Krysiu!!!! W ogródku też pracuję

Ale codzienny 2-3 godzinny wypad do lasu musi być !!! Choć ostatnio chodzę spacerowo bardziej i poszukiwawczo........Nie ma wysypu

I tracę nadzieję , czy jeszcze będzie. Żadnych młodych podgrzybków nie widać.....
Izo - Lisko !!!! O kleomie już więcej nie wspomnę ale cały czas pięknie kwitnie !!!
Bogusiu !!!! Miło znów Cię gościć!!!!
Aniu!!!! Cieszę się, że to zdjęcie Ci się podoba !!!! Mnie też !!! To ostatnio częste widoki wieczorne u mnie.
Grażynko!!!! Te sielskie widoki nie ukrywam, że kojąco na mnie wpływają. Jak tak dalej będzie może pustelnicą zostanę
No a teraz
HELP !!!!!!
Wczoraj u mnie jeszcze po południu zagrzmiało ale nad rankiem zmroziło !!!!! Liście tykw poczerniały !!!! Owoce wyglądają normalnie. Co robić ? Ścinać tykwy już ???? A jeśli tak , to suszyć ? A co z nasionami ? Przecież obiecałam i sama też chcę mieć. Poradźcie !!! Czy nasionka zbiera sie dopiero jak tykwy wysuszę ? Czy mam jakąś teraz rozkroić i nasionka wyciągnąć ???? No i co z rozplenicą amerykańską ? Jak poznać czy nasionka dojrzałe ???? Wstawię jutro aktualne zbliżenia kłosów i bardzo proszę podpowiedzcie !!!
No a z innych nowin to taka , że jest niska temperatura i w dodatku przez cały dzień słonka nie widziałam
Temperaturę niską zniosę, nawet wiatr (dziś nie wieje) ale ...jak nie ma słonka , to ja jakaś niemrawa się robię....wrrrrrrr
Z nadzieją, że jutro słoneczniej będzie pozdrawiam i ściskam Was wszystkich ;:2 ;:2 ;:2