W moim ogrodzie - reniazt cz.1
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu super zakup - ale przez chwilę miałam stracha, że to drzewo, a nie bylina.
Wiesz jak się kupuje na targu.
Madziu, a mój pustynnik, po wyjęciu z doniczki - okazało się, że na końcach korzeni ma zazielenione strzępki. Wsadziłam go w ubiegłym tygodniu na rabatkę według wskazówek Gabrysi i okaże się teraz czy będzie miał ochotę umnie rosnąć, czy zakłóciłam jego spokój i się na mnie wypnie.
Ale w sumie i tak go już spisałam na straty.
Wiesz jak się kupuje na targu.
Madziu, a mój pustynnik, po wyjęciu z doniczki - okazało się, że na końcach korzeni ma zazielenione strzępki. Wsadziłam go w ubiegłym tygodniu na rabatkę według wskazówek Gabrysi i okaże się teraz czy będzie miał ochotę umnie rosnąć, czy zakłóciłam jego spokój i się na mnie wypnie.
Ale w sumie i tak go już spisałam na straty.
- reniazt
Dorotka masz rację, ja też bym tak zrobiła.
Madziu to już dobrze jak ma chociaż kilka listków - ja teraz czekam, czy mój będzie łaskawie miał ochote u mnie rosnąć. A to kapryśna bestia.
Gabrysiu ja to dużo bym dała co by tylko chciał rosnąć i zeby tak u sibie w ogrodzie móc zobaczyć ten śliczny kwiat.
Madziu to już dobrze jak ma chociaż kilka listków - ja teraz czekam, czy mój będzie łaskawie miał ochote u mnie rosnąć. A to kapryśna bestia.
Gabrysiu ja to dużo bym dała co by tylko chciał rosnąć i zeby tak u sibie w ogrodzie móc zobaczyć ten śliczny kwiat.
- reniazt
Ewa nie mam pojęcia co do nazwy odmian róż. Kiedyś tam kupione - lat temu ho, ho ... - posadzone i rosną. Ona tak bardzo nie pachnie.
Najbardziej pachnąca jest ta różowa z pierwszej fotki. To chyba róża angielska z tego co pamietam - jej liście są matowe w odróżnieniu od pozostałych, gdzie listki są błyszczące.
Najbardziej pachnąca jest ta różowa z pierwszej fotki. To chyba róża angielska z tego co pamietam - jej liście są matowe w odróżnieniu od pozostałych, gdzie listki są błyszczące.
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- reniazt
Markus chyba chodziło ci o tę fotkę

a tutaj jest dyptam ten fioletowy, a to białe to gipsówka.
W niebieskim kolorze kwiatek przy pergoli to złapałam aparatem wielosiła.
To takie wdzięczne zielsko, które raz posadzone w ogrodzie - już nas nie opuszcza. Tak piszę, bo lubi się sam rozsiewać. A w ogóle to jest dość atrakcyjny, bo na wiosnę ta bylinka ma taką śliczną kępkę zielonych liści, po czy wypuszca pęd i zakwita. Jak zauważyłam bardzo lubią go pszczoły. Chyba jest miododajny.
A tak wygląda kwiatuszek pojedynczy

a tutaj jest dyptam ten fioletowy, a to białe to gipsówka.
W niebieskim kolorze kwiatek przy pergoli to złapałam aparatem wielosiła.
To takie wdzięczne zielsko, które raz posadzone w ogrodzie - już nas nie opuszcza. Tak piszę, bo lubi się sam rozsiewać. A w ogóle to jest dość atrakcyjny, bo na wiosnę ta bylinka ma taką śliczną kępkę zielonych liści, po czy wypuszca pęd i zakwita. Jak zauważyłam bardzo lubią go pszczoły. Chyba jest miododajny.
A tak wygląda kwiatuszek pojedynczy

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku