Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Martusiu, takimi widokami to Ty możesz nudzić do woli, a my będziemy ciągle podziwiać, piękne piwonie, piękne widoki całości, no po prostu bajka ;:215
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Martuś, powiedz czy takie widoczki mogą być nudne?
Ale kolorów i jak ciepło. pada śnieg więc znowu mi ogródek biały się robi. :tan
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Brak słów Martuś by opisać zachwyt nad Twoją kolekcją piwonii. Myślę że gdyby nie to że krótko kwitną niechybnie zdetronizowałyby róże. Ja przy przesadzaniu pomieszałam znaczniki ;:223, te charakterystyczna ja White Cap to rozpoznam ale inne będę musiała wstawić do identyfikacji, dobrze że mam nazwy to łatwiejsza będzie identyfikacja polegająca na przyporządkowaniu kwiatu do nazwy.
Podglądam się z czym łączysz piwonie na rabatach i chociaż na zakupy w tym roku mam szlaban, to nie wiem czy na kilka piwonii się nie szarpnę :wink:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś proszę nudź nas nudź bez końca ;:180
Cudne piwonie , cudne widoki , cudne zdjęcia ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 gapię się i gapię ;:oj ;:oj ;:oj
Jesteś wielka ;:333 jesteś kochana ;:333
Dziękuję Ci że jesteś ;:196 i życzę dużo zdrówka i sił
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś masz tak dużo pięknych piwonii i jak pokazane. ;:215 Nawet nic o nudzeniu nie mów. Biała z bodziszkami cudnie wygląda. ;:oj
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Shirley Temple,piwonie od znajomej babci Julianny ale Coral Charm i 100 letnia piwonia to cudnośći. Goldmine to mój ulubiony kolor. Mogłabym wymieniać jeszcze inne. Choć kwitną krótko nie wyobrażam sobie ogrodu bez piwonii. Dla mnie babcine piwonie są dla mnie bardzo ważne bo to starsze, ale dobre odmiany.
Awatar użytkownika
stynka0207
500p
500p
Od: 21 lut 2010, o 15:47

Post »

Martuś ,wiem żę kochasz piwonie dlatego podam ci link,zajrzyj tutaj http://peonymax.com/pl/ nie wiem czy się tam zaopatrujesz ,ale obejrzeć zawsze można.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Wiolu witaj po przerwie,aż od skrzatów zaczęłaś ,uwielbiam robić takie rzeczy i dobrze ,że wtedy jest przerwa w ogrodzie,bo mogę coś zrobić i tak spełniam swoje marzenia ,które zrodziły się w mojej głowie,a co do ogrodu to cieszę się ,że,że tak go odbierasz,pracę ,całe serce i duszę włożyłam w ogród ,ale ważne ,że jest jakiś efekt i pozytywny odbiór,ja myślę ,że każdy z nas na tym forum wkłada swoją wielką pracę ,serce i duszę i wszystkie ogrody cudowne,pozdrawiam ;:168

Marysiu,na tej fotografii są 2 piwonie Coral Charm i Goldmine,Coral Charm już długo kwitnął i tak zmienia kolor ,czyli blednie ,a obok ciut późniejsza Goldmine rozwija się ,ona taka lekko cytrynowa ,tak sobie rosną w parze,fajnie ,ze piwonie się podobają i podzielasz moją piwoniową pasję,pozdrawiam ;:196

Iwonko, Tobie też podobają się piwonie ,cieszę sie ,w pewnym momencie aż mi było głupio,że tak się uczepiłam tych piwonii,ale chciałam je zebrać w całość,trochę pracy przy tym miałam ,bo zdjęcia rozciągnięte w okresie 2 miesięcy i musiałam je wyciągać(te piwonie)ze 130 stron a na każdej stronie 23 zdjęcia :roll:

Kasiu,dla mnie nie,ale jeżeli dla Was też nie to jest dobrze,ogród jest bardzo kolorowy bo taki lubię ;:196

Iwonko,zielona jagódko,moje piwonie wszystkie razem kwitną 2 miesiące,są odmiany wcześniejsze i późniejsze,ja też myślę ,że chociaż parę sobie dokupię ,pozdrawiam :wit

Tereniu,już skończyłam z piwoniami teraz będą różności no i ostróżki ,floksy i róże,nie jestem wielka ,to za dużo powiedziane,bo jestem mała ;:306 ,dziękuję za życzenia zdrówka ,bo ono zawsze nam potrzebne ;:196

Soniu,tak kocham te kwiaty,ze cieszy mnie ,że i Wam sie podobają ,ja też uwielbiam oglądać Wasze zdjęcia i też nigdy mi się przy nich nie nudzi,pozdrawiam ;:168

Joasiu,wszystkie razem kwitną przez 2 miesiące,więc jest dobrze,a do babcinych to mam wielki sentyment i nigdy bym ich się z ogrodu nie pozbyła,a wręcz mogłabym przyjąć,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Martuś Coral Charm ma niesamowity kolor! Absolutnie fantastyczny i już go wpisałam na wiosenną listę zakupową. Będę polować! :lol:

A powiedz mi, bo widziałam na zdjęciach w Twoim ogrodzie sprzęty do gier i zabaw.. czy nie drżysz o swoje piękności podczas tych sportów?
Pytam, bo my w domu się śmiejemy z mojej mamy, że zawsze jak dzieciaki wyszły na ogród pograć w coś.. to mamuśka z okna krzyczała "tylko uważać tam na moje clematisy!!!!" no a jak piłka poleciała w nie to od razu był luk kontrolny w okno... czy mamuśka chociaż nic nie widziała:;230 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś piwonie to ja mogę na okrągło oglądać, jak wiesz one w moim ;:167 drugie miejsce zajmują zaraz po różach.
W jednej ze szkółek zamawiałam różne dzwonki -(jakoś tak mnie w tym roku wzięło na nie), była tam też piwonia Do Tell i od razu trafiła do koszyka :tan
Wczoraj gdzieś trafiłam na piwonie ITOH, śliczne są, tylko ceny mi się nie podobają ;:219
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko,dziękuję za tego linka ,nie kupowałam w tej firmie ,ani o niej nie wiedziałam ,myślę ,że skorzystam ,bo mają ciekawe dla mnie piwonie,których ja nie mam i moja poprzednia firma też nie ma, :wit

Aguś,czasem drżę,też ich czasem upominam ,ale to niewiele daje,bo zawsze piłka jakoś niechcący leci im w rabaty,najgorzej jak kiełkują piwonie ,bo te kiełki bardzo kruche,potem to już dadzą radę i inne dorosłe rośliny też sobie poradzą ,trudno im nie pozwolić iść do ogrodu ,czasem najmłodszy wnuk oberwie wszystkie jabłka przy ścieżce i rzuci w rabaty i też trudno,tłumaczę mu ,że jak dojrzeją będzie jadł,ale on już chciałby zjeść,a jak zerwie to twarde i kwaśne ,bo niedojrzałe to rzuca i rwie następne ,ale bez dzieci i ludzi cóż ten ogród byłby wart,czasem jak grają ,a idę do ogrodu ,to się czają ,czy nic nie widziałam ,czyli wszędzie tak samo ;:306

Ewuniu,a w jakiej firmie byłaś ,dobry wybór ,bo Do Tel jest cudowna ,taka delikatna ,jakby wrażliwa ,subtelna i wiele innych słów można do niej dopasować ,mam parę piwonii ITOH,ale nie wszystkie jeszcze kwitły ,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,dzisiaj troszkę wspomnień z ogrodu z różnymi roślinkami ,zapraszam ,myślę ,że spacerek też będzie miły.

mak bylinowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Eden
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mak jednoroczny
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu czyli jednak będą dalej piwonie, ja myślę że już zawsze jak coś znajdziesz to dokupisz ;:215 To samo będzie z różami, ale dzięki temu ogród się ciągle zmienia i jest taki cudny kolorowy. Mam nadzieję, że jednak tych wielkich mrozów nie będzie, a te parostopniowe to nawet są wskazane :D Miłej niedzieli i pozdrawiam rodzinkę ;:196
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ilekroć do Ciebie zaglądam, czuję się jak w bajce ;:170 Co to za różyczka: klik i czy to ta sama, co na ostatniej fotce?
U mnie już -9, ale jest sporo śniegu, więc tym razem tak się nie martwię jak przy ostatnich -17, gdy ogród był nagusieńki zamiast bielusieńki ;:219
Pozdrowionka :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ten bylinowy mak w bladym kolorku ładny jest, ja mam ale chyba czerwony, lecę do siebie poszukać go :wit
Znalazłam, mam u siebie w wątku, jest pełny, ale pomarańczowy :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”