Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

Jadziu piękne masz lilie ;:333 ;:333 i powojnik rurkowy też cudny , zresztą co u Ciebie brzydkie ?? :D
Ja też dziękuję za link z bożym drzewkiem - mam młodą roślinkę bo na starej działce mi wyschło :wink: , coś tam pamiętałam o nim ale nie dokładnie . Pozdrawiam serdecznie i oby do wiosny ;:196
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Ładne są te lilie, które zaprezentowałaś, zamierzam ich kilka u siebie w tym roku dosadzić. Szkoda tylko, że tak krótko kwitną. Zupełnie jak irysy, które uwielbiam, ale ruguję każdego roku, żeby zrobić miejsca dla róż. Gdyby irysy choć powtarzały kwitnienie na pewn nie pozbywałabym się ich tak chętnie. A co do rumby, mnie się też ona nie podoba, w przeciwnieństwie do Muzykantów.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu - zamówiłam już te lewizje :tan
Scheherezade w takiej ilości daje piękny punkt na rabacie - super!
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jadziu chyba Ela ma ochotę na Twoje Lilium tigrinum 'Flore Pleno :wink: Wstawiłam do wujka googla i wyszły mi piekne lilie pełne?
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu , piękne fotki, mam co oglądać i podziwiać. ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ewiczko mam tą lilijkę....znaczy mam nadzieję, że mam. Jeszcze w ubiegłym roku była i nawet kwitła.
Myślę, że przeżyje zimę. :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu lilie ładne, no ja to jakoś nie mam do nich szczęścia, albo złe miejsce, w tym roku jak się pokażą to przesadzę je, a mi się bylica spodobała, ona wysoka jest?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Trochę się pochorowałam jednak jest już lepiej ,więc jestem .Pogoda dalej mroźna śnieg również dalej leży .Teraz czas będzie się okropnie dłużył do wiosny ;:174 .Może szybciej zleci kiedy zaczną się wysiewy,bo trzeba będzie doglądać siewki,albo z niecierpliwością wyczekiwać pierwszego kiełka :)
IWONKO teraz znów dokupiłam sporo nowych lilii .No cóż na róże nie mam już miejsca, więc jak to niczego nie kupić :;230 Sporo lilii mi wypadło w ostatnich latach nawet azjatki. Te które mam są już sporymi cebulkami tak jak Scheherezade czy Scarlet Delight niektóre zaś mają trochę młodzieży .Bylicę mam od Christinkrysi i jest dopiero pierwszy sezon u mnie .Wyrosła na jakieś 0,5 m, lecz ładnie się rozkrzewiła
ELUSIA czemu miała by wybyć ta lelujka jak kwitła.Szukałam dzisiaj w altance nasionek tej Flore Pleno lecz nie znalazłam, a może wszystkie już jesienią wysiałam :;230 kurcze chyba się starzeję albo robię wszystko na raz Zastanawiam sie czy aby nie posadziłam ich razem z malutkimi cebulkami tulipanów na starym kompostowniku .Wszystko pokaże sie wiosną
IRENKO wiesz ,ze nie musisz tylko podziwiać fotek ,możesz obejrzeć w realu wraz z koleżankami zapraszam na sezon .Jednak Ty wiecznie nie masz czasu zabiegana dziewczyno ;:196
EWUNIU Elusia ma tę lilijkę Flore Pleno to cudna piegowata lilia bardzo energetyczna i ma sporo malutkich cebulek na swojej łodyżce
BEATKO cieszę sie że dałaś się jednak skusić na Lewisje. Ja sobie zamówiłam szarotki i niskie floksy , bo bardzo mi się podobają .Powoli dzisiaj nadrabiam wszystkie zaległości Scheherezade każdego roku obficie kwitnie warta polecenia bo taka ilość kwiatów robi wrażenie ;:108
EWUNIU 36jj jednak gdy lilia pokaże na raz 30 kwiatów to daje efekt.Irysy też musiałam wyprowadzić z ogródka bo one nie lubią zbyt dużo wody lecz słońce i nie bardzo im po drodze z różami .U mnie rosną na boku .Muzykanci to inna kategoria róży :wink:
TERENIU Nie wszystko złoto co sie świeci :wink: Powojnik rurkowy bardzo się rozkrzewił i idzie do Beatki u nie ma sporo miejsca na takie igraszki :wink: Moje drzewko też chyba wyschło, albo je komuś dałam, bo tam gdzie rosło nie miało słońca i tylko wegetowało.No cóż SKS się kłania :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mnie tam się nie dłuży czas, już mam pomidory wysegregowane do wysiewu. ;:306
Wybieram się w przyszłym tygodniu po ziemię do wysiewów i zaczynam od papryk i bakłażana.
Od lutego już będę nakręcona i wyczekiwać pierwszych kiełków. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też poluję na niskie floksy, na razie udaje mi się, że rzeczywiście są niskie, ;:172
Jadziu - cena lewizji była tak przyzwoita, że kilkakrotnie prawie mniejsza niż u mnie na targu w ubiegłym roku - więc skoro piszesz, że nie są kapryśne - to spróbować trzeba... Tylko za bardzo nie wiem czy się wizualnie pogodzą z chabrami górskimi...... A jak nie to jakoś to fajnie skomponuję "czymś" je optycznie przedzielając.
Tak, uwielbiam te ciemne malwy ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

