Zielono i kolorowo - ogród w remoncie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono i kolorowo - ogród w remoncie

Post »

Alu skąd ja to znam co pisałaś o kaloszach męża ;:306 u mnie borowina więc jak jest mokro to się robi takie ciasto, że do butów przykleja się ogromna ilośc ziemi aż trudno nogę podnieść. A dziś powiało śniegiem nawet, ale już nie jest zbyt mokro, da się robić, za to przymrozki są i owszem. Pozdrawiam i mam nadzieję, że Twoje oczy wydobrzeją.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Kasiu borowina ;:oj ,a kapiele w nie sobie robisz ?
Wiesz mąż pytał jak mi się udało wykopac te jego kalosze ,a ja na to ,że ''150'' kg nie ważę ;:306
Ja też mam taka nadzieje ,że szybko przejdzie .Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alicjo, cieszę się, że jesteś z nami! :tan
Skoro już podjęłaś się działkowych zmagań, to i humor nieco lepszy. ;:63
Smutno mi, ;:174 że znowu masz kłopoty z oczami. Musisz koniecznie odwiedzić okulistę, bo oczy są bardzo ważne w codziennym życiu. ;:108
Póki co ciesz się córcią i wnusią, ale o spacerku na działeczkę też pamiętaj. I o nas oczywiście także. :lol:
Dużo zdrówka dla Was wszystkich. ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Przyszłam zobaczyć co u Ciebie słychać!
Widzę :D że opiekujesz się wnusią i dlatego M zastąpił Cię w ogrodzie :uszy
O oczy dbaj bo to dla ogrodnika ważny organ, a ja ogród będzie coraz piękniejszy to musisz go podziwiać. W tą wodą to macie kłopot, może jakiś rów melioracyjny wykopiecie, bo szkoda roślin. Tyle macie nowych nasadzę i szkoda byłoby. czytam że i wycinka ruszyła, daglezje to nie nasz gatunek i w pewnym momencie zaczęły mocno chorować. Alu cieszę się że mąż znalazł swoje hobby, bo gorzej jakby się rozczulał nad sobą, podziwiam go i życzę wspaniałych plonów w nowym roku a na zdjęcia siewek czekam.
Zdrówka i i radości z ogrodu życzę ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko i ja się cieszę :D
Tak fajnie zrobiło się na dworze ,że jak sobie pomyślę ,że chciałam ciagłej zimy to nie wierzę ;:185
Już dzisiaj jest troche lepiej z moimi oczami przepłukałam solą fizjologiczną i nie trę choć ręce same lecą jak coś ...
Obce ciała,które miałam wypłynęły ,wiec cieszę sie ,ale okólistę będę chciała przyśpieszyć .Przyznam ,ze miałam cykorię
Humor jakiś lepszy mam ,ale to jeszcze nie to .Wciąż jestem przygaszona najgorsze ,ze jest to zauważalne .
Dziękuje wzajemnie ;:196 ;:4 ;:167

Witaj Marysiu .
Wnusia z córką jest od prawie dwóch miesięcy. Zięć robi generalny remont w mieszkaniu ,a córka kiedy ma wolne od pracy to mu pomaga .
Wyobraź sobie ,że musieli zerwać całą podłogę ,aż na głębokość 35cm .Zrywali w maskach po parkiet by przyklejony na coś czrnego i śmierdzącego .Wnusia miała uczulenie i nie wiedzieli od czego teraz juz wiedzą .
rowy będziemy kopać ,a właściwie to ktoś chyba synowie .Powinnam obciązyć sąsiadów za to ,ale musiałabym się pokłócić bo wątpię ,zeby chcieli dobrowolnie pokryć koszty .Nie kłócić się nie będę ,ale i tak muszę do nich pójść bo to ich nawiezienie ziemi na działkę obciązyło mój płot i się trochę przechylił na naszą stronę ,a jest z płyt betonowych i tylko patrzeć jak te płyty pospadają .
Marysiu hobby go wciągnę bardzo ,ale boje się czy podoła bo ciężko oddycha ,ale nie zniechęcam zrobi tyle na ile siły mu pozwolą .
Ważniejsze jest to ,ze ma z tego radość .
Dziękuję i wzajemnie ;:196 ;:167 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Alu, witam serdecznie i posyłam słoneczko. Choć jest wiatr to temperatura sprzyjająca do prac w ogrodzie , w tej chwili jest 11,3 w cieniu a 18,5 w słońcu ;:215 Przy kawce, trochę odwiedzin w zaprzyjaźnionych ogrodach i zaraz wypad do ogrodu. Uważaj na siebie, nie dźwigaj... no właśnie , też nie powinnam ze swoim schorzeniem kręgosłupa, ale nie da się przy 14 miesięcznej wnusi , kiedy wyciąga rozkoszne , małe rączki. Staram się wtedy usiąść i posadzić Michasię na kolana. Nasze drogie skarby :tan
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31

Post »

