Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Ale upał...tak ma być cały lipiec ;:oj Lato pełną gębą ;:3 Czeka trawa na skoszenie,po nawozie z B rośnie jak szalona...

Tulipanka jeżówek nie zabezpieczam niczym,zawsze skupiam się na różach ;:108 Jedna odmiana biała alba mi nie wyszła,a była taka piękna i rozrośnięta ;:145

Anetkosuper,zwiedzajcie dalej ;:333 Pogoda ma dopisywać ;:108

Reniu Novalis to jak suknia rzeczywiście,dobrze to ujęłaś ;:215

Aneczko zaczyna się powolutku likwidowanie trawnika i tak trzymać ;:333

Pepsi jednego roku zachorowałam na jeżówki,wystarczyło bym wdepnęła na wątek o jeżówkach i wpadłam jak śliwka w kompot ;:306

Andziu ja wiem,że Ty nie różana,nie przeszkadza mi to :D To fajnie,że mamy inne gusta,ja też lubię byliny i różnego rodzaju krzewy.
Różyczki są na 1 miejscu,ale bez towarzystwa one by nie były takie dopieszczone ;:224
Lilie w tym roku będę pokazywała,bo to pierwszy rok,kiedy tak ładnie kwitną i mogę je oglądać w całej krasie.Pachnie w całym ogrodzie ;:170 Twój pomysł Aniu przypadl mi do gustu,zasuszone kwiaty Pashminy,a z boku parująca kawa w pięknej,fioletowej filiżance ;:167
Z wielką chęcią napiłabym się z Tobą kawy na tej Twojej cichej wiosce z dala od zgiełku i szumu miastowego ;:170 echhhhh

Maju Baillando w ciemno możesz kupować,zdrowa,kwitnie bukietami powtarza,nie rośnie za wysoka tak do 40 cm u mnie.
Cafe tak bardzo była moim marzeniem,że choć pierwsza mi zmarzla zanim zakwitła i padła doszczętnie,skusiłam się na drugi egzemplarz.
Teraz po dwóch latach mogę o niej powiedzieć tyle,żę same kwiaty ma piękne,duże i pachnące,ale ciężkie i trudno jej cyknąć fotkę.U mnie jest niziutka,płatki szybko się osypują,ale z tego co pamiętam to Halinka ma bardzo ładny okaz Cafe,zaglądnij do niej ;:333
Hot Chocolate ...zakochałam się w niej u naszej Justynki różanej ;:167 To młody krzaczek,ale daje radę,ciągle tworzy kolejne pąki,zdrowa odmiana,polecam z czystym sumieniem,jak na razie spisuje się super,mam ją od jesieni 2013.

Artemis bardzo szybko w tym roku zaczyna drugie kwitnienie ;:oj

Obrazek

Drugi kwiat tego lata Heidi Klum...

Obrazek

Rosenfaszination ...ciągle kwitnie...

Obrazek

Flashpoint

Obrazek

Po raz pierwszy Big Brother ,w poprzednim roku pączki coś zżarło ;:124 Ogromne ma kwiaty jak talerze...

Obrazek

Milkshake

Obrazek

Tu w towarzystwie kopru...

Obrazek

Hot Papaya

Obrazek

Obrazek

I taka różowa...

Obrazek

Czekam na deszcz,a tu żar z nieba się leje ;:3 Pozdrawiam was wszystkich :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Milkshake za chwilkę obejrzę u siebie i mam nadzieję ,ze obejrzę te kwiaty ,bo poprzednie pożarte .W towarzystwie kopru też jej do twarzy Hot Papaja też sliczna .Mnie gdzieś wybyła Pink Double delight ,bo na razie jej nie widzę .U nas dzisiaj przeszła okropna burza ,ale dalej duszno, a komary sie wyżywały nawet w słonku
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeżówkom długo się opierałam, ale mój opór słabnie ;:306 Na razie podziwiam w cudzych ogrodach, ale na pewno na jakieś się skuszę.
Upał niemożliwy, prace ogrodowe leżą odłogiem, bo wychodzę tylko rano i wieczorem. Udało mi się tylko opielić warzywnik :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu ale śliczne portreciki zapodałaś. Jeżówka z koprem obłędna!
U mnie też nie chce padać. Sucho jak na pustyni.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Annes 77 pisze: Maju Baillando w ciemno możesz kupować,zdrowa,kwitnie bukietami powtarza,nie rośnie za wysoka tak do 40 cm u mnie.
Aniu.. tylko 40 cm ?... ;:202 u mnie jest znacznie większa... teraz po dość mocnym przycięciu może ma tyle...
Jest ładna, ale denerwuje mnie płowienie kwiatów w słońcu... jesienne kolory są znacznie ładniejsze... takie mocne... a zdrowa to jest... prawda... :uszy
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, róże masz piękne, wiadomo róże to królowe, ale te lilie!!! Cudne są ;:224 . W tym roku u mnie z liliami bieda, bo jakiś robal je dopadł i w większości nie będą kwitły. Przeczytałam, co napisałaś o Pashminie, nie znam osobiście tej róży ale takie same wątpliwości mam co do Eden Rose. Moje dwa krzewy wcale nie zachwycają.
Jeszcze raz obejrzę Twoje lilie. Przepiękne!
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Od tygodnia ani kropli deszczu,lipiec mamy piękny i słoneczny,co za lato :)
Rośliny sparzone słońcem,ale dają radę.Kwitną lilie,liliowce,róże zbierają się do drugiego kwitnienia.Hortensje mają coraz większe kwiatostany.
Ciekawe jaki będzie sierpień? Po 20-tym na parę dni nad Bałtyk jedziemy ;:108

Jadziu u nas komarów mało,bo deszczu wcale nie ma.Jak popada to znów się pojawią ;:124

Ewciu jeżówki są fajnymi bylinami,ciągle kwitną ;:108 Nie opieraj się tylko kupuj ;:303
Ja właśnie w niedzielę kupiłam na giełdzie jeżówkę nn ale ma ciekawy kolor orange.
U mnie okropna susza,biedne roślinki omdlewają,oczywiście podlewamy,ale to kropla w morzu.

Aneczko koper sam się wysiał koło jeżówki,duecik bardzo korzystny ;:333
Upał niemiłosierny daje się we znaki,ale w końcu lipiec jest to grzeje ;:3

Gabi u mnie kompaktowa jest Bailando,rośnie w półcieniu może dlatego?

Kaniu witaj :D Lilie w tym roku się zebrały,a i robaki je ominęły,stąd ładnie kwitną i nareszcie mogę się nimi nacieszyć ;:333
Ja miałam podobnie w zeszłym roku,może z jedna lilia pokazała kwiat,a reszta obgryziona przez robaka.Za rok będzie lepiej zobaczysz ;:224
Eden Twoja ile ma lat? Jej trzeba dać czas...

Polish Spirit

Obrazek

Obrazek

Jestem nią zachwycona Big Brother ;:167

Obrazek

Rozwar wielkokwiatowy niebieski...

Obrazek

liatria biała kwitnie co roku

Obrazek

Artemis szykuje się...

