Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Roseum Elegans cudownie wygląda z dekoracjami a Giblartar ma cudny kolorek, Artemis imponujący ;:oj .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu wiedziałam, że w twoim ogrodzie można spotkać mnóstwo przepięknych róż, ale te rododendrony i azalie ;:oj
Bodziszek z Lidla to nie Versicolor?
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, a jak tam Félicité Parmentier? Zawsze u Ciebie podziwiałam jako jedną z pierwszych? Dzięki Tobie zresztą sama ją zamówiłam :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aniu piękne wypasione krzaczki ,a rodek normalnie rzuca na kolana ;:180 U mnie drummonda też już pokazały kolorki, mam go pierwszy raz i ciekawa jestem jak będzie się sprawował ;:218
Mimo oprysków też zdarzają się na różach jakby przeoczone pędy,ale to te potwory są po prostu nie pozbyte i tylko czyhają żeby zająć kolejny wierzchołek soczystej róży :evil:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu cudny i wielgachny już ten twój Roseum Elegans .
Ma już chyba kilka dobrych latek ??
Dużo róż już w pączkach.Zaraz będzie czas królowania róż, i znowu kolorowo w ogrodzie ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, wydaje mi się, że to nie bruzdownica u mnie zniszczyła pączki. Raczej jakaś inna gadzina. Po prostu pączki jakby były ścięte. A bruzdownica wchodzi w głąb. W tym roku też jej nie mam.
Ale nie mam też biedronek
Nie mam pojęcia dlaczego
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Agnes Schilinger uwielbiam ją za mnogość pąków,a potem kwiaty ogromne
Hm, gdyby moja prezentowała się tak jak Twoja, to pewnie też bym ją uwielbiała... Tymczasem moja nie wiem czy ma 2 pączki, nadal rachityczna skubana :evil: Ale i tak powinnam się cieszyć, bo w ubiegłym roku myślałam, że nic z niej nie będzie.
Twoja Artemis to prawdziwy potwór ;:oj Oj, kwiatów będzie cała chmura ;:108 Sezon różany u Ciebie zapowiada się imponująco ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu spogladam na Twojego Artemisa ;:oj i trochę mnie lęk ogarnął ,że swojemu zostawiłam zbyt mało miejsca.Strach się bać to tak jak mój Prince de Monaco ;:oj Kiedyś kupiłam dwie sadzonki lecz po roku musiałam się jednej pozbyć,bo sie dusiły Gibraltar ognisty takiego koloru mi brakuje lecz cóż począć ;:224 U mnie sezon już w pełni ;:108
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu Artemis rzeczywiście panoszy sie na całego ale to dobrze, bo to ślicznotka.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

W nocy padało....nareszcie ;:138 Jak dobrze,że wczoraj nie podlewałam...za to pieliłam,bo dziadowskie chwasty rozmnażają się na potęgę...Ostatni dzień maja,zaraz czerwiec,ten na którego cały rok czekałam...
Piwonie kwitną,róże zaczynają,żurawki coraz więcej w listki ubrane,ostróżki w pączkach,ach zachować te miłe chwile w zamkniętym słoiku...Mimo,że czasu na podziwianie niewiele zawsze coś pstryknę...ostatnio przykleiłam nos do Munstead Wood i żal mi było odchodzić,ale w kolejce czekają jeszcze inne piękności...

Aneczko floksy pikowane Ci popadały? One jakieś takie rachityczne na początku były,sama się zastanawiałam co z nich wyrośnie,ale kilka u mnie już na parapecie zaczynało kwitnąć...Lobelia w tym roku tez mi się nie udała,no może kilka doslownie kubeczków udało mi się wyhodować,mam po jednej pośrodku pelargonii w każdej doniczce...niełatwa hodowla wiem coś o tym,nie zrażaj się,lecz posiej na następną wiosnę nasiona z innej firmy,czasami to zdaje egzamin...
Koło przemaluję,bo wypłowiałe i nijakie...ale dopiero w lipcu,taki mam plan...

Ewa brakuje mi jeszcze żółtego chyba Goldbuket mi się kiedyś spodobał u Gosi-Margo...

Iwonko jak mnie cieszą pąki z widocznym kolorem,no uwielbiam te chwile właśnie :tan
No widzisz Aneczka co dopiero pisała,że poległa z wysiewem floksów Drummonda,a Ty piszesz,że ładne sadzonki...jaka jest recepta?
Ja natomiast żeniszka się nie dochowałam tej wiosny,więc 4 sadzonki gotowego przytargałam z giełdy...

