Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Małgosiu ta róża, którą pokazałaś jako domniemany Graham...chyba jednak nią nie jest. Za to moim zdaniem nawet ładniejsza. Może jak pokaże więcej kwiatów, to będzie łatwiej ją zidentyfikować. No chyba, że ten pierwszy kwiat to był taki odmieniec :wink:

Obejrzałam ślicznie ukwiecone różami rabaty i aż mi serce rosło na ten widok Obrazek Cudny ten czerwiec i nawet jeśli trafiają się takie ekstremalne temperatury, to i tak uwielbiam ten miesiąc najbardziej ze wszystkich.
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie u Ciebie Małgosiu. Powojnikowo-różany busz. Też bym tak chciała. I każdorazowo będę powtarzać do znudzenia - Twój warzywnik wzbudza moją nabożną cześć.

Chntalka bardzo ładna, ona cały czas ma takie pomponowe kwiecie?
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Lato trwa nadal :D Ogród solidnie podlany, burze nie zrobiły krzywdy roślinkom. A wczoraj jeszcze popołudniu popadało, dzięki czemu o zachodzie słońca mieliśmy okazję podziwiać cudną tęczę.
W niedzielę wyruszyłam na bój z chwastami, i jest na razie 1: 0 dla mnie :D . A dzisiaj muszę pomyśleć nad jakąś sensowną podpórką pod Pomponellę. Ma długaśne, pokładające się gałązki. Nie pomyślałam wiosną, a teraz to ciut za późno, no bo jak ...coś tam wymyślę, a zimą poproszę mojego M może mi zrobi jakieś fajne. Coś tam mruczał, że są sklepy, żebym się rozejrzała....ale myślę, że da radę.

Martuś - Tak, masz rację w kurortach nie mają warzywników. Chyba, że doniczki z ziołami...ale to nie to samo. A tak na marginesie, to byłby fajny pomysł, jakby w takich miejscach funkcjonowały małe skrzynkowe warzywniaczki dla gości. Taki gość jak ja, chętnie by pogracował w ramach przerwy od opalania i kąpieli. :uszy

Izuś - Nie pamiętam, ale chyba kilka razy okolice mojego domu pokazywałam. A jak nie, to poprawię, ale raczej poza sezonem, bo w sezonie za dużo się dzieje w ogrodzie. I już większości łąk nie ma, bo sąsiad zakupił całą łąkę na wschodniej stronie. Ogrodził, wyciął malownicze wierzby nad stawem...ech. A wokoło mnie naprawdę pola, łąki...bardzo je lubię, chociaż rzadko focę....no ale skoro wpłynęła skarga to postaram się poprawić. ;:108

_oleander_ - Dziękuję deszcze dotarły ;:196 A warzywnik to moje małe królestwo. Lubię tam grzebać, sianie i pielenie nie sprawia mi problemu, bo wiem, że warto i rodzinka się cieszy z tych plonów. Znajomi też ;:224

Marysiu - Da się załatwić ... :wink:

Aniu - Płotek wydziela miejsce, do którego niewielu ma wstęp...nawet psy i koty tam nie zaglądają, bo wiedzą, że nie wolno. No i ładnie to wygląda. Działka jest tak usytuowana, że musiałam wydzielić tą część, ale jakoś musiałam zaznaczyć, że jest inna.
Cukinia dobrze plonuje, mam nadzieję, że zapełnię solidnie spiżarkę, bo uwielbiamy to warzywo. Już robiłam z niej placuszki....mniam a do tego sos czosnkowy.
Chantal Thomas jest ładna, ale mnie drażni jej krzaczasty pokrój. Jest przyszpilowana do obelisku i jakoś to nareszcie wygląda. Ale jej wybaczam, bo ma tych kwiatów naprawdę sporo i są ładne. Nie pachnie.

Zuza - To przekwitnięte ostróżki. Zostawiłam, żeby zebrać siew. Nie wygląda to ładnie, ale coś za coś. Uwielbiam ostróżki, a te które się same posieją są i zdrowsze i większe. Dlatego nasienniki straszą ;:7

Mateusz - Mieszkam na wsi to i sadzę po wiejsku...nawet róże. :lol:

Dorotko - Poczekam z identyfikacją tego gagatka, bo już sama nie wiem. Na bank Graham to nie jest ;:185
Taki czas kwitnących róż mógłby trwać i trwać. Mam tą dużą różankę na wprost tarasu, a jak schodzę rano z sypialni, to widzę ją w dużych oknach salonu...a potem poranna kawka z tym widokiem. Ach...ten czas mógłby trwać ...

Sylwia - Chantalka ma takie kwiaty, cały czas pomponowy układ. Ładna jest, ale mnie na łopatki nie powaliła. Znam ładniejsze :D
Nabożną cześć? Sylwia, to tylko warzywa ;:224 ;:196

Foteczki potem, bo córka ma wakacje ( ja styrana po pracy, ale kogo to obchodzi ;:131 ) i muszę na przejażdżkę rowerową ...ale wolałabym leżaczek ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po przerwie technicznej :wink: pojawiam się ponownie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marysiu, specjalnie for you :D

Obrazek

A na dobranoc Cinderella

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ale u Ciebie pięknie i kolorowo ;:138 cudne róze, już dalie , lilie ....ale pociecha najpiękniejsza ;:196
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgosiu jak wakacje to wakacje...I dla córci trzeba czas znaleźć mimo tego że jesteśmy zmęczone... ;:108
Wnusio słodziak. ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dziękuję ;:167 ;:196 To już chłopaczek nie dzidziuś. Ale mu babunia basenik sprawiła ;:224
No kwiatki też ładne :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Małgoś! Iga była w Vitroflorze i na zdjęciu drugim uchwyciła rudą panią,ale szok ;:oj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p5608575
Także teraz będziesz wiedziała,o kogo chodzi :;230
Z innej beczki,ale takim ludziom dobrze,tam za zaproszenie się wchodzi :|
Z drugiej strony szkoda psychiki. Oni już są jednak przyzwyczajeni,jak kupują hurtowo by sprzedawać :;230 A nas,zwykłych śmiertelników,to by tylko piorun ogrodniczy trafił :;230

To może powiedz mi,co to za piękna niebieskość jest nad mikołajkiem?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Małgosiu cudowny ogród, pięknie się zmienia, widzę dużo nowych , pomysłowych nasadzeń. Ten widok z poranną kawą w ręku , musisz być w niebie, chwilo trwaj. Zazdroszczę, naprawdę, cudownie. Powojniki bylinowe miałam sobie sprawić , parę innych też, ale znowu kasę przepuściłam. ;:223 Do tego samochód nam skasowali jak dziewczynki wieźliśmy do babci, dobrze że nie ja prowadziłam ;:174 . Przejażdżki rowerowe, ja mam na razie tydzień z głowy piaskownice, place zabaw itd.
Po pracy sprzątam i odpoczywam, choć jakaś bardziej zmęczona tym odpoczywaniem jestem :;230 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaplanowałam sobie popołudniową drzemkę, ale nie mogę coś się umościć :D . Zaraz jadę do fryzjera, bo tak go omijałam, że sama zadzwoniła i zapytała z żalem, czy ja czasem nie zmieniłam fryzjera. Się porobiło, mus jechać...a tyle mam ogrodowych planów. Bardziej skupionych na warzywach, bo bób dojrzał i czas na niego. Wiśnie też się już uśmiechają, więc muszę wyprzedzić szpaki. A potem za kilka dni czas na buraczki, bo są już wielgachne, a lipcowe najsłodsze.

Karolka - Dziękuję kochana. Teraz wszędzie cudnie, nie wiadomo gdzie oczy podziać. A maluszek mi rośnie, jest coraz słodszy. :wit

Olka - Ostatnio to raczej ja wyciągam Zuzę na siłę, bo za dużo siedzi w necie. Niestety mieszkamy na takim odludziu, że nie ma tu koleżanek i musimy sobie jakoś radzić. Dzisiaj ma rolki z eMem ( ja nie jeżdżę ) a wieczorem mecz tenisowy ze mną. Do tenisa to daleko, bo w ogrodzie musimy działać, ale wiesz....dwie pieczenie na jednym. :wink:

Marysiu - Babunia to ma fioła na punkcie Kubusia, ale to co moja mama, czyli prababcia wyprawia, to już czyste szaleństwo. Jakby mogła, to by się do młodych wprowadziła. :lol:

Mateusz - Niebieskie kwiatki to przetacznik. Rudej Pani nie kojarzę, no ale ja rzadki gość na targu w Świeciu. Vitroflorę znam, no wiem gdzie jest ;:173 I powiadasz, że dostać się tam to tylko za zaproszeniem? Oj teraz mam zadanie do wykonania....muszę się tam dostać. :tan

Dorotko - Skasowali auto? To znaczy, że jakiś wypadek mieliście? Nic nie pisałaś. Mam nadzieję, że oprócz pogniecionych blach nic złego się nie stało. A ogród wiesz, jak to ogród....musi się zmieniać, bo byśmy się zanudziły. U mnie zaczyna być problem z nadwyżkami, bo wszystko się rozrasta, rozsiewa. Chyba na targ zacznę chodzić i sprzedawać. Zuza już temat podłapała i będzie zbierać na stajnię dla Aramisa :lol:

W ogrodzie róże królują, więc pomęczę Was kolejnymi portretami moich królewien

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A dokładnej nazwy przetacznika nie znasz? Bo on jakiś inszy. Ale piękny ;:108
Czy ona na targu w Świeciu stoi to ja nie wiem,ale jak się rozkłada to 3 stanowiska by zajęła,to pewno jej tam nie ma ;:306
Zaproszenie to dostają chyba firmy,które sprzedają roślinki i od nich na sprzedaż kupują. Ale zaproszenia są dwuosobowe ;:224
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

To ja na te nadwyżki cukiniowe przyjadę :;230 bo moje daleko w lesie ;:224
Pięknie masz, ślicznie wszystko teraz kwitnie. Masz może marunę?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgoś, jakie piękne już masz dalie ;:oj
Róże oczywiście pochwalę bo dały popis ;:138
Wnusio słodziak :uszy
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu męcz nas i dręcz! To ja trochę współczuję młodym ;:306
Zawsze możesz założyć wątek sprzedażowy ;:306 ja znowu mam przyzwyczajenie sadzonkować wszystko co przez przypadek wyrwę czy wykopię. Doniczek mam byleile czasem ktoś przyjedzie i coś zabierze, ale sporo zostaje :D
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Śliczne te letnie portrety roślin - floksy i lilie już w pełni kwitnienia ;:138 . Róż masz sporo, jak widzę. No tak, jakby co, to możesz 'zakosić' kawałek pola pod ogród ;:306 .
Co do nadwyżek, to mam ten sam problem. Trochę upycham sąsiadom, ale oni nie mają takiego zaparcia, żeby mieć ładne ogrody.
Gdzieś podejrzałam, że jedna z forumowiczek napisała, że odda nadwyżki, jak ktoś je sobie odbierze, alb umówi się w określonym miejscu. U Ciebie to pewnie się nie da, a ja pomyślę ;:224 .
;:168
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”