Mój ogród - eukomis cz.1
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na allegro w tej chwili jest 8 aukcji z ta rośliną.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Witaj eukomis, napisz gdzie zamawiałaś świecznicę, szukam takiej o pierzastych listkach i bordowych, mam sercolistną, ale dopiero malutką kupowana w zeszłym roku na allegro.Czy te na wystawie nie były do sprzedaży? Ja bym wolała kupić tak bezpośrednio większą sadzonkę, wiec mam zamiar szukać na takich targach i wystawach.
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Selii Ja ją zamówiłam na allegro dwa tygodnie temu ma mi przysłąć po niedzieli nie wiem jaka będzie sadzonka Na wystawie miał małe za 70 zł a na allegro za 34zł. Tak bardzo mi się podoba , że jestem gotowa czekać nawet dwa lata na kwiaty. Na tym drugim zdjęciu u mnie są te sadzonki za tą cene.Podobno ta bordowa jest mało spotykana w sprzedaży.
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Witaj Halinko!
Przybieglam do Ciebie z rewizytą! Jak tu pięknie!!!
Tyle gatunków i odmian! Podziwiam Twoją ciężką pracę! Widać ile wysiłku i serca wkładasz w swój ogródek!
Moją szczególną uwagę zwróciła dorodna hosta o kolorowych liściach - czy wiesz jaka to odmiana?
Eukomis - piękny!!!
Mój przeżył kilka ciepłych zim bez wykopywania z ziemi, ale w końcu zginął 
Będę stałą bywalczynią u Ciebie!
Przybieglam do Ciebie z rewizytą! Jak tu pięknie!!!

Tyle gatunków i odmian! Podziwiam Twoją ciężką pracę! Widać ile wysiłku i serca wkładasz w swój ogródek!
Moją szczególną uwagę zwróciła dorodna hosta o kolorowych liściach - czy wiesz jaka to odmiana?
Eukomis - piękny!!!

Będę stałą bywalczynią u Ciebie!

-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Świecznica będzie pięknym uzupełnieniem dla twych roślinek.Ja natomiast na all...przymierzam się do pustynników,też wysokie roślinki i mają w 4 kolorach.Czy ty masz może je u siebie(mogłam niedopatrzeć)?
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Strelizjo warto je mieć bo wyglądają w ogrodzie bardzo ciekawie, miałam dwa ale jeden mi chyba zgnił jeden kwitł i na jesień przesadziłam tego jednego i dokupiłam jeszcze dwa, wsadziłam ich do ziemi z drenażem z piasku, żwiru i ziemi przepuszczalnej myślę , że wyrosną. Muszą miec szeroki dołek i korzenie rozłożone na kopczyku z drenażu 

-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Dobrze że wspomniałaś o drenażu,w opisach specjalnie o tym nie piszą,a u mnie glina.Czasami jak jest deszczowo to bez kaloszy ani rusz.Przed domem wkopałam między rośliny kilka rur drenażujących(jesienią)zobaczę jak to się będzie sprawdzać.Twój pustynnik wygląda okazalei do tego piękne róże w tle.Róże na all...też zamówiłam.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36