Gabi gwiaździste też ładne,ale te zobaczyłam u majki wokoło róż i dlatego tych szukałam,warto było spróbować wysiać ;:333

Ask-Anulla Aniu ano tak naprawdę nie wiedziałam jak one wyrosną,ale na szczęście się udało,porozsadzałam je po ogrodzie i mają coraz więcej pąków...azalie i u mnie przez pierwsze 3 lata słabo rosły,w ogóle ich nie zauważałam,zakrywały glebę i tyle,ale dopiero teraz zaczęły bujnie kwitnąć.
U mnie dziś w nocy porządnie popadało,ale radość...nareszcie krzewy się napiły,a teraz im tego bardzo potrzeba...Warzywka też się napiły...

Wiolu Artemis to prawdziwy rarytas,zawsze w mega pąkach,żadne robactwo się go nie czepia,a potem morze kwiatów...
Floksikami dłużej się nacieszysz,ciekawe jakie kolorki Tobie zakwitną? ja wszystkie fotografuję,coby zimą podziwiać...
Jak moje się sprawdzą to co roku będę próbować,zawsze to jakieś tło dla różyczek...

Grażynko mszyca atakuje na całego,nie mam czasu każdej z osobna dokładnie się przyglądać,ale staram się wybijać to co w zasięgu mego wzroku...
To już coraz bliżej widowiska,to nasz czas ;:333

Alicjo LO zapączkowany jak co roku,a orliki ładnie się komponują,czekam na rozkwit na całego...
Roseum Elegans ostatnimi laty u mnie dość zdrowy,choć kilka lat wstecz tez miałam z nim przeboje,chelat żelaza pomógł...

Milenko na pewno się wzmocnią,u mnie na początku wisiały smętnie ubrudzone ziemią,a teraz się podnoszą ...
Ciekawi mnie każda sadzonka i kolorki jakie mają różne:)

Jolu pamiętam jak przez pierwsze dwa lata byłam zawiedziona kwitnieniem Agnes S...nijak mi ona nie pasowała do standardu majeczki...ona miała wypas,a ja tak na nią liczyłam.Więc zostawiłam ją w spokoju,przestałam na nią zwracać uwagę,a ona wybujała w następnym roku i teraz corocznie mnie cieszy...
Zawilce jak już raz posadzisz to będziesz je miała na zawsze,u mnie nie ma z nimi problemów,będziesz kupowała ?

Sabinko może jedną na początek posadzisz? Ja wiem,że nie masz już miejsca,ale pomyśl jak nie posadzisz to nie zobaczysz jakby się u Ciebie sprawowała...ja swoje żeniszki corocznie wysiewałam na wiosnę do pojemnika,a potem wprost dzieliłam na rabaty bez pikowania.W tym roku nieudane wysiewy zmusiły mnie do zakupu kilku niebieskich...widziałam bordowe razu pewnego i nie zdążyłam kupić...teraz już nie ma tego pana ;:145

Dorotko wszystko wkoło zaczyna kwitnąć,z dnia na dzień będzie tylko lepiej...

Małgosiu mam w kartonie chyba papierek od bodziszka,później sprawdzę,na pewno chowałam do pudła...

Aniu Felicite różany potwór zapączkowana na maxa,kremowe pączki jeszcze zamknięte...ciekawe,czy jesteś zadowolona z tej róży?

Tolinko to mój najlepszy i najstarszy rh Roseum E...Drummonda jak na razie przybierają na wadze i mają coraz więcej pączków,oby tak dalej...ciesze się,że i Tobie się udało je wyhodować...Roślinki od Ciebie ładnie się przyjęły,jeszcze raz dziękuję serdecznie ;:196
Potwory wciąż atakują,ale na szczęście róże dużo mają pąków,zawsze coś zakwitnie...pocieszam się ;:306

Aniu-anabuko tak rh liczy sobie już 8 lat tyle co mam działkę,od początku tam rośnie i chyba mu służy miejscówka,rośnie w półcieniu...
Czekam z utęsknieniem na festiwal różanych panien...odliczam dni i godziny...

Gosiu pączki ścięła pewnie ogrodnica niszczylistka,paskuda jedna ;:124 Ja nie zauważyłam leżących pąków,widać u każdego inne gadziny atakują...

Elwi Agnes S się pozbiera,trzymam kciuki,by Cię oczarowała tak jak mnie moja ...Artemis wybujał dość w górę,ale jestem już przyzwyczajona do jego możliwości...

