Chałaputkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chałaputkowo

Post »

Moniś piękne wspomnienie wiosny. A pole tulipanowe ;:138 Niesamowity widok takiej ilości i kolorów ;:oj . Aż nogami przebieram nie mogąc doczekać się wiosny, widząc takie zdjęcia.
Szczęśliwego Nowego Roku, oby przyniósł Ci tylko same dobre dni ;:304
PS. Dobrze, że Chałaputek już zdrowy...a swoją drogą to kiedyś nie było tych wszystkich alergii, a teraz nawet nasi milusińscy często na nią zapadają.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniu już teraz będzie tylko lepiej, a drzewka młode, ach lepiej maźnij, nie zaszkodzi, a pomóc może :wit , oj jaki on słodziak ;:167 , ten Wasz Chałaputek ;:167
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

No proszę ,nie było mnie długo , a jak już weszłam to od razu ;:14 , nie pomalowałam drzewek , nauczka dla mnie :nie mogę na tak długo opuszczać forum :D

Cieszę się że piesio wyzdrowiał , dla mnie chore zwierzę ,to moje cierpienie , ale ile radości jak są zdrowe , dlatego na ten Nowy Rok samego zdrowia dla wszystkich dobrych ludzi i wszystkich zwierzątek . :D
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Wstałam dzisiaj wcześnie i za oknem -5 , powietrze rześkie , przyjemne choć mroźne , dziwne ale dość miałam tego czegoś , tego zawieszenia między jesienią a zimą czy zimą a nie wiadomo czym ;:209 więc już wolę normalność . Tulipany , krokusy , irysy i nawet liliowce zaczynają wyłazić z ziemi , kwitł ciemiernik i prymule a pączki kwiatowe na magnolii nabrzmiałe jakby miały za chwilę pęknąć , czyste wariactwo ;:219 . Niestety wg prognoz od jutra znowu plucha , szaruga i ciapa ;:145

Margita - pokusiłam się o policzenie cebulek mieczyków , nawet ogłosiłam konkurs ( szczegóły gdzieś tam z przodku ) ale tulipanów nie liczyłam , jesienią dosadziłam jeszcze małe co nieco i liczę że w tym roku efekt będzie jeszcze lepszy :heja
Obrazek Obrazek
W tym roku to już będzie koniec tej tulipanowej rabaty , mam zamiar ją przebudować i właśnie pracuję nad koncepcją , ale z realizacją trzeba będzie poczekać do czerwca aż będzie można wyciągnąć cebulki tulipanów z ziemi ;:222 długo trochę

Beatko - ;:196 Chałaputek wymiziany ;:215 , jak mi ulżyło że on już zdrowy :tan Dla Ciebie ;
Obrazek

Aneczko ;:196 - najgorsza była ta nie moc i nie chciałabym przerabiać tego po raz drugi , bardzo go kochamy i ...... brrrr gdyby mu się coś stało ;:185 , a tulipany uwielbiam i dokupuję co roku , jak wariatka , i nie ważne jak się nazywają , ważne te kolory żywe i piękne
Obrazek Obrazek

Dorotko ;:196 - ja też z utęsknieniem wypatruję wiosny , przez ostatnie dni to się nawet mocno zastanawiałam czy przy tej panującej aurze , dodatnia temperatura , ziemia nie zamarznięta , więc może dało by się cosik w ogrodzie porobić , zawsze się jakiś chwaścik do wyrwania znajdzie , a ja miałabym taki przedsmak wiosny ;:170 . Więc kontynuując wiosennymi kwiatkami , prymule
Obrazek

Iwonko - ;:196 Chałaputek domaga się osobistych pieszczot od Ciebie ;:170 , a tą maleńką brzoskwinkę też pobielić ?
Obrazek Obrazek

Reniu ;:196 , wiem z Twojego wątku , że teraz zajęć masz multum , więc tym bardziej mi miło że do mnie zajrzałaś , w imieniu swoim , mojej rodzinki i Chałaputka dziękujemy za życzenia i Tobie i Twoim bliskim życzymy tegoż samego , ściskam Cię mocno
Obrazek

