Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Małgosiu nie przejmuj się sąsiadami zauważam ,że ludziom ostatnio ludzie przeszkadzają niestety.Psinkę masz cudowną ,Twoi domownicy chyba są zazdrośni :D A ogrodowe kwitnienia cudowne :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Rany jednak owieczka zasiliła waszą rodzinkę. Cieszę się jakbym sama do siebie ją przyniosła... :tan
I już ma imię jak to przystało na owieczkę - Dolly- super. ;:333
Mam nadzieję że będziesz często pokazywała jej zaaklimatyzowanie się w waszym domku.
Kicia ostrożna widzę. Woli z daleka obserwować malucha.
Czy twój psiak do wszystkich kotów jest przyjazny , czy tylko do swojego? Zazdroszczę ci że tak się razem kumplują.
Moja Daisy jak widzi kota to nie sposób jej zatrzymać...
Baba za płotem wszystko musi komentować jak babcia mojego męża, gada niby do siebie a wszyscy słyszą.
Co pomyśli musi powiedzieć.
A ma 93 lata! niejednego z nas by przeskoczyła...
Co kogo to obchodzi ,co my sobie u siebie robimy...Wolnoć Tomku w swoim domku!
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

O, widzę że Owieczka Księżniczka zagościła u Was na stałe ;:oj
Domownicy na razie z dystansem, ale przekonają się szybko do szczeniaczka ;:108
Wiązówka bardzo ładna, ale z tego co pamiętam to ona raczej podmokłą miejscówkę lubi? U mnie nie przejdzie ;:185
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ależ cudowne masz zwierzaki! Ja ma tylko kocurka, czarno-białą krówkę, wczoraj wskoczył na balkonie do skrzynki z pelargoniami, bo stamtąd było lepiej widać gniazdo ptaków :D

W Twoim ogrodzie oczywiście kolorowo i bajkowo - jak zawsze ;:215
clem3 pisze:Wstawiam zdjęcia póki mogę, bo wczoraj okazało się, że moje chodzenie po ogrodzie z aparatem babie za płotem też przeszkadza i chodziła po swoim podwórku i gadała o tym sama do siebie :shock: No cóż, wygląda na to, ze niektórym ludziom wszystko może przeszkadzać...
Zrobiłabym jej zdjęcie ;:306
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

MAŁGOSIU ,psiaczki urocze ,a owieczka najcudniejsza ,skradła moje ;:167 .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Właśnie Małgosiu zróa babie całą sesję na przekór! :lol:
Psina urocza. Sami czaimy się na pieska. ;:65
Roślinki ładnie rosną, aż miło. A jak tam powojniki Gosiu?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu :wit
To widzę i tak już masz trochę tych czworonożnych członków rodziny.A Dolly śliczniutka ;:97
Piękna ta wiązówka.A inne kwitnienia też ładne i cieszą wszystkie, prawda ??
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewuś piesio to czystej rasy...kundelek ;:306 Dziewczynka po suczce mojej siostrzenicy.
Penstemon bez problemu u mnie zimuje nawet bez żadnego okrywania, to chyba zależy od odmiany (mój to Stricktus), bo jeden kupiony na targu, mimo zapewnień sprzedawcy, że to bylina zdechł po pierwszej zimie
Iwonko no niestety, tej babie zwłaszcza :twisted: Wysoki betonowy płot coraz bardziej kuszący... W psince jestem już zakochana po uszy.
Olu no nie mogłam się oprzeć tej ślicznej mordce :D Nieomylnie odkryłaś genezę imienia ;:333 Kot tak samo się zachowywał w stosunku do Bergena, gdy zamieszkał u nas, po tygodniu byli już kumplami, więc mam nadzieję, że i teraz ta będzie... Bergen nie widzi za dużo kotów, więc trudno mi powiedzieć... Ale naszemu - mimo początkowych obaw - od razu okazywał przyjazne zaciekawienie. Kotu u rodziców też nigdy nie zrobił krzywdy. Co do sąsiedztwa to nie mam słów, ostatnio zażyczyła sobie, żeby mąż ścinał gałęzie dęby, które wychodziły trochę na jej stronę za stodołą, gdzie nawet nie chodzi i do tej pory była dzika puszcza chwastów... Ściął, bo co się będziemy kopać z koniem ;:224 Ale przesadza coraz bardziej, chyba schowam dobre wychowanie do kieszeni i pokażę jej, że ja też potrafię być wredna... Mnie nie obchodzi co robią sąsiedzi, dlaczego nie mogą odpłacić mi tym samym?
Zuziu póki co to nie domownicy dokuczają szczeniaczkowi tylko łobuziara im :lol: Zaczyna z każdym, choć Bergen próbuje pokazać jej, żeby nie podskakiwała za bardzo, a od Florka dostała już łapką po głowie :lol: Wiązówka u mnie daleko ma do podmokłych terenów, a mimo to ładnie kwitnie zarówna ta jak i variegata... Próbowałaś już jej uprawy?
Aniu Ann może kizia uznała, że ona jest najładniejszym kwiatkiem? ;:306 Myśmy z emem długo się zastanawiali czy powinniśmy poszerzyć grono domowników o sierściuszka, potem czy to ma być kot czy pies, potem jaka rasa będzie odpowiednia, a w końcu braliśmy wszystkie futra jakie wpadły nam w ręce :;230 I nie oddałabym już żadnego z nich nawet za najbardziej rasowego "zamiennika". Że też nie wpadłam na ten pomysł ze zrobieniem zdjęcia jej :;230 Mina baby pewnie byłaby bezcenna...
Jolu moje też ;:108 Jest u nas zaledwie trzy dni, a już tyle radosci wniosła do domu ;:167
Aneczko następnym razem tak właśnie zrobię ;:306 Koniecznie sprawcie sobie psinkę, taki futrzaczek daje mnóstwo radosci. Planujecie jakąś konkretną rasę? Powojniki z początku bardzo opóźnione teraz starają się nadrobić zaległości i Asao jest już większy niż od pewnego czasu kwitnąca Nelly Moser. Niobe i Piilu mniejsze,(bo obudziły się sporo później ) ale też rosną jak na drożdżach. Włoskie i Błękitny Anioł za niezawodne jak co roku :heja
Aniu Anabuko sama nie wiem kiedy się tyle tych futerków nazbierało :;230 Dolly nie było w planach, ale cóż można poradzić na miłość od pierwszego wejrzenia... Głos rozsądku (czyt. em :wink: ) z początku protestował, a potem sam się dopytywał czy po nią jedziemy ;:218 Z kwiatkami widzę, że w miarę postępowania bzika zamiast stać się bardziej wybiórcza to jest wręcz odwrotnie ;:223 Nie umiem przejść obojętnie obok żadnego kwiatka ;:224
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka wczorajszych kwitnień
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Małgosiu już taki masz groszek pachnący?A gdzie mój był jak Twój rósł ? :idea: Ja myślę,że Twoja sąsiadka zazdrości Ci kwitnień ,bo teraz ludzie ludziom zazdroszczą wszystkiego a sami tego robić nie będą bo się im nie chce :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