U mnie lewizja zakwitła tylko raz po zakupie i jakoś ogólnie marnie rośnie...
A szkoda bo piękna...
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oleńko - biorę i to pod uwagę co piszesz. A, że mam taki kawałeczek suchy właśnie dla niej - to spróbuję.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu na zdjęciu z cudnymi liliami jest również cudny biały hibiskus, czy to bylinowy?. Okaz nie z tej ziemi ;:oj , ogromny. Jesienią 2015 roku dostałam od Karolinki sadzonkę hibiskusa, bardzo jestem ciekawa jak przeżyje tegoroczną zimę. Na razie malutki, więc jeszcze nie kwitł a taka jestem ciekawa jaki ma kolor kwiatów. Kupione wcześniej, niestety nie przeżyły. Mam jednak nadzieję, że pod śniegową kołderką da radę. Patrząc jednak na Twój okaz, to się zastanawiam, czy go dobrze posadziłam ;:224
Wczoraj kupiłam nasiona hibiskusa jednorocznego, może chociaż on nacieszy moje oczy.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dobrze, że dzisiaj do Ciebie wstąpiłam :heja Ogrzałam się przy gorących fotkach-jakoś mi dzisiaj zimno było. Różyczki kuszą z każdego zdjęcia, ale tych już na razie dosyć.
Basia pisze, że się przekonuje do pustych różyczek, a ja je kocham całym ;:167 od początku. W tym roku zamówię pnącą Bajazzo, a ona też puściutka ;:oj
żadnych róż nie kopczykowałam tylko te przesadzane, bo wszystkie mają miejsce szczepienia pod ziemią.

To tak działa? Jak szczepienie pod ziemią, to już nie trzeba kopczykować? Moje wszystkie róże mają szczepienie też pod ziemią....Miałabym mniej roboty ;:224
Powojnik rurkowy bardzo się rozkrzewił i idzie do Beatki
Całkiem się go pozbywasz? Nie szkoda Ci? Bei daj jak najbardziej, ale może sobie chociaż kawałeczek zostaw? Co roku mocno go ograniczam, ale pozbyć się zupełnie, bym nie mogla ;:185

Co prawda kwestia braku miejsca, niestety dotyczy mnie w całej rozciągłości. jakoś powinnam poskromić swoje zapędy zakupowe, ale mimo że się staram, nic mi z tego nie wychodzi ;:224
I co zamierzam już nic więcej nie kupić, to koszyczek coraz cięższy :;230

Choróbska szerzą się w zastraszającym tempie, gdzie nie zajrzeć to ktoś chory. Wracaj szybko do zdrowia ;:196 Wiosna za pasem, jak Tosia obliczyła, już za 37 dni będzie wiosna :tan

-- 22 sty 2017, o 13:10 --

Ej, zaraz...... za jakie 37? A ja się już ucieszyłam, że tak niewiele zostało, a tu zoonk :shock: U Tosi czas pędzi znacznie szybciej. Dobrze by było ;:63
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, kto wie... czy wiosna nam już nie zapuka na początku marca?
Póki co niech trochę jeszcze trzyma ta zima, chociaż każdemu nam się ciągnie, ale coraz bliżej... coraz bliżej...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”