Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

JAKUCH pisze:MAJKA jak miło Cię widzieć sto lat nie pisałyśmy .Widzisz calutki sezon wybierałam się do Ciebie ,ale znów tak wyszło jak wyszło ;:224 .Zresztą masz urwanie głowy z budową.Chcesz może patyczki Elżbietki węgierskiej ,albo teraz nie masz głowy do ukorzeniania
Jadziu ja czasami nawet nie wiem jak się nazywam, normalnie urwanie głowy z psami, budową. Całymi dniami stoję przy garach i szykuję wyżywienie dla 3 kotów, 9 psów i 11 ludzi, dobrze że większość zaopatrzenia budowy już nie jest na mojej głowie.
Ogród leży odłogiem, zresztą przy tej suszy to i tak niewiele da się przesadzić.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA wyobrażam sobie, bo kiedyś weszłam TAM Piesy śliczniusie ;:167 i szkoda ,że nie jestem młodsza, bo bym sobie jednego przygarnęła . ;:108 Spróbuję parę patyczków Elżbietki dla Ciebie ukorzenić a może jeszcze ktoś by reflektował ona jest praktycznie bezkolcowa
MARYSIU ;:196 ;:180 Byłam właśnie odwiedzić malutką Amelkę w jej domku, bo już dzisiaj jest w domu.
JACKU ;:180 ja wciąż wzdycham do Twoich dalii ,ale jak wiesz ,że w moim ogródku przede wszystkim królują róże

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaka cudna Pretty...[podobną widziałam w Wojslawicach, a może taką samą :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KAROLCIU może widziałaś tę samą lub podobną ona jest cudowna i wcale nie żałuję jej zakupu z Serbii .A to specjalnie dla Ciebie Rhapsody in blue

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, ja z Chantal T jeszcze poczekam jeden sezon. Jak się nie poprawi to też ją oddam. Dzisiaj jej się przyglądałam i kwiaty leżały jak zwykle na ziemi ;:222 I tak jest przez cały sezon. Nawet nie ma jak jej porządnego zdjęcia zrobić.
Co tam jeszcze zamówiłaś oprócz Amelii R i Munstead Wood? Skusiłaś się na Garden of Roses?
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Serdecznie gratuluję prababciu. ;:196 Niech się maleńka zdrowo chowa. Może kiedyś będzie kochała kwiaty tak jak Ty Jadziu. ;:108
Twoimi różami jestem niezmiennie zachwycona.
Jak patrzę teraz na te moje bidule po przejściach i ich wolę przetrwania, to zaczynam myśleć o powiększeniu ich liczby w swoim ogrodzie. Muszę się jednak nad tym mocno zastanowić, bo to jednak dodatkowa praca, a tej mi nie brakuje. :wink: :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWUNIU ;:196 dziękuję no nie wiem czy malutka Amelcia pokocha róże tak jak ja .Jednak wraz z nią będzie rosła w ogródku na jej cześć Amelia renaissance. Jestem ciekawa tej róży ,bo z tego co patrzyłam to krzaczasta parkowa120 wys,szer. 100. To trochę kolos teraz myślę intensywnie w którym miejscu ją posadzić.Ewcia przecież Twoje róże też się super sprawują pomimo ,że trochę ucierpiały podczas huraganu
DOROTKOprócz Munstead zamówiłam Cream abundance,różę Cysterów ,Pink paradise, Evelyne Dheliat,Hevenley Pink ,Marjolaine.Myślę ,żeby Hevenley Pink puścić jak pienną czy mi się to uda nie wiem .Moja Chantal nie ma kwiatów na ziemi lecz słabo kwitnie i raczej posadzę ją w innej części ogródka, a w jej miejsce przyjdzie inna któraś z nowych
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Jadziu, bardzo ładnie wygląda 'Raphsody in Blue' w towarzystwie floksa w tym samym kolorze. Bardzo taki zestaw lubię.
Widzę, że dokupiłaś nowe róże. 'Munstead Wood' mam taką,- piękna- rośnie dość szeroka, mniej wysoka. Kwitnie wcześnie, jedna z pierwszych, cudnymi kwiatami i pachnie bardzo intensywnie, ale do wazonu się nie nadają, natychmiast więdnie. Innych nowych Twoich nabytków nie znam, ale będę obserwować.
Moje niektóre róże puściły pędy na 2 metry. Np 'A Shropishire Lad' Austinka ma 4 pądy, po 2m wysokości, kilka innych róż też tak rośnie . Czy mocno je przyciąć , czy tylko trochę?
Amelia renaissance to piękna róża ;:138 , co za słodki kolor , też bym taka chciała. Niech rośnie Ci Jadziu pięknie, dla prawnusi.
Ja dla swojego wnuka - Rysia kupiłam różę o nazwie 'St Richard of Chichester' - też Rysio w skrócie. Ładnie rośnie i kwitnie.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj ;:oj ;:oj ;:oj
Jadziu, masz cudny, różany ogród. Nie spodziewałam się, że tak dużo pięknych, zdrowych róż Ci kwitnie.
Coś pięknego. Ascota zabiorę jak dasz znać. ;:196 ;:196 ;:196
Musiałam się mocno uwijać z obiadem i tak się nie wyrobiłam.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TOSIA teraz Marysia bedzie się też bawić w patyczkowanie namówiłam ją do tego :wink: Wsadziłam może w sierpniu do ziemi patyczek z piętką[ bo złamałam nieopatrznie] bez nakrycia, bez ukorzeniacza i dzisiaj ze zdziwienie stwierdziłam ,że ma już grubego kalusa :heja Kurcze aż nie chciało mi się wierzyć ;:oj .Dostała go Marysia była to Elżbietka .Cieszę sie ,że Cię zobaczyłam ;:196 i Merdusia
JOLU Rhapsody z floksem to zamierzone połączenie i nie powiem ,że mi się nie podoba .To bardzo dobrana para .Munsteada zamierzam posadzić przed Louise Odier i przymierzam się do posadzenia Amelki tam gdzie rośnie Abraham Darby i Austinkowy Karolek blisko altanki ????.Co sądzisz o tym czy dobrze sie zgrają,albo tam posadzić Rose des Cisterciens (DELarle) .Obie niestety to gigantki, lecz tej nie mogłam sie oprzeć ze względu na cudne płatki ;:224 Co do Shropshire to zależy jak chcesz ja prowadzić ona .Możesz wiosną ją przyciąć jak parkową o 1/3, albo spróbować przyciąć ją kaskadowo .Widziałaś jaki diabelski młyn zrobiłam z Austina też tak możesz, bo to ten sam typ róży lub możesz pędy puścić luźno i będą na nich wiosna krótkopedy z kwiatami .To cudowna róża https://www.google.pl/search?q=shropshi ... 9yCh0K9AS-

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Jadziu daj tym różom rosnąć świetnie wszystko pasuje a Tobie coś ciągle nie gra .
Masz już różę Amelka ,to szybko działasz :tan niech pięknie rośnie .
Jednak ten Bio humus papka podziałał ,bo różyczki u Ciebie wyjątkowo zdrowe.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU myślę gdzie mam posadzić nowe róże, bo jednak parę opuści mój ogródek .Amelka dopiero zamówiona ,ale przecież nie wypada zamawiać jednej róży :;230 .Moje róże nie są zdrowe ,bo niektóre teraz złapały mączniaka niezbyt mocno ,ale jednak mają.Teraz w październiku będzie podlewanie Rosahumusem i każda nowa róża dostanie porcje tego specyfiku na pożyteczne mikroorganizmy .Jutro zabieram się za sadzenie czosnku
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Jadziu dzięki za Rhapsody , dzięki , cudna , już zamówiona :lol: Zamówiłam 9 róż w Rosaria .
No i trochę kupiłam na targu i w Wojsławicach, ale bez nazw, to tak jest na targu, będzie różana rabata . Jak to fajnie ,że masz Amelkę , podobnie jak Rysia--mężczyźni sadzą drzewa a kobiety róże ;:138
Ależ Ty podróżujesz, róża z Serbii ;:oj Jak mój Stasiu pracował na Węgrzech to mi też przywiózł kilka okazów , były piękne na pniu , ale to było dawno i już ich nie ma .
Nie za wcześnie na czosnek ?, za bardzo Ci wyrośnie przed zimą .
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KAROLCIA róża z Serbii przyjechała do mnie oczywiście wszystkie są nazwane z Węgier też mam to Arpad hazi szent Erzsebeth emlekei szent Hedwig . Każdego roku o tej porze sadzę czosnek dosyć głęboko ,żeby nie zechciało mu sie wychodzić na powierzchnię i nie tylko ja tak sadzę, bo pan od którego go kupiłam sadzi go jeszcze prędzej

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54