Elu to mam dla Ciebie na pocieszenie
Mam nadzieję że kiedyś się rozrosną
Rafale owszem bardzo efektowna lilia i ładnie się rozrasta

warto ją mieć.
Irenko 
nie oddzielałam do tej pory cebulek, bo większość lilii rośnie u mnie od dwóch lat. Niektóre ładnie sobie radzą i rozmnażają się same. Może ktoś z czytających poradzi kiedy to zrobić.
Ta lilia Beatki bardzo ładna i chętnie przyjęłabym ją w moim ogrodzie

Może Beatka sypnie kiedyś cebulkami

Pędy różnych kwiatków często zostawiam na nasiona więc jakoś przeboleję i te lilii
Witaj
Lucynko
Takiej to dobrze, taka to nie dość że się pohuśta to jeszcze kasę będzie miała

....żartuję
No popatrz, a ja ten heliotrop trzymałam na kaloryferze, zaraz go wyniosę do przechowalni doniczkowej i niech się dzieje co chce
Czyli jest nadzieja że hibiskusy wysuną noski, oj to dobrze bo są takie, śliczne
Miłego wieczoru
Małgosiu miałam raz i wiem o czym piszesz ale i podchodziłam wiele razy i
Alu i włąśnie dlatego siałyśmy już w styczniu, żeby zdążyła zakwitnąć
Aniu z heliotropem miałam podobną sytuację, dużo sadzone i nagle w jednej doniczce zaczęły marnieć i padły wszystkie ale w drugiej przetrwały i rosły jak widać

więc albo przelane albo zasuszone, chyba że jakaś choroba. Sadzonki były już bardzo duże
Aniu ja już na nasiona nie patrzę, bo jak je wyciągam wpadam w przerażenie o którym zapominam wchodząc na stronę sklepu z nasionami
Dzisiaj dostałam ostatnią zamówioną partię nasion i jestem dopiero
podjarana już siałabym już jestem ciekawa co to z tego wyjdzie
Oczywiście parę roślin mogę wysiać właściwie już, resztę podzieliłam na miesiące i będę sobie dawkować przyjemności
Chyba tej lilii nie pokazałam a mam tych czerwonych parę jaśniejsze i ciemniejsze.
A to mój Heliotrop sprzed dwóch lat!
tu w połowie października