Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Witaj Marysiu. Szkoda, że przymrozek trochę zniszczył Ci rośliny ale niestety prędzej czy później i tak przyjdzie do nas wszystkich. Taka kolej rzeczy. Powodzenia przy aerobiku orzechowym ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cieszę się, bo słońce prześwieca przez popielaty woal chmur. Jakoś raźniej!

Dorotko nie wiem co wyjdzie z tego i szkoda że dopiero teraz działam, a przecież nasion u mnie huk!
Cebulki mają przyjść w połowie października to w sam raz, a Ty zależy co zamówiłaś? na tulipany chyba za wcześnie ja jeszcze nie sadzę, ale lilie to na pewno można.

Jurku powschód ry.... po oczach i nawet nieraz boje spojrzeć w obiektyw ;:306 no chyba, że jest taki mleczny jak dzisiaj :wink:
U mnie też orzechy muszą być ;:108 głównie do ciast, ale jak był nadmiar to i do owsianki było parę dziennie :D Jeść na żywo to lubię tylko takie mokre łupane, ale w tym roku spadają wysuszone ;:oj Leszczynę wyrzucam od roku, a trudno się pozbyć... zaś u kur odrasta jako zasłona przed drapieżnymi.

Ewelinko kilkanaście skłonów porannych dobrze robi na kondycję ;:306 ale było na tyle szaro że dopiero zasadniczy trening przede mną :lol:
Niewiele przymrozek zniszczył więc wszystko przede mną ;:131 ale jak piszesz to nieuniknione ;:224 Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marysiu, wczoraj wysłałam Ci nasionka petunii, ale to drobnica ;:oj

Obrazek
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, a u nas wieje mocno, czytam że jakieś przymrozki miałaś, u nas jeszcze w miarę ciepło, ale już pewnie niedługo i u nas się zdarzać mogą, no cóż taka pora, szykujemy się na zimę, a zimą chyba dopiero zacznę nadrabiać zaległości forumowe, bo jest ich trochę, dobrego dnia Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Marysiu. ;:168 U nas też już lekko przymroziło, wiem od sąsiadki działkowej. :D . Wnuki się zwiedziały że babcia w domku i ;:4 , nie ma kiedy zajrzeć na działkę. ;:oj . Jutro mam od nich wolne, więc bez względu na pogodę.. ;:306 . Ja pelargonie sadzonkować będę na wiosnę, co jedna doniczka na parapecie to nie kilka. Działka mała, parapetów mało a pomysłów wiele. :;230 . Pozdrawiam ;:128
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Justynko tak nasionka jak pyłek i ciekawa jestem czy powtórzą cechy? dziękuję ;:196

Iwonko moja droga ;:196 cieszę się, że jestem i jesteś w lepszej formie i nastroju. Teraz to już będzie tylko lepiej, a tyle się biedna wycierpiałaś ;:168 Zaległości zdążysz nadrobić jak będziemy w zimie powtarzać zdjęcia ;:4

Zeniu wnukom też się coś należy ;:168 Ja mam kilka doniczek a rośliny spore, bo nie zdążyłam zrobić sadzonek i rozrosły się na krzaczory ;:202 Boje się bo po wniesieniu do domu zawsze mam mszyce na pelargoniach i sadzonki mogą nie przeżyć ;:131 To życzę jutro pogody na działce i jak najmniejszych strat ;:196

Dzisiaj mam dla Was orgię chmur! co godzinę niebo zmieniało się jak w kalejdoskopie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i to wszystko w jedno popołudnie!

Uwielbiam hortensję na takim etapie

Obrazek

Obrazek

jeszcze kwitnie przesadzana dalia

Obrazek

Dobrej nocy :wit
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jenak to prawda że Tarnów i okolice jego to biegun ciepła polskiego.Tak blisko Krakowa a u mnie nie było jeszcze nawet 0 stopni,cały czas ciepło i wieczory i poranki bez przymrozków ! i ;:333
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, świetnie malujesz aparatem to, co masz nad głową. ;:138 ;:138
U mnie też było takie czerwone niebo tuż przed zachodem słońca.
Podobno jest to zapowiedź silnego wiatru. Niech sobie wieje, byleby ciepłem.

Śpij dobrze i powoli, co byś się nie zmęczyła. ;:196
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Niby niebo i u nas takie same, ale chyba nie potrafię tak na nie patrzeć. Po Twoich zdjęciach będę częściej patrzyła w górę takich pięknych widoków nie można przegapić. ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu, ależ masz pięknie nad głową ;:oj Niby jedno i to samo niebo nad głową, a takie różne widoki ;:63 Pięknie przebarwiły się kule hortensji. U mnie ogrodowe nie kwitną ;:222 Mogę je okutać kilkoma warstwami, a one i tak zmarzną.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Niebo przepiękne , ;:138
Moje pelargonie muszą przetrwać w altanie zimę , przy większych mrozach palę w piecu. Są straty ale większość przetrwa . ;:333
Fuksje też dobrze zimują w altanie, tylko miejsca brak
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Pospacerowałam pozwiedzałam, pięknie u Ciebie ale zdjęcia nieba to Ty robisz najcudowniejsze. Jest w nich normalnie magia. ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam !

Bożenko mój przymrozek był przy +7 st na termometrze a miejscami liznął zimny wiatr, w samym Krakowie pewnie żadnego przymrozku nie było :D

Lucynko tak miało być ! miałam malować (jak umiem) ale weszłam na FO i na malowanie czasu nie ma, a fotografia to rekompensuje ;:215
Wiało w nocy, bo orzechów dzisiaj leżało sporo :heja
Musisz przyjechać do mnie i sprawdzić czy śpię szybko czy wolno ;:306
Dobrego piątku ;:196

Alicjo jak dawno Cię nie było na FO witaj! Gdybyś była u mnie to zrozumiałabyś dlaczego tak jest. Wszyscy goście prowadzeni do końca szaliczkowego ogrodu za bramką pytają: to tutaj masz te wschody i zachody :?: ;:306

Iwonko tajemnica tkwi w tym kiedy zdejmujesz te okrycia? Hortensja przemarza (pączki) nie w zimie tylko w maju. Trzeba zdjęć okrycie jak już minął wszelkie przymrozki, wiem że to nie wygląda ładnie...no ale coś za coś :D Długie lata nie miałam żadnego kwiatka, a raz przymrozek był nawet 18 maja, teraz robię jak opisuję i kwiatów mam moc. Rozdaję koleżankom i trzymają je w wazonie do następnego podarunku :D Ważne żeby ściąć przed choćby najmniejszym przymrozkiem!

Irenko pamiętam Twoją altankę zimą chyba trzy lata temu, pełną doniczek i chodziłaś palić w piecyku żeby doniczkom było cieplutko ;:333

Asiu jesteś wielka ;:196 Jak się ma dużo wolnego czasu widzi się więcej :D

Dobrego dnia odwiedzającym, ja dzisiaj odwiedzam ogród w Kalwarii jesienią ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu jakie piękne niebo ;:oj , natura potrafi malować najpiękniej, a jeszcze chcę wrócić do orzechów, u nas w tym roku jest ich mnóstwo, więc zapraszam do nas :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko gdybyś bliżej była to bez orzechów przyjechałabym! ale już niedługo mnie wyślą nad morze, bo wniosek wrócił do potwierdzenia :D Wtedy albo przed albo po zajrzę do Ciebie, żeby sprawdzić czy Twoja działeczka jest naprawdę taka urokliwa ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”