:wit
Psinka urocza ;:167 U mnie też trzykrotki zaczęły szaleć :wink:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko mój groszek chyba nie jest pachnący, przynajmniej ja za bardzo nie czuję 8-) A czego tu zazdrościć? Niech kupuje kwiatki i niech sadzi, co za problem? :D
Łukaszu dziękuję w imieniu psinki :D

U mnie wreszcie dzisiaj trochę popadało ;:138 Zapowiadało się na burzę, ale przeszło gdzieś bokiem, a do nas dotarł tylko spokojny deszcz. Oby lało całą noc, bo dwa dni nie miałam czasu podlać ogrodu to była taka susza, że płakać się chce...

Kilka świeżynek
Lilia Coctail Twins posadzona wiosną ma mnóstwo pąków
Obrazek

Chyba wpadła w oko penstemonowi, bo się strasznie do niej pcha
Obrazek

Pierwszy kwiat Błękitnego Anioła. Chyba chce mi wynagrodzić fochy swoich kolegów, bo jak zwykle ma całe mnóstwo pąków
Obrazek

Czy ja już byłem pokazywany?
Obrazek

Ślazowniki zapowiadają się bardzo obiecująco?
Obrazek

Trudny do oddania urok Papa Meiland? Co za zapach
Obrazek

Kolejny rozchodnik kwitnie
Obrazek

Pergola znalazła uznanie w oczach wisterii i już się do niej namiętnie tuli
Obrazek

Kilka ogólnych
Paris Chanel
Obrazek
Goździki z przymiotnem w tle
Obrazek
Mimo reorganizacji wiosną słoneczni czek schował się w wiesiołku przed moją łopatką i wepchnął się na pierwszy plan nie zważając na swój wzrost
Obrazek
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Hmm... Chyba też sobie błękitnego aniołka muszę sprawić ;:224

A dlaczego kudłate sasanki pchające się w kadr zostały przemilczane? Tak się starały :lol:

Ja jestem teraz chora na róże, brałabym wszystkie ;:131
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu jeśli jakiegoś powojnika moge z czystym sumieniem polecić to właśnie Błekitnego Anioła ;:108 Nie mialam z nim najmniejszych problemów, tak jak z włoskimi.
Sasanki koniecznie chciały zostać gwiazdami pierwszego planu i nijak nie dało się ich ominąć :;230
Róże są przepiękne, wiadomo, ale trochę więcej miejsca potrzebują :( Ja w tamtym roku musiałam się siłą powstrzymywać przed zakupem kolejnych ;:145
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

No właśnie mi się takie połączenia clematisów bardzo podobają, ale zawsze sadziłam w takim odstępie, żeby się właśnie nie "łączyły" w obawie o ich komfort wzrastania :lol: Bałam się, że będą się wzajemnie zagłuszały i tłamsiły. Czy można je tak łączyć dowolnie, czy to zalezy od odmiany? Chętnie bym pomiędzy moje posadziła jeszcze po jakimś nowym, który się z nimi posplata :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”