Ogród Biedronki641 cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641 cz.5

Post »

Witam. Właśnie pada. Bardzo się cieszę,bo już mi liście z drzew leciały. Podlewałam ,ale to kropla w morzu. Teraz może po tych tropikach rośliny odżyją.

Mariola ja też chciałam posiać warzywa dużo wcześniej,ale było mokro i nie przygotowane było. Potem zimno i śnieg.W końcu 1 maja zmobilizowałam męża i jest okey. W moich stronach ,kto posiał wcześniej albo wymarzło albo zgniło.

Marysiu troszkę za późno wszystko wysiane ale może warzywka urosną. Ogórki są pod włókniną .Pomidory ,selery,pory i paprykę mam z moich wysiewów. Plewienie teraz należy mojego M.

Krysiu nie będę pisała publicznie ile mam tego. Nie jest to mało.A nawet powiem,że w za dużo jak na nas jeszcze pracujących. Na pewno na emeryturze powiększę o większe byliny i krzewy. A na dłuższy spacer po moim ogrodzie zapraszam,zimą,bo teraz szkoda czasu.

Krysiu u mnie tak jest zawsze. Wszystko wcześniej kwitnie i wcześniej przychodzi jesień. Już leciały liście z drzew. Wolałabym normalność. Krysiu ja nie pisałam o zwykłym ziarnopłonie ,tylko odmianowym,który nie jest ekspansywny,. Krysiu nie chcę już dużych host , bo zajmują dużo miejsca. A maluszki wszędzie się zmniejszą.

Ewa to kolejne hostwisko. To pod wierzbą to był nie wypał, bo hosty się zmniejszały. Chyba korzenie wierzby smoczej je zagłuszały. ;:108

Natalio orliki mam wszędzie . Zaplanowane nasadzenia nie, bo kiedyś tam się wysiały i sobie rosną. W tej chwili nie dopuszczam by się wysiewały i co mi przeszkadza tępię. Jeszcze tego mam sporo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/URL

[url=https://imageshack.com/i/pnudeJd6j]Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Alu dziękuję za wyjaśnienie w temacie ziarnopłon ;:196
Hosty maluszki a raczej karzełki ... oj można się w nich zakochać. Po przejrzeniu oferty w ub sezonie zamówiłam od razu kilkanaście odmian - kasy sporo ale za kilka lat będzie z nich piękna rabata. Póki co w przedszkolu siedzą bo tu łatwiej mieć na nich oko i dogadzać im.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu na pierwszym zdjęciu to może storczyk jakiś?

;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witam! U mnie popadało w nocy ,ochłodziło się i chyba będzie miły do pracy dzień!
Baptisia już Ci kwitnie :shock: byłam pewna, że moja ub.roczna przepadła ale kilka dni temu dopiero się pokazała! :)
Asterek też ładny! ;:333 Bodziszek taki już ukwiecony...wszystko masz takie zadbane i dorodne Alu!
Czosnek bułgarski w tym roku u mnie się nie pojawił a miałam go od lat... ;:oj Złotnica też mi nie kwitnie,odnalazłam ją w różach pnących i trzeba będzie ją przesadzić...Orliki ładnie sfotografowałaś między innymi... bo też irysy i hosty.. ;:63
Miłego tygodnia!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Już myślałam , że same niebieskie kwiaty u Ciebie, ale pojawiły się inne kolorki!
Nie nadążam z tym wszystkim, w takim expresie zarastają rabaty i warzywka.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu christin pewnie myślałaś o zwykłym co się tak wysiewa. Nie te są maluszki ,pełne i po kwitnieniu zamierają a potem je zasłaniają hosty. Tak sobie wymyśliłam. Jeszcze parę miniaturek dosadzę i już nie będzie miejsca,bo nowe rabatki już się zapełniają.

Obrazek

Krysiu znasz tę roślinę. Kupiłam dla liści,bo ponoć kwiat nieciekawy.

Krysiu leszczyna to kamasja. A dziś zakwitła biała Regina. Rano była w pąku a jak wróciłam z pracy to już taka.