Miłego dnia dla Wszystkich ;:cm
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłego dnia Monia :wit a brzoskwinkę maźnij, kochana, niech zdrowo rośnie, śliczny maluszek ;:215
Mordkę wesołą sama wygłaskam, jak trafie w Twoje rejony Monia, właśnie dziś myślałam o tym jak do Ciebie dojechać, zapomniałam ;:306
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Moniś - po otrzymaniu takiego bukietu kwiatów - i moje ;:167 jest wymiziane ;:168
Te tulipany prezentują sie wybornie!
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Hej Monika,
łąka tulipanowa niezmiennie piękna. Ja w tym roku wsadziłam kilkaset krokusów, chyba 300, o ile pamięć mnie nie myli, a także sporo innych cebulek. Trochę tulipanów też się zaplatało.
Brzoskwinkę pobiel, możesz nawet całą. Dzięki temu później zacznie wegetację i będzie mniej narażona nie tylko na rany zgorzelinowe, ale i przymrozki w czasie kwitnienia.
Czy drzewko rodzi owoce?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu musiałam się pochwalić, no musiałam i już ;:196
Monia to fajna, wesoła i utalentowana dziewczyna, dziś z całą swoją ferajną nawiedziłam ją, Monisiu pokaż dziewczynom swoje jaszczurki, one tez są świetne ;:215
A to już my i Chałaputek, słodziak całujący mojego wnuka ;:167
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

No atak Chałaputka doskonały :;230 , i chyba miły bo ten mały men się wcale nie wzbraniał , jak miło Was kobietki zobaczyć . ;:7
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Monia, fajnie Cię widzieć ;:196 I dobrze, że piesio zdrowy. Jakie jaszczurki? Masz jaszczurki? Proszę mi tu zaraz pokazywać :D
A chciałam Ci powiedzieć, że Twoje tulipany to jak na plantacji ...aż się w oczach mieni.Wiosna u Ciebie, u mnie brrr zimno bo aż - 7 obecnie na liczniku mam.Oby do wiosny :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni wygłaskaj ode mnie Chałaputka,słodziak z niego,dobrze,że ma się lepiej ;:333
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Z odwiedzin Chałaputek szczęśliwy, pogadali sobie chłopaki ;:196

Dziewczyny dobrze Wam, nie strachaj że rośliny wychodzą u nas w nocy mrozik, w dzień odwilż - muszę wpaść na działkę, ponoć maj ma być bardzo kapryśny.

Dość marudzenia proszę pokazuj wiosnę, ach te tulipany :heja
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

W związku z tym że strasznie ale to strasznie tęsknię za wiosną , nie powstrzymałam się i kupiłam prymulę
Obrazek Obrazek

Iwonko ;:196 brzoskwinkę i czeresienkę maznę , jak trza to trza ;:108 , niepoprawna jesteś a ja niefotogeniczna ;:185 ,

Beatko - czekam na tegoroczny spektakl , wychylają łepki z ziemi i coraz bardziej mnie to martwi , pogoda dziwna , nie wiadomo co to , wtorek słoneczny , dziś cały dzień plucha śnieg z deszczem ;:222
Madziu - dziękuję za radę w sprawie brzoskwinki , krokusików też mam sporo , nawet trochę cebulek wsadziłam w trawniku , ale fotki robię dopiero od przystąpienia do forum więc nie ma jeszcze tego zbyt wiele i żaden krokusik się nie załapał . Ja z cebulowych mam też szachownice , psi ząb , korony cesarskie , żonkili trochę i narcyzów , są też szafirki
Obrazek Obrazek Obrazek
Reniu ;:196
Małgoś - Pan Jaszczur , Żabi Król i Świąteczny Karp w Twoim nie ogrodowym wątku
Aniu - on już tak wygłaskany i wypieszczony nigdy nie był ;:215
Aniu - Ty o maju a tu jeszcze styczeń , pogoda okropna fakt , wiosenne zdjęcia - to może Magnolie ;
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Super zakup - prymule takie pamiętam prawie w każdym oknie.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Jeśli nic nie namieszałam w zamówieniu , to właśnie zamówiłam ;
Tiarelle "Timbuktu"
Ostróżkę "Red Caroline" , "Dark Blue" , "Pure white"
Żurawki ;
"Hercules" , "Mignight rose" , "Bronze beauty" , "Southern Comfort" , "Sashay" , "Black beauty" , "Cherry cola" , "Delta Dawn" , "Green spice" , "Lime marmelade"
Żuraweczkę "Gold zebra "
dwa Miskanty olbrzymie
Kokoryczkę sierpowatą "Variegatum"
Śnieżnicę "Black Negligee"

a gdzieś tam zupełnie indziej , zestaw do decupagu ;:185 , no - zaczęło się , a najgorsze przede mną tworzę listę róż i już mam ze 30 pozycji i 6 klonów , a niby gdzie ja to upchnę ?
Chałaputkowo to i owo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”