Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Post »

Witaj :wit . Widzę, że rośliny stanęły na wysokości zadania ;:138 .Begonia rzeczywiście ładna ;:215 . Masz tych różności bardzo dużo i jest na czym oko zawiesić ;:333 . Przed nami fala afrykańskich upałów więc pewnie trzeba będzie podlewać ;:218 . Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Och , piwonie są cudowne. Szkoda tylko , że w tym roku kwitną u mnie w czasie zbierania kwiatów na Boże Ciało. Bo to oznacza zniknięcie praktycznie wszystkich kwiatów w czyichś reklamówkach. Cieszę się , że różanecznik zdążył przekwitnąć , bo raz jak ktoś się poczęstował kwiatkami , to wyłamał mi połowę gałązek ;:145 .
Lucynko, no to się doczekała hutowej ilości pomidorów ;:306 . Ciekawa jestem, które będą lepiej rosły , i które będą bardziej smakowały.
Serduszka czerwona jeszcze ci kwitnie? Jak co prawda mam tylko różowe ale kwiatki na nich to tylko wspomnienie.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też mam wrażenie ze ten dzień krótki .zbyt krótki na wszystko. :roll:
Ogrodowe wszystkie ładne.
60 sztuk pomidorów. O ;:215 ja pomidorki lubię.
U mnie też ich sporo. Ale nie liczyłam ich. :)
Pozdrawiam cieplutko i dobrego dnia życzę. ;:173
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pamiętam jak pisałaś, że posadzisz kilka pomidorków, a tu będą zbiory hurtowe ;:306
Na kwitnienie mojej hortensji czekałam ponad 8 lat.
Cegiełka to floks gwiaździsty czy firletka, nie mogę rozpoznać :shock:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

No, to zaszalałaś z pomidorami ;:oj Ale ile pyszności będzie można z nich przygotować, a zimą korzystać z pełnej spiżarki ;:108
Śliczny ten pierwiosnek storczykowaty, bardzo oryginalne ma kwiatki ;:63 U Ciebie już kwitną piwonie, a moje jeszcze w pąkach. I tak samo bodziszki. dzięki temu masz już kolorową działeczkę i jest nad czym się pochylić i nasycić zmysły zapachem.
Skoro ziemia już wysycha, to przydałby się deszcz, ale taki spokojny, bo przelatujące burze więcej szkody niż pożytku mogą narobić.
Przyjemnego weekendu, słonka w dzień i deszczu w nocy życzę ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko ze wszystkim zdążysz ;:333 ...
Pogoda ci sprzyja - nie musisz podlewać, działeczka kwitnie, A ta cegiełka to jakaś firletka ?
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Jest co robić przy 60 pomidorkach Lucynko ;:oj Ja mam 30 i dziś długi czas je ogarniałam. Wilki poobrywałam i w końcu ustawiłam tyczki i przymocowałam. No i popielić trzeba było. Więc jestem pełna podziwu dla Waszego zapału ;:138 ;:138 ;:138
;:168
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Przed momentem wróciłam ze wspaniałego spaceru po Waszych ogrodach, napawałam się cudownymi kwitnieniami, nawdychałam wspaniałych zapachów, że aż mi się w głowie zakotłowało i muszę się spotkać z ;:41 , bo padnę. Jutro odpowiem na wszystkie wpisy. Może nawet uda mi się rankiem, bo M wybiera się na giełdę gołębiarską poza Płock, więc trochę mu zejdzie.

Dobrej nocki.

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko tak rodzą się pomidoromaniacy ;:306 Najpierw kupowałaś kilka krzaków na targu, teraz nie dość że siejesz własne odmiany to jeszcze dokupujecie ;:306 Cegiełka ...podoba mi się ja ją mam z nasion od furumki, której już nie ma wśród nas :wink:
To będą nowe gołąbki? Dobrej nocy i miłego wypoczynku weekendowego ;:196 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Obrazek

Mam nadzieję,że mi się udało.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko, mnie też jak jestem w ogrodzie czas jakoś ekspresowo mija, ledwo ruszę jakąś pracę a tu cyk i trzeba zwijać się ;:306
biały dzwonek skupiony wygląda super!!! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Niestety, wczoraj nie było mi dane otworzyć komputera. Dzieci zrobiły mi wspaniałą niespodziewankę i dzień minął w cieplutkiej rodzinnej atmosferze. Skończył się późną nocą, więc z zapasem wrażeń poszłam sobie ;:19
Dzisiaj, po zaspokojeniu potrzeb duchowych wczesnym rankiem, wystrzeliliśmy na działkę. Nareszcie się wybyczyłam , choć tak po prawdzie to mnie łapki swędziły, by coś porobić, zwłaszcza że chwasty straszliwie się teraz spieszą (ciekawe, dokąd...).

Beatko [Bazyla] - tyle ciepłych słów w kierunku moich roślinek ;:196 Duma mnie rozpiera i zaraz pęknę. ;:113
Piwonie w tym roku wyjątkowo szybko przekwitają. Cieszę się, że moje zakwitają kolejno, to ich zapach będzie mi dłużej towarzyszył. Jeszcze dwie muszą pokazać swoje kwiatki.
M. zjada bardzo dużo pomidorów w ciągu całego roku, a mnie one smakują wyłącznie w sezonie. Natomiast sok pomidorowy uwielbiam.
Pozdrawiam wzajemnie i raz jeszcze dziękuję za wszystko. ;:196

Ewelinko - tak, to prawda: podczas spaceru po mojej malutkiej działeczce od czasu do czasu coś kwitnącego się wypatrzy. ;:306
Moje strony ostatnie burze omijały, toteż dzisiaj już podlewałam całą działeczkę.
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Iwciu - do niedawna do mnie też przychodziły dzieciaki po kwiatki do sypania. Starałam się mieć jakieś ususzone z wcześniejszych kwitnień.
Powiem Ci, że moje pomidorki lepiej rosną, wszystkie, a jeden nawet już kwitnie. ;:303
Serduszka czerwone dopiero zaczyna kwitnąć, a różowe i białe w pełni rozkwitu właśnie teraz.