Jadziu ja czuję to samo widząc Twojego Doktorka jak potrafi się rozszaleć ;:303
Azalie to piękne krzaczki,warto mieć choć jedną,moja Chanel słabo rośnie i co roku mam chęć się jej pozbyć ;:222

Marlenko jemu pozwalam na panoszenie się w moim ogródku ;:215

Nevada czysta biel z oczkiem

Obrazek

Felicite Permantier corocznie ma mnóstwo pąków,trzeba później podwiązywać...

Obrazek

Obrazek

Comte de Chambord

Obrazek

Madame Pierre Oger

Obrazek

Cardinal de Richelieu

Obrazek

Madame Luise Lavegue rosnie na trudnym stanowisku koło iglaków i daje radę...

Obrazek

Doktorek z przywrotnikiem mój ulubiony duet,a z boku powojnik bylinowy nn

Obrazek

Obrazek

Chippendale z floksem niskim i wysianą samoistnie smagliczką

Obrazek

LO

Obrazek

Stephanie B...

Obrazek

Cristata

Obrazek

Winchester Catherdal

Obrazek

Agnes S

Obrazek

Obrazek

Eden w pąku jeszcze...

Obrazek

Geoff Hamilton

Obrazek

Purple L chyba padnę jak zakwitnie

Obrazek

Obrazek

CPM

Obrazek

Princesse Aleksandra

Obrazek

Pompadoure pierwszy kwiat zniekształcony...

Obrazek

czekam na prawidłowy...

Obrazek

Kurfurstin Sophie zimowała w donicy w glebie...

Obrazek

Drummonda on Ci mój...

Obrazek

Widoczek nad oczkiem

Obrazek

Miłego tygodnia kochani...u mnie całą noc znów padało,roślinki się napiły...
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Mamy już tak bardzo upragniony czerwiec :D Róże u Ciebie zaczynają szaleństwo. Pięknie wszystkie zapączkowane ;:138
U mnie od wczoraj pada, dobrze, bo deszczu ciągle mało. Zrobiło się tylko nieco chłodniej, a dzisiaj od rana jest jakoś tak ciemno, ponuro. Myślałam, że swój pierwszy kwiat rozwinie Young Lycidas, ale stoi jak zaklęta i ani myśli. To samo Munstead Wood. Zastygły w tej samej fazie od wczoraj. Chyba za mało słonka mają :roll:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dorotko tak mamy czerwiec :heja Każdy dzień to jak prezent ;:333 u mnie tez z rana ponuro i niebo zachmurzone,ale jutro ma być cieplej...Munstead Wood zapomniałam wstawić fotki,otwiera się kwiat,a zapach przy tym jak najlepsze perfumy ;:170

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jestem ciekawa kwiatu Munstead Wood czy podobny do Tradescanta czy całkiem inny jednak najbardziej ciekawi mnie Cream abundance .Każda z nas czekam na kwiaty swoich nowości Christa wygląda cudnie w pąkach .Dobrze ,że podlane z nieba, a chłód dobrze zrobi różom i ograniczy Ogrodnicę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jak patrzę na kwiaty LO to mnie złość bierze że swoją tak krótko przycięłam wiosną. Niemal bez powodu bo ładnie przezimowała. Chciałam żeby się wzmocniła bo mnie wnerwiały te wiotkie pędy. Potem sobie uświadomiłam że mogłam wyciąć tylko część, tych cieńszych. A tak, zakwitnie nie wiadomo kiedy ;:223 A zawsze była pierwsza.

Agnes S. faktycznie u ciebie zbudowała zgrabny krzaczek i pączków ma całą masę. Z pewnością odpracuje że tak długo na nią czekałaś ;:170

Zawilce chciałam zamówić ale chyba nie dam rady. Trochę czasu upłynie zanim przyjdą, bo pewnie w tym tygodniu już nie. Musiałabym przygotować miejsce na rabacie...Nie zdążę. Niedługo wyjeżdżam na urlop, nie miałby się kto zająć pilnowaniem podlewania. Syn złamał rękę i nie chcę go obciążać zbyt dużo. I tak cały zwierzyniec zostanie na jego głowie. Chociaż trawnik niech dopilnuje, włączy od czasu do czasu linie kroplujące - to wystarczy ;:306
Może po urlopie zamówię....Poddałaś mi teraz pewien pomysł :wink:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, ale widoczki nam zaserwowałaś ;:63 Newada cudnie Ci kwitnie ;:167 Kurcze, ze ja już nie mam miejsca na róże ...
Wszystkie królewny zapączkowane aż miło, a teraz po deszczu jak pojedziesz na działkę to z pewnością będziesz mile zaskoczona. Będą kwitły jedna przed drugą :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”