Pierwsze pojawiły się lobelie siane z moich własnych nasion.
Lobelia Cz. 1
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Lobelia
Z lobelią jest jak z dziećmi. Przez rok zapominamy,że to takie maleństwa się "rodzą".
Wczoraj zrobił się ruch w interesie wysianym 14 lutego.
Pozdrawiam, Beata
- Ciotka Klotka
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 2 lut 2013, o 21:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
moja ręka to tylko wsypała ziemię i na to nasionka
ja bym powiedziała raczej oczy, bo patrze na nie setki razy dziennie i się cieszę jak głupi do sera
ja bym powiedziała raczej oczy, bo patrze na nie setki razy dziennie i się cieszę jak głupi do sera
Pozdrawiam, Beata
- romaszka

- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Czy jak pikujemy lobelie drugi raz to te większe kępki dzielimy na pół???
- Violunia
- 200p

- Od: 30 sie 2012, o 12:38
Jak to sie fajnie czyta jak tylu ludzi sie cieszy z zielonego wychodzącego z ziemi, moje lobelki tez wyszły i tez do nich zaglądam co chwilke 
pozdrawiam wszystkich zawirusowanych ogrodem.
Violka
Violka
- sylwana85
- 500p

- Od: 21 lut 2011, o 10:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Romaszko, to zależy jak masz bardzo gęste kępki możesz podzielić na dwie, ale niekoniecznie pikować, można te bardziej gęste dzielić przed wysadzeniem do gruntu.beatas22 pisze:moja ręka to tylko wsypała ziemię i na to nasionka
- Niesia
- 200p

- Od: 23 lut 2012, o 23:36
beatas22 śliczne siewki, troszkę gęsto ale dadzą sobie rade
będziesz miała co pikować
moja niebieska dosiana na początku lutego pięknie wzeszła....jutro postaram się coś wkleić 
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
- calka

- Od: 14 paź 2012, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
. Przyznam, że ambitnie pikowałam kępki lobelii na coraz mniejsze gdy zasiałam ją po raz pierwszy. Teraz już się w to nie bawię. Sieję możliwie rzadko do skrzyneczek balkonowych( 30 cm) jedno opakowanie i tak rosną aż do maja. Oczywiście przy sprzyjających warunkach hartuję. Sadzę na miejsce docelowe odrywając kępki z całości. Jest może trochę strat ale w ten sposób oszczędzam czas i miejsce na parapecie.
Ewa
- Bogumila_r
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 28 sty 2013, o 13:38
Piękne macie siewki! Cieszę się i ja
No i stało się - nareszcie wysiałam moją lobelię.
Chyba troszkę za późno ale będę jej recytować wiersze miłosne i może urośnie ładna
No i stało się - nareszcie wysiałam moją lobelię.
Chyba troszkę za późno ale będę jej recytować wiersze miłosne i może urośnie ładna
(przepraszam - brak polskich znakow)
Witam czy ktoś zamawiał może nasiona lobelii przez internet? szukam na "na gwałt" czerwonej i różowej rabatkowej najlepiej firmy legutko- proszę o pomoc, czas już nie jest moim sprzymierzeńcem :/ w mojej mieścinie nie mam co liczyć na sklepy ogrodnicze
danutka1 ja zamawiałam lobelie czerwoną w e-Ogrodniczy.pl, ale innej firmy. Jeśli koniecznie chcesz Legutko to zobacz czy mają w swojej ofercie w sklepie internetowym.
Pozdrawiam, Beata
- Bogumila_r
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 28 sty 2013, o 13:38
tu:danutka1 pisze:Witam czy ktoś zamawiał może nasiona lobelii przez internet? szukam na "na gwałt" czerwonej i różowej rabatkowej najlepiej firmy legutko- proszę o pomoc, czas już nie jest moim sprzymierzeńcem :/ w mojej mieścinie nie mam co liczyć na sklepy ogrodnicze
http://www.beta.epnos.pl/
Wpisz w ich wyszukiwarce "lobelia". Mają i czerwoną, i różową i jeszcze pare innych kolorków. A firma raczej godna zaufania.
(przepraszam - brak polskich znakow)