Aniu [anabuko] - dziękuję w imieniu ogrodowych. ;:196
Pozdrawiam wzajemnie. ;:167

Dorotko [korzo_m] - liczyłam się z tym, że pomidory z mojego siewy nie doczekają maja. Rzeczywiście część nie doczekała, ale znakomita większość i owszem. ;:333
Cegiełka to 'Firletka Chalcedońska'.

Iwonko1 - zaszalałam kosztem tych warzyw, które i tak nędznie sobie w mojej glinie radzą, np. marchewka czy pietruszka korzeniowa. ;:222 Dałam pole pomidorkom, a warzywa mam na pobliskim ryneczku.
Tego storczykowatego będę pewnie musiała w doniczce przez zimę przechować, bo jak on ładny, tak i delikatny, niestety.
Kochana jesteś, ;:167 deszcz już potrzebny, ale stylem lat dawno minionych omija moją działkę ostatnio i już zrobiło się sucho.

Ewuniu - pogoda sprzyja. Chwasty rosną za moimi plecami i trzeba znowu pielonką się zająć, a deszcz na niewiele się zdał. Lał jak z cebra i spłynął sobie podziałce w dół. Już jest tak sucho, że dzisiaj musiałam z wężem tańcować. :tan
Cegiełką u nas nazywają 'Firletkę Chalcedońską'.

Moniczko - przy pomidorach będzie się kręcił małż. Podjął się tej roboty na własne życzenia.
Tylko plewienie należeć będzie do mnie, bo ja to lubię, a on nie. ;:306

Marysiu [Maska] - nie kupowałam kilka ale ponad dwadzieścia pomidorowych sadzonek, w tym roku kupiłam tyle samo, M dokupił do tunelu i razem z moimi uskładała się kopa. :;230
Nie będzie nowych gołąbków, M sprzedał kilka swoich, bo strasznie się namnożyły.
Weekend, jak zapewne wyczytałaś już, minął fantastycznie, a przed nami gorące dni, więc niech Cię burzowe chmury omijają, deszczyk - jeśli potrzebny - niech pokropi nocami. ;:196

Danusiu [danuta z] - udało się! ;:138 A irysek rzeczywiście śliczniutki.

Basiu [apus] - mnie bardziej podoba się ten biały skupiony niż niebieski. Z daleka widać jego kwiatuszki. ;:333

Troszeczkę kolorków z niedzielnej działeczki.

Piwonie aktualnie kwitnące.
ObrazekTa najbardziej intensywnie roztacza swój aromat.

Obrazek

ObrazekTa o jaśniejszym odcieniu różu przyjechała do mnie od Marysi Maski.

ObrazekZaczynają obie róże pnące. Pąków mają multum.

ObrazekSerduszka różowe i białe.

Bodziszki aktualnie kwitnące.
Obrazek

Obrazek

ObrazekPełnymi mogę się podzielić.

Obrazek

Różyczki. Proszę nie pytać o odmiany.
Obrazek

Obrazek

ObrazekDalia 'Fascination'.

ObrazekCzosnki.

Szczawiki.
Obrazek'Deppego'.

Obrazek'Aga'.

ObrazekDzwonek skupiony niebieski.

ObrazekPrzetacznik pagórkowaty.

ObrazekIrysy syberyjskie.

ObrazekJeden z orlików.

A takie kwiatki dostałam od dzieci. Przekazuję je Wam na dobrą nockę.

Obrazek
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Ale Lucynko piękności pokazujesz. Pełny bodziszek jest przepiękny ;:138 Jednak u mnie nie dają rady... Coś im tu nie pasuje i po zimie nie wychodzą  ;:204 Więc nic na siłę :) Będę podziwiać u Ciebie.
Piękne piwonie i róże ;:oj ;:167 ;:167 ;:167 No i szczawiki jakie ładne, zwarte. Ślicznie ;:333
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Lucynko pięknie Ci różyczka okala pergole.
Ja też co dzień odkrywam nowe kwitnienia :tan
Śliczne kwiatki od dzieci.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Moje dzieci potraktowały nas na słodko/razem dzień Matki i Ojca/ już tydzień temu bo jeszcze druga para Rodziców na wyjeździe ich czekała... A w tym tygodniu w B, aż oczy mi się śmiały do kwiatuchów okazjonalnych...Zajrzę jutro,może jakieś przeceny na doniczkowce będą... piękne storczyki były za 1/2 ceny...
Dzisiejsze popołudnie też spędziliśmy na działce i sporo czasu poświęciłam na podlewanie choć wczoraj przegoniła nas niby-burza.Popadało kilkadziesiąt minut a dzisiaj śladu po deszczu nie było.. Czosnki Twoje to późna odmiana też takie mam..inne już przekwitają a te dopiero się namyślają... ;:108
Kwiatuchy Ci kwitną aż miło!
Dobrej nocy Lucynko! ;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”