Alu to niestety nie taka borowina jaką masz na myśli, ja w sumie nawet nie wiem jak fachowo się nazywa nie wiem czy to nie jest potoczna nazwa jaką od dawna mieszkańcy nazywają ta ziemię gdzie mieszkam, niestety jest to jedna z gorszych klas ziemi uprawnych. I nie jest jednolita na całej wiosce bo są miejsca piaszczyste i pewnej częsci pól i jeden pas ogródka kwiatowego jest bogaty w wapienie. Nie muszę dodawać jak okropnie się w tym cokolwiek uprawia i nic nie pomaga wybieranie tego paskudztwa z ziemi i wywożenie na polną drogę bo tak też przez lata robiliśmy ale to ciągle wyłazi z ziemi tonami.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Miło mi przeczytać, Alicjo, że problem oczu przynajmniej częściowo zażegnany. ;:333
Jednak nie zlekceważ wizyty u okulisty. ;:108
Nie ma to jak podziałać na świeżym powietrzu, zaraz humorek lepszy. :tan
Niech Ci jutrzejsza pogoda pozwoli na działkowe zmagania. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Alu witaj :wit , słoneczka więc życzę dużo, aby osuszyło ziemię, a Tobie i M siły mierzone na zamiary, nie przemęczajcie się ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Bogusiu . Staram sie nie dzwigać ,ale czasem się zapomnę to ból głowy ,a właściwie oczu zaraz mi przypomina ,a po zatem jestem przyzwyczajona do męskich prac i trudno mi sie pogodzić z tym ,ze muszę przystopować ;:306
Ty też dbaj o siebie .Pozdrawiam ;:196

Kasiu to faktycznie bardzo trudno w takij ziemi uprawiać roślinki .Pozdrawiam ;:167

Lucynko z oczami już dzisiaj jest ok widocznie płukanie pomogło ,a i moje kropelki też .
Okulistę odwiedzę 27 mam nadzieje ,że mnie przyjmie dodatkowo to bardzo miła panie doktor :D
Dzisiaj rano wykopałam i rozsadziłam kilka roślin i powiem Ci ,ze chętnie bym została w ogrodzie cały dzień ,ale muszę do wnusi :D
Tobie słoneczka dużo życzę i zdrówka też i dla M i mamy Twojej ;:4 ;:196

Witaj Iwonko sama wierz jak to jest z tym mierzeniem sil na zamiary ,ale musimy je wymierzyć i to dobrze .
Zdrówka i pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aluś,dobrze Cię rozumiem ,że bardzo chciałoby się do ogródka,a czasem zdrowie i inne problemy uniemożliwiają to,u mnie pogoda tragiczna zimno i leje ,ale tez mam pilne prace i ubrana w ruską babuszkę ;:306 działam w ogrodzie ,właśnie weszłam się zagrzać do domciu,ale chyba jeszcze pójdę ,zawsze coś będzie do przodu,pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Alu cieszę się że nastrój lepszy , oczy też w porządku ;:196
Mówisz że juz zaczynasz rozsadzać kwiatuszki ?? u mnie jeszcze się nie da bo nie wiadomo czy żyją a poza tym leje i ziąb straszny .
Serdecznie pozdrawiam i dużo zdrówka i miłej niedzieli życzę ;:167 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś ,a no widzisz jak człowiekowi chęci wróciły to albo pogoda ,albo pilnowanie wnusi ;:167 nie pozwala na prace w ogrodzie .
Rano było całkiem przyjemnie na dworze potem zaczęło lekko padać ,a od jakiegoś czasu leje i wieje .
Mój kot robił kilka przymiarek do wyjścia ,ale w końcu już go tak przypiliło ,że wyszedł ;:306
W poniedziałek zięć zabiera wnusie na jeden dzień bo musimy z M coś załatwić ,oczywiście kierowce mam .
Jak wrócimy i pogoda pozwoli to troche podziałam . :D
Dziękuje wzajemnie ;:196 ;:167

Witaj Tereniu ;:196 wykopałam dzisiaj rozchodnika olbrzymiego i podzieliłam na kilka kępek.Wykopałam także rożnik przerośnięty i podzielilam ,ale jeszcze nie posadziłam .Oczy ,aż jestem zdziwiona ,ze tak szybko pozbyły sie ciał obcych i już jest ok :D
A bolały bardzo jakbym miała żyletki pod powiekami .
U mnie też bardzo mocno pada i wieje no i błoto tam gdzie M chce sadzic i siać jedynie mniejsce gdzie maja roznać arbuzy i melony jest w dobrym stanie
Dziękuje wzajemnie ;:196 ;:196 ;:167 ;:167
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Alicjo, skoro ruszyłaś ostro do prac działkowych, to życzę Ci dużo słoneczka ;:3 i ciepełka nie tylko na pierwszy, ale też na wszystkie kolejne wiosenne dni. ;:167
No i zdrówka dla całej rodzinki. ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Powtórzyłam post, więc go wycofałam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”