Ogród 100 róż cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. III

Post »

Jakie te Lionsy u ciebie cudne. Skuszona między innymi przez ciebie, kupiłam wiosną cztery sztuki, ale jak na razie to ich kwiaty, choć wielkie i w zasadzie ładne, to jednak są prawie białe. Nie ma w środku tego kremowego koloru, który tak mi się spodobał. :( Może to tylko pierwsze kwiaty takie bywają, a później będą ciekawsze?

Aniu, nie rezygnuj z prowadzenia wątku. Ja zawsze czekam na nowe zdjęcia, aby móc się spokojnie podelektować Twoim ogrodem ;:196 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Lions Rose coraz bardziej wzdycham do niej i kto wie czy nie zmieni jakiejś maruderki. Jednak z Chantal Morieux jak na razie jestem średnio zadowolona chociaż kolorek ma śliczny.Czasem tak bywa ,że czasu nam brakuje to normalka .Maid Marion również cudowna
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, tak cudowne są widoczki z Twojego ogrodu, że od razu pojawia się uśmiech na twarzy :D Z tymi zdjęciami to wielka szkoda, faktycznie zimą będzie ich brakowało :( Ja zauważyłam, że największym złodziejem czasu jest nie samo focenie, ale potem obróbka tych zdjęć ;:108 Może w takim razie tylko cykaj foty raz w tygodniu przez powiedzmy 20 minut, a obrabiać je będziesz kiedyś tam? ;:224
Patrząc na tą moją największą rabatę nie mam już takiego bólu zębów jak w zeszłym roku, ale wciąż wymaga zmian. I tak np. mam posadzone 3 szt. Wedding Bells - nie mam nic do niej poza tym, ze jest wielkokwiatowa. Chcę w jesieni 2 szt. rozdać, sobie zostawić jedną, którą gdzieś wepchnę. Na wolne miejsce chciałabym niezawodną krzaczastą w kolorze różowym (ale nie bladawca). Jaką byś Ty poleciła, taką pewniaczkę, stuprocentówkę? Wiesz, taką co kwitnie non stop całymi wiechami ;:170

Ps. A, jeszcze poproszę o opinię o Gentle Hermione ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, Lavender zachwycająca! Ważne zalety podałaś - dziękuję. Fakty, że nie traci koloru, nie straszny jej deszcz - bardzo mnie przekonują ;:138 Zwróciła też moją uwagę Harlow Carr ;:224
Wypatrzyłam zmiany na rabatach - kostki z bukszpanu :?: Dobrze widzę :shock: Super - proszę o dużo zdjęć całego ogrodu jak co roku ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Aniu, na Laurent Cabrol nie zwróciłam uwagi w katalogu. Zdecydowanie powinni zmienić tam zdjęcie na Twoje :tan
Dojrzewam do zakupu róży w kolorze lawendowym i pewnie będzie to Lawender Flower Cirkus.
U mnie już po kwitnieniu. Upał, a teraz silny wiatr dokonały spustoszenia. :(
Awatar użytkownika
Marzena2007
50p
50p
Od: 22 sty 2012, o 19:31

Post »

Obiecałam sobie w tym roku na bieżąco notować Twoje najpiekniejsze roze i strony, na ktorych sa ich zdjęcia. Pewnie wymienię jesienią najgorsze egzemplarze na Twoje królewny
Lavender ah!!! Mam Lavender Ice i chyba dokupie jej Circus do towarzystwa :)

Nad MAID Mairon tyle myslalam i dlaczego jej nie kupiłam..?
Madżenka " "Madżenie ogrodnika... " w innej wirtualnej przestrzeni
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Padłam z zachwytu.
Zarzekam się, że już więcej róż nie kupię, ale kiedy wchodzę do Twojego ogrodu wszystko mija i zachciewa mi sie takich gęstych nasadzeń różanych
Szukam teraz róży wysokiej, na podporę,żeby kwitła długo i kwiat trzymała też długo.
Czy masz jakąs propozycję?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ania nie wygłupiaj się z zamykaniem wątku..... poczekamy... dziś nie masz czasu... jutro będzie.... ;:168
St. Cecilia ma te śliczne moje ulubione kolorki.... ;:170 jest podobna do St. Swithun ;:173
Jak długo utrzymuje kwiaty i czy ładnie powtarza. Szukam zamiast LO właśnie takiego koloru na posadzenie przy "pleckach".
Lawender Flower Cirkus robi wrażenie... ;:215 ciekawa jestem jak będzie rosła w gruncie. Widziałaś Jasminę F.C. u Ewuni7 ... :D
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Pięknotki, wszystkie pokazują się z jak najlepszej strony.Piękny kolorek tej Falstaff :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Niesamowity ogród d tyle kwiatów ;:oj lions rose cudna w mojej ulubionej kolorystyce
Awatar użytkownika
Marzena2007
50p
50p
Od: 22 sty 2012, o 19:31

Post »

Aniu Maid Mairon do jakiej wysokosci u ciebie dorasta? Czy kolor na zdjęciach jest rzeczywisty czy przekłamany?

Ps zatrawkowalam sie na aman, juz nie mam gdzie sadzic.... :)
Madżenka " "Madżenie ogrodnika... " w innej wirtualnej przestrzeni
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Aniu , jestem cichym gościem w Twoim ogrodzie , taki skrytoczytacz.Pięknie u Ciebie,cudowne widoki, wszystko fantastycznie dobrane.Będę odwiedzać. :wit
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Witaj! Mogę czekać na Twoje zdjęcia choćby do przyszłego roku!;-) i tak warto;-)
Można do nich wracać wiele razy...
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Witajcie ;:7

Wandziu, ;:196
Co do Lionsów, to jeszcze nie odkryłam kiedy są prawie białe, tak jak piszesz, a kiedy mają ten cudny morelowy środek. Może to kwestia temperatur ?

