakalandu.
aha....kupiłam ajerkoniakowy krem oetkera,i czy ty oprócz mleka dajesz kostkę masła? bo można tak i taktak jest w przepisie na opakowaniu.
Zdziwiło mnie tylko,że cała kostka bo to nie tłuste jest?
skrzydełek nie kupiłam,ale będę te kurczaki z majonezem piekła

-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O jakiej masie makowej mówicie? Możecie napisac jej nazwę, bardzo prosze.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- Ave
Bogusiu - w puszkach po 850g (albo 800g albo 1200g) są masy makowe z bakaliami, albo same makowe - otwierasz puszkę i ...odpada cała mordęga z gotowaniem i wielokrotnym mieleniem maku na makowce i inne smakołyki z dodatkiem słodkiej masy makowej.
Są do kupienia chyba w każdym sklepie spożywczym, nie mówiąc o marketach. Mnie najbardziej smakuje taka masa od producenta Prospona lub Bakaland (trochę droższa)
Są do kupienia chyba w każdym sklepie spożywczym, nie mówiąc o marketach. Mnie najbardziej smakuje taka masa od producenta Prospona lub Bakaland (trochę droższa)