Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Zimy zazdroszczę, pachnących bzów też ,co ze mną nie tak ;:oj
U mnie ślimaczy, szaro ,buro, po prostu byle jak.
Skoro zimy nie ma to chcę wiosny pachnącej bzami i kolorowej ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Kiedy znów zakwitną białe bzy.......Obrazek, aż się rozmarzyłam o wiośnie. ;:oj . Marysiu..u mnie ani wiosny ani zimy, jest to czego najbardziej nie lubię, szaro buro i ponuro. ;:173 Coś mi się wydaje że tak będzie do świąt. :wink: . Pozdrawiam i życzę białego przy promieniach słonka. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie!
ale mi się koleżanki rozmarzyły, a wszystko za sprawą bzów Obrazek

Małgosiu a mam bez, który kwitnie później i spróbuje go z patyczków na wiosnę rozmnożyć, bo wtedy dałoby się przedłużyć czas kwitnienia Obrazek
Śnieg u mnie leży, ale w Krakowie to raczej go nie widziałam Obrazek . Bardzo chciałabym białych świąt i liczę że za moim zakrętem na olkuskiej poleży jeszcze trochę Obrazek

Dziękuję pięknie i ściskam Ciebie i Berbecia życzą wspaniałych wyczynów kuchennych ;:196

Bea dziękuję! koniecznie uzupełnij, bo bez przy ogrodzeniu wygląda uroczo i pachnie ;:224

Anido ja to nawet czuje jakiś zapach jak o czymś pomyślę...rzadko ale mam takie omamy ;:306 Bez powinien przetrwać zimę u mnie raz straciłam w lecie jak była spora susza, to wtedy bez i hortensja dębolistna wyschła na wiór ;:oj

Tereniu dziękuję i ja Ci życzę okrywy śnieżnej, bo wtedy jest ładnie, nastrojowo i praktycznie dla tych co pod śniegiem ;:306
A Ty masz w nowym ogrodzie bzy?
Miłego wieczoru i niech Ci sypnie nocą ;:196

Jadziu to ja biel już mam ...chyba trzecią ;:306 a na kolory to jeszcze ponad dwa miesiące....może trzy?
Lubię wszystkie krzewy pachnące, trzeba je tylko przycinać jak się ma tak wąski ogród jak ja.

Misiu widać tak! skoro jesteś ;:196

Bożenko a u mnie nie, w Krakowie tak ale na mojej wsi biało :D

Julciu ja Ci powiem co z Tobą nie tak Obrazek Jakby była wiosna to nawet obowiązki tak by Cię nie przytłaczały, tylko myknęłabyś na działeczkę i po paru godzinach wróciłabyś jak młody bóg up... i zadowolona ;:306
A tu zima byle jaka i od obowiązku do obowiązku biegasz ;:196

Zuziu musimy mieć nadzieję, że święta będą nastrojowe, że nasze obejścia rozświetlone lampkami będą wyglądały rzeczywiście świątecznie ;:215 Innej myśli nie dopuszczam, już nawet na słońcu mi tak nie zależy ...no nie całkiem ale na rzecz sypiącej śniegu nie musi świecić ;:3
Pozdrawiam Cię cieplutko ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, ja dalej w sprawie lnu :lol: Czy Ty go siejesz bezpośrednio do gruntu, czy robisz rozsadę?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ja bzy też uwielbiam, oj ten zapach niesamowity ;:108 , udka w winie malinowym, no to się rozmarzyłam teraz, ale jak to winko mi tak fajnie wyszło, to chyba na maliny też nastawie choć troszkę :wit
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ubóstwiam orliki a Twoje są prześliczne, ach te kolorki ;:63
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu (odpowiadałam i przepadło ;:oj ) len trwały (bylinowy) kupowałam nie siałam, a jednoroczny sieje bezpośrednio do gruntu. Sam też się potem wysiewa tylko nie wolno wyplewić ;:306

Iwonko mojej córce wino malinowe poszło w ocet i właśnie zrobiła takie udka, no to ja miałam chęć i nastawiłam maliny na ocet... a wyszło wino :oops: Co było robić zamarynowałam w winie :D Rozmnażałaś kiedyś bzy z patyczka? ;:168

Ewciu dzięki ! ja też orliki kocham od pierwszego wejrzenia i zawsze mi było żal że innym się wysiewają a mnie nie ;:131 aż przyszedł rok, że mam siewki orlików wszędzie ;:223
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, rozmnażałam, wyszło mi ale postem sadzonkę zasuszyłam, ale już ładnie listki puszczała, a i nawet już ładnie zimowała ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko dzięki! mam taki fajny późny bez to go rozmnożę :D jak znajdę zdjęcie to wkleję!
Już mam kwitnie od ostatnich dni maja do pierwszej dekady czerwca

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Za oknem nieciekawie, a u Ciebie Marysiu lilaki roztaczają zabójczy zapach.U mnie też siewek multum różniastych orlików one sie wzajemnie krzyżują i potem wychodzą cuda
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczny Marysiu, tego chyba mam, sadziłam w tamtym roku, dostałam od sąsiadki z działki, u niej już kwitł, więc mam nadzieje, że i u mnie zakwitnie ;:108 a ona go robiła z patyczka właśnie ;:108
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryś jest nazwa na liliowca co ci wysłałam o to ona: ,,Little Missy"
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Maska pisze:
Małgosiu a mam bez, który kwitnie później i spróbuje go z patyczków na wiosnę rozmnożyć, bo wtedy dałoby się przedłużyć czas kwitnienia Obrazek
Będę Marysiu bardzo wdzięczna ;:180 I jeszcze patyczek koralowego ;:180

Wyczyny kuchenne pozytywnie zakończone. Co prawda całe mieszkanie w mące, berbeć wyglądał jak młynarz ale w zasadzie uwielbiam taki rozgardiasz bo to oznacza, że świetne się bawiliśmy ;:215
Byłam dziś na krótkiej przebieżce w sklepie i widok tego, co pozostało po śniegu mnie zasmucił. Tradycyjnie zasiana sól i piasek. Wieczorem zaczęło to wszystko przymarzać ;:oj
W sobotę pędzę na wieś okrywać dabecje i założyć siatki na zające, bo jeszcze o tym zapomniałam :oops:
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!

Dzień zapowiada się słonecznie, mrozik minimalny, ale śnieg trzyma się dzielnie!

Jadziu masz rację krzyżówki wychodzą ciekawe i wyrastają w przedziwnych miejscach i niestety czasem przepadają :wink:

Iwonko to pocieszające i na pewno będę rozmnażać, bo nie wyobrażam sobie wiosny bez nowych sadzonek :D

Bożenko dziękuję za nawę muszę gdzieś zapisać, bo przy liliowcu mam chyba znacznik że jest od Ciebie ;:168

Małgosiu u mnie jest nadal biało i to mi sie we wsi podoba. Często jak wracamy z miasta śmiejemy się, że za naszym zakrętem na olkuskiej zaczyna się inny świat :D
Mam dla Ciebie patyczek koralowego ukorzeniony ale jak będziesz chciała mogą być i cięte, bo bez się rozszalał i muszę go mocno przyciąć :D Mogę Ci dać też odrost bzu Krasawica Moskwy, bo mam w doniczce. Mój synek tez lubił asystować przy gotowaniu a właściwie pieczeniu i teraz Kasia ma z tego korzyść, a i my czasem też ;:215
Zakładaj siatki, bo wczoraj jechałam z sąsiadką która już ma obgryzioną borówkę przez zające ;:202

Dzisiejsze widoki~!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i majowe!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego dnia!