Jadziu, jeśli zdecydujesz się na Lions Rose, to weź pod uwagę fakt, że ona rośnie znacznie wyższa niż podają w katalogach; u mnie osiąga ok. 130 cm. Nie jesteś zadowolona z Chantal Merieux? Ja ? bardzo; nie dość, że ma piękne kwiaty, to jeszcze obficie kwitnie i jest zdrowa. A może stanowisko nie przypasowało Twojej, a może potrzebuje trochę więcej czasu...
Maid Marion to róża, do której też nie mam żadnych uwag:-)

Elwi, za Twoją radą trochę nacykałam fotek na koniec ?pierwszego tłoczenia? (cyt. Madżen) :D Tym sposobem będę miała Was czym zanudzać również zimą :wink:
Różowe pewniaki? W tym roku jestem bardzo zadowolona z Alana Titchmarsh?a (1,70-1,80m), ale trzeba było uzbroić się w cierpliwość. Dopiero w czwartym sezonie miał wyprostowane (nie pokładające się) pędy i kwiaty nawet dość długo trzymały się na krzewie.
Wspaniałą różą okazała się również Boscobel. Docelowo ma osiągnąć ok. 1m; u mnie jeszcze tyle nie ma, ale kwitnie obficie, a jej kwiaty zachwycają:-)
A może z tych wyższych żarówiasta England?s Rose ?
O Gentle Hermione pisałam w poprzednim poście do Zuzki. Dodam tylko, że to zdrowa róża.

Monia, Harlow Carr to jedna z moich ulubionych angielek; pewniak obsypany uroczymi romantycznymi kwiatami:-)
Kostki z bukszpanu pojawiły się już w poprzednim sezonie. Tej wiosny dorzuciłam M-owi ? ku jego uciesze oczywiście (tak, żeby łatwiej się kosiło trawnik) ? jeszcze jedną. Póki co, wszystkie są jeszcze dosyć pokraczne. Może za dwa sezony nabiorą więcej ?ciała? :D

Nenka, ale komplement :oops: . Bardzo mi miło:-) Co do samej róży, to początkowo miałam dylemat, czy ten kolor mi się podoba, czy nie :;230 Przekonała mnie budowa i trwałość kwiatu oraz intensywność kwitnienia.
U mnie kwitną jeszcze te, które najpóźniej wystartowały. Deszcze i upały oczywiście przyspieszyły przekwitanie róż.
Ania, nie przepadasz za lawendowym kolorkiem, że musisz do niego dojrzewać?

Madżen, u mnie właśnie LI rosną w towarzystwie LFC:-)
W Maid Marion zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Przyjechała do mnie w pierwszym transporcie od Austina :D Mogę ją z czystym sumieniem polecić; wspaniała, zdrowa róża o pięknych, dużych kwiatach. Dorasta do ok. 1m. Kolor na zdjęciach nie jest przekłamany. Kwiaty bywają różowe i różowe z jaśniejszymi zewnętrznymi płatkami (takie lubię najbardziej).
PS Znając Ciebie, z pewnością zrobisz jakieś szybkie roszady i dalej będziesz sadzić :D

Gosia, a ja właśnie ostatnio, w okolicznościach cięcia ponad dwustu róż (na cztery ręce) trochę martwiłam się o swoje zdrowie psychiczne :;230 Widok ogrodu całego w kwiatach jeszcze jednak rekompensuje mi te godziny harówki... Taki typ ogrodu jest jednak bardzo wymagający i absorbujący...
Co do róży na podporę, to najpierw pomyślałam o Eden Rose, ale Ty ją masz. Myślę, że te kryteria spełnia First Lady. A może któraś angielka prowadzona jako klimber?

Majeczko, jeśli jeszcze jakiś czas będziecie tolerować moje niegrzeczne zachowanie ? to OK :D
St. Cecilia należy do tych bezproblemowych. Czy długo trzyma kwiaty? Hm, myślę, że ok. 4-5 dni, ale głowy nie dam :;230
Obiło mi się o uszy, że spodobała Ci się LFC :-)
Zajrzałam przed chwilą do Ewuni (mam straszne forumowe zaległości). Pnąca Jasmina bardzo mi się podoba i F.C. ma równie urocze kwiaty.

Kasia, kolorek Falstaffa jeszcze lepiej prezentuje się w realu :D

Filemon, dziękuję :) Lions R. bywa też prawie biała. Wolę jednak tę morelową wersję.

Witaj Joasiu :wit Dzięki za miłe słowa :) Zapraszam serdecznie do odwiedzania ogrodu.

Moniczko, kochana jesteś... Dziękuję :)

Letni bukiecik
Obrazek

I parę fotek z lipcowego wieczoru

Petticoat
Obrazek

Obrazek Obrazek

Kurfürstin Sophie. Przesadzana w ubiegłym roku ? nie zachwycała; w tym ? znowu ją lubie :D
Obrazek

Obrazek

Kurfürstin Sophie i Alan Titchmarsh; jest piękny w tym roku.
Obrazek Obrazek

St. Cecilia
Obrazek

Rosenfee. Jedna z tych ulubionych...
Obrazek

Obrazek

;:100
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Aniu patrząc na Twoje krzaki rózane , zawsze się zastanawiam , kiedy moje takie będą, patrząc na Twoją Cecilię ciszę się ,ze ją mam choć jeszcze nie kwitła , ale poczekam cierpliwie obserwując Twoją . nie wszystkie wiosenne nasadzenia mi kwitły, u Ciebie jedna nie zakwitnięta ginie w morzu kwiatów ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”