KRYSIU kochana cieszę sie ze Angela uraczyła Cię wreszcie kwiatkiem.Teraz się zacznie to bardzo wigorna i wdzięczna róża. Będzie pani zadowolona

HALINKO już odpisałam u Ciebie możliwe że to ona tylko że moja mniej wypasiona chyba słabo ją karmię tak jak inne piwonie,a możliwe ze mają za mało wody

ANDRZEJU zanim wróciłam cudna Eyes for you przekwitła zostały tylko resztki płatków. Większość krzewów do cięcia pozostałe kwitną, bo część mam później kwitnących i dobrze, bo inaczej byłoby więcej zieleni.Wczoraj gdy jechaliśmy przez Twoją miejscowość lało jak z cebra że wycieraczki nie nadążały

ANIU juz Andrzej Ci odpisał to różyczka nie piwonia.Nie mam Laguny tylko Rosarium Uetersen. Guillotki u mnie nie chcą rosnąć dlatego nawet ich nie kupuję .Kiedyś je miałam i padły Oprysków na mszyce wcale nie robiłam zostawiłam je dla owadów i spełniły swoje zadanie w 100% teraz widuje biedronkowe larwy, albo ich wylinki .

ANEROID przepraszam że musiałaś[łeś] tak długo czekać na odpowiedź .Jak już sama doszukałaś sie nazwy tego owada to Łanocha pobrzęcz Owady jak i ludzie lubią zmieniać swoje upodobania żywieniowe, więc nie koniecznie podobają jej sie tylko żółte kwiatki

AGUSIU to mały motyl nie ćma. Dzisiaj widziałam Admirała nasypałam im na talerz kompotowego owocu niech sie dokarmią.Nie wiem czy zagustują w agreście ,ale jak trochę sfermentuje to przypadnie im do gustu

KRYSIU Amelka niedawno sie urodziła, a teraz za chwilkę będzie miała 6 latek .Niestety czas zbyt szybko biegnie wiosna, lato,jesień, zima i tak w koło. Mnie najlepiej się pracuje wcześnie rano i dobrze ,że mam ogródek pod nosem to mogę wcześnie rano sie tam wybrać,oczywiście jeśli nie mam dyżuru przy małej. Potem wieczorem juz tną komary ,ale nie jest tragicznie jak w innych latach

JOASIU Lavender Lassie Kordeska zaliczana do mieszańców piżmowych mam już chyba z 10 lat, a kupiłam ją u naszej Ewuni [Gloriadei] Cudnie pachnąca,praktycznie bezkolcowa i nie przemarza powtarza kwitnienie do późnej jesieni

Życzę wszystkim miłego wieczoru i udanego weekendu i zapraszam ponownie