Obrazek

Maryniu troszkę popadało ale miejscami nadal sucho. Dziś było troszkę zimniej ale dzień spędzony w pracy ,więc nic nie grzebałam. Babtysja dopiero zaczyna kwitnąć. Jutro muszę poszukać żółtą ,bo też powinnam mieć, chyba ,że już po niej. Czosnek bułgarski co roku ubywa.
Staram się dbać o rośliny jak już je mam ale z różnym skutkiem.U mnie też wylatują pomimo dbania.Czasem też popełniam błędy w posadzeniu.

Obrazek

Mariola nie ukrywam,że gromadzę niebieskości,ale mam wszystkie kolory,bo ogród taki ma być. Pod wpływem forum przerabiam rabatki pod względem kolorystycznym i tak powstała czerwona , biała i niebieska. Trochę dokupiłam roślin a trochę poprzenosiłam swoich.Jednak na efekt muszę poczekać jak wszystko zakwitnie.

Obrazek

Liliowiec majowy

Obrazek

Chiastofil w tym roku licho zakwitł.

Obrazek

Za to Zerwa ma dużo kwiatów.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Alu jak rośnie i zimuje Ci obuwik biała Regina. ? ,masz go długo?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu ale ten biały storczyk piękny, wyjątkowa odmiana ;:oj Warzywnik wzorcowy, nie musisz się martwić, na pewno wszystko urośnie. ;:215 Tylko sarny odstraszaj. :wink: Kokorycze od Ciebie kwitną pięknie, czy trzeba je jakoś specjalnie zasilać? U mnie niestety tylko pokropiło, leje się na rabaty woda z kranu.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu Reginę białą mam od zeszłego roku od Emila. W zeszłym roku kwitła i w tym też ale nadal jednym kwiatem. A Reginę różową mam o dwa lata starszą i też nic nie przyrosło, Nie ginie i też zakwitnie.Jest z innego źródła.Miałam jeszcze Ulka Silkens ale nie wyszła.Może wyjdzie w przyszłym roku, bo to z jesiennych zakupów.

Soniu o warzywnik dba M.Ja tylko posiałam i wyhodowałam rozsady , jeszcze powsadzałam i podlewam.Teraz mam się do niego nie wtrącać, bo ponoć ugniatam ziemię . :;230 Jestem zwolniona imam sobie grzebać przy kwiatkach. Jak urosną to jeszcze będę zbierać plony i przetwarzać. Sarny na 100 % przyjdą się pożywić ćwikła,bo co roku jest to samo. Siejąc buraczki mówiłam do męża ,że to dla nich,jak będą głodne. Ja ich nie zasilam, bo nie ma potrzeby.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Alu a z białych obuwików jaki byś poleciła ?
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Piękny ten storczyk, różne już widywałam na forum, ale czysto białego chyba jeszcze nie ;:oj
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Myślałam, że to zielone z białą obwódką liści to jakiś " egzotyczny podagrycznik" i już mam krzyczeć, co Ty chwasty sadzisz i pielęgnujesz?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.

Gieniu biała Reginę. Nie wiele jest białych storczyków a ta jest czysto biała. Zeby tylko chciała przyrastać. ;:108 ;:108

Natalia jest cudny. Dziś zakwitła różowa Regina. Chciałabym mieć wszystkie storczyki dostępne w sprzedaży ,gdyby ciut były tańsze. ;:7 ;:7

Mariola nie to chyba gorysz alzacki.A czasami i chwasty pielęgnuje jak nie wiem co to może być. :;230

Obrazek[/URL

Regina różowa. Jutro będzie ładniejsza.

[url=https://imageshack.com/i/pm991THej]Obrazek

Pajęcznica liliowata

Obrazek

Miecznica wąskolistna Alba

Obrazek[/URL

Irys holenderski

Orliki. Nie wszystkie ujęte,bo jakoś szybko przekwitają.

[url=https://imageshack.com/i/pmOYStfFj]Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Piękne te białe delikatesy, :wink: jakie zwiewne. ;:oj Gdzie lista zakupów. :D Dobrej nocy. ;:196
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Ja kiedys też zielsko zostawiłam bo pokrzywa taka kwitnąca na biało zrobiła mi się variegatą to jej nie wyrwałam, ale zanikła ta cecha w następnym roku. Orliki mam wysiane z paczki i jestem ciekawa na jakie kolorki zakwitną :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”