Obrazek

Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Widzę, ze Polish Spirit rządzi :D u mnie też ;:108
I podobnie jak Ty, mam lilię Big Brother - pierwszy rok - ale ja jakoś mam mieszane wrażenia...rzeczywiście kwiat jest przepiękny i ogromny, ale stosunkowo krótko się utrzymuje :( w porównaniu z innymi orienpetami to nawet powiedziałabym, że bardzo krótko; w dodatku po sporym deszczu płatki zbrązowiały i nie wyglądają ładnie.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mój Big Brother ma kwiaty już drugi tydzień i też w międzyczasie były burze.Może to zależne od wieku ,bo maja jest już u mnie 3 sezon .Kwiaty dużo większe niż u Conca d'Or. Spiritusy górą :wink: Aniu czyta jeżówka to Milkshake. Ja mam jeszcze różowego i białego Rozwara
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, podziwiam twoją Milkshake i ja miałam ją na oku, ale ostatecznie wybrałam Coconut lime, niestety pewne zrządzenia losu sprawiły, że nie liczę na kwiaty w tym roku. Big Brother godny podziwu, raz go kupiłam i też został zjedzony do cna, koniecznie muszę dokupić, bo wygląda zjawiskowo ;:oj
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nareszcie deszcz pada i to solidnie,bo już od rana ;:108 A to sobie roślinki popiją,od węża odpocznę i konewek.

Ewcia w tym roku słabo u mnie na działce kwitną powojniki.Przecież dostały nawóz ;:124 Polish Spirit jednak żelazny rycerz i daje radę oraz ratuje honor pięknych pnączy :uszy U mnie Big Brother bardzo długo trzyma kwiaty w nienaruszonym stanie,dziwne,że u Ciebie szybko przekwita ;:224 pewnie i mój po deszczach dzisiejszych może wyglądać niewyjściowo ;:306

Jadziu no ciekawa jestem jak mój Big Brother będzie wyglądał po deszczach...ja mam swojego drugi rok ;:108
Jeżówka,którą tak często przedstawiam to Milkshake swego czasu zamawiana u pana M...udany zakup ;:333
Ja też mam jeszcze białego rozwara,ale w tym roku coś go podsuszyło i część pąków zaschła ;:222 Różowego nie widziałam,muszę się rozglądnąć...

Sabinko Big Brother wart jest zakupu,kwiaty ma ogromne i ładny kolorek jasnożółty ;:108
Coconut Lime tez się kiedyś zachwycałam,a teraz będę polowała na Marmalade i może Secret Joy ;:173

Jeżówka Piccolino

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Milkshake

Obrazek

Kupiłam nową jeżówkę na giełdzie bez nazwy,ale całkiem fajna...

Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu, to Ci ta jeżówka Piccolino zaszalała ;:306 Ale masz rację-jeżówki są wspaniałe i takie wielkie, wyglądają jak ogromne stokrotki. Ja je uwielbiam ;:167 Dzisiaj tak króciutko bo mi się już oczy zamykają. Miłej nocki :wit
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Aniu śliczna ta nowa jeżówka ;:196 Naoglądałam się jeżówek i chyba coś kupię tylko gdzie ;:145 Może jak za 2tyg będę na Dolnym Śląsku to tam ;:112 U mnie od wczoraj pada, po tygodniowej suszy :tan Zapraszam do średniowiecznego na spacerek ;:196

Pozdrawiam serdecznie ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

piękne jeżówki - moje ulubione kwiaty
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda na działkę dziś niekoniecznie,ale za to jutro mam imieninki,więc będzie imprezka mała,już sprawdzałam pogodę,ma być ładnie:)
Cieszę się z wczorajszego deszczu,solidnie podlało ;:333

Andziu jeżówki to duże stokrotki masz rację ;:108 I jak zaczną kwitnąć to nie przestają,to lubię ;:215

Anetko na jesieni na pewno gdzieś dorwiesz jeżówki,wtedy można je dzielić ;:108
Zobaczę gdzie teraz byliście zwiedzać podróżniczko ;:224

DTJ też je lubię ;:333

Artemis i drugie kwitnienie ;:167

Obrazek

Pashmina wciąż kwitnie,w tym roku dała czadu ;:333

Obrazek

White Meilland jak zwykle niezawodna:)

Obrazek

Red Leonardo da vinci

Obrazek

Na Chopina nie mogę narzekać,wciąż kwitnie ogromnymi,kremowymi kwiatami ;:108