Dziki zakątek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Dziki zakątek

Post »

No moja też i pąki co niedługo zaczną kwitnąć ,ale ja jak zawsze odbiegam od rzeczywistości i robię wszystko na opak ,ale już tak mam.Mam jej zdjęcie u siebie to zobacz jakie pączki są,ja oczywiście zabezpieczę się na ewentualność mogących być przymrozków i agrowłóknina będzie przy niej do momentu ,kiedy już będę pewna,że przymrozki pójdą w dal.Ja cię broń Boże nie namawiam,żebyś ją wkopywała do ziemi ,niech każdy decyduje na własną rękę ,ja tylko mówię co zrobię jeżeli chodzi o mnie.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Tylko chce te brzegi rabat poprawić. Ale nie mogę doczekac się aż wszystko zakwitnie. Ciekawa jestem lili tych co posadziłam.

-- 26 mar 2015, o 20:44 --

Beatko wiem. Jeszcze się zastanowię. Muszę jej też ziemię przygotować moja to w ogóle ciężka. Ja do każdego krzewu mieszam. W mojej pewnie by wszystko wygniło .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A ja swoją dzisiaj wsadziłem-hartować do maja jej nie będę,tak teraz ciepło to i tak na opak.
A że ma dopiero 5 cm,przed zapowiadanym przymrozkiem będą igły i doniczka.
Twoja większa-wiadro ;:oj
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krokusy piękne, rabatki się powiększają, więc będziesz mieć kolorowo latem. Hortensję ogrodową, jednak w razie przymrozków musisz okrywać lub wnosić do gospodarczego. Masz bardzo dorodną pelargonię. ;:215
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Mati chyba za duża żeby wiadrem przykryć.
Soniu wolalabym ją posadzić. Ale nie chcę też jej stracić. Pelargonię mam od jesieni od mamy i nawet 2 mniejsze mam sama zaszczepiłam sobie. Ale cieszą mnie te roślinki. :tan
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sadź sadź . :lol: Ładnie to zaczyna wszystko wyglądać, krzewów jak najwięcej i będzie ;:215 . :D Obrzeże dałbym z cegły jak masz . :D Z cegły można robić ciekawe ogrodowe rzeczy , pogogluj . :D Faktycznie pistolet . :D Pomału i trawę doprowadzisz do porządku . :wink:
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Dzięki Paweł . Trochę cegły mam. Muszę rozeznanie przeprowadzić.
Awatar użytkownika
Una
200p
200p
Od: 16 kwie 2009, o 09:56

Post »

Cegła to jest na krótko. :cry: Jeśli to taka nie klinkierowa to po pierwszej zimie w ziemi zacznie się sypać.
Wyjątkiem są podobno takie stare kilkudziesięcioletnie bo te podobno więcej wytrzymują.
Moje się posypały i jeszcze miałam robotę, żeby ten gruz powybierać z trawników. :evil:
Pozdrawiam
Agnieszka
:)
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

No właśnie dobrze by było zrobić na dłużej. Na spokojnie to przemyślę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

U mnie na wsi są hurtownie kamienia. W jednej mają żwiry i inne takie drobne niedrogo. Można kupić do ogrodu. I jest też kamień ogrodowy i taki do wykończeń budynków ozdobny. Mam tę firmę 1km od domu chyba tam podjadę. Może prowadzą sprzedaż detaliczną. Nawet jakiś okaz do skalniaka mogłabym upolować.
Widzę jednak na stronie że prowadzą sprzedaż detaliczną. Podjadę. :D
Awatar użytkownika
LysyRudy
200p
200p
Od: 28 cze 2012, o 17:55

Post »

Kamień do ogrodów z takich firm jest bardzo drogi,przynajmniej dla mnie. W Toruniu jest kilka firm i pojeździłem i posprawdzałem doznałem szoku ile to kosztuje.
Cegła na murki, obrzeże się nadaje średnio. Jeśli będzie wkopana bezpośrednio do gruntu może pobierać wodę a potem zimą ją rozsadzi.
Wszystko zależy od jakości cegieł, koło mojej działki jest droga polna wyłożona czerwonymi cegłami i nic nie jest pokruszone. Wydaje mi się że jak by pod cegłą nasypać żwiru i dobrze by odchodziła woda to jest szansa że taki murek przetrwa.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

No właśnie nie wiem jak to z tym kamieniem. Zorientuję się. Ale jakbym znalazła jakiś okaz reprezentacyjny do skalniaka to fajnie by było. Chyba że gdzieś w polach znajdę. :-D Jeden duży u mnie spod ziemi wykopałam.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Ja znalazłam skarby w starej stolarni. Pęknięta makutra będzie na kwiaty. Poza tym 2 drewniane nieduże skrzynki będą jako osłonki , wyczyszczę i zabejcuję. W ogóle to mam solidny rower ruski jeździ ale trzeba go poprawić. Tradycyjnie nie ma kto. :cry: idę pracować. Cieplutko. I na stercie miałam rozłożone gałęzie liście trawy. Przelożyłam do skrzynki chyba dobrze zrobiłam ?
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Brzegi rabatek obłożyłam kamieniem znalezionym w stercie ziemi. Mam problem bo pomiędzy rabatką a ogrodzeniem nie dam rady kosić. Trzeba będzie tam wysypać drobnym kamyczkiem. I chyba muszę wyłożyć czymś najpierw żeby kamyki nie wbijały się w ziemię ? Ładnie by to wyglądało i nie rosły by chwasty.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja mam czarną agrowłókninę i na to kamyki wysypane
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”