Moje oczko w głowie cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz.5

Post »

Tereniu miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Michał byłam na działce - kapusty przemarzły ;:108 wszystko sztywne , zmrożone , nie da się nic okryć bo łamią się gałązki i pączki oblatują ;:223 przegapiłam trochę i wszystko już chyba obmarzło - kwiatów nie będzie ;:185 ;:145 ;:145
Jest tak strasznie zimno że ręce odpadają , nogi marzną i na dodatek wieje i jest szaro buro ;:223
Martusiu witam w moich skromnych progach ;:180 Bardzo dziękuję za życzenia ;:196 Może podpowiesz czym mogłabym obsadzić moją altankę żeby było ładnie i pachnąco ???
Zapraszam ponownie ;:65
Jadziu wielkie dzięki ;:196 przydało by się słoneczko ;:3 bo jest tak strasznie brzydko i ponuro .
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Teresko altanka przecudnej urody ;:215 Jak to moja Stasia mówi konfesjonał :wink: Też taki prezent bym przyjęła z radością, na... 43-rocznicę ;:304
Ale sad to macie ogromny ;:63
Kapustki też śliczne, ja zgarnęłam sadzonki w Sulejowie, jakieś gąsiennice je potraktowały ale i tak dały radę.
Pozdrawiam :wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

ra_barbara ale się uśmiałam ,Ty też na altankę mówisz konfesjonał ???
;:306 ;:306 ;:306
Teresko u nas dzisiaj pierwszy słoneczny dzień ,co prawda zimno niesamowicie ,ale nareszcie słoneczko - wzięłam się za okrywanie rabat - tak szybko to jeszcze nigdy nie pracowniam w ogrodzie ;:306 ;:306 ;:306
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Do mnie też przymrozki dotarły. Ciężko się przestawić na taką temperaturę. Jeszcze trochę i będziemy wspominać jak to nie dawno było ciepło, tylko -1 ;:306
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny cieszę się że mój konfesjonał Wam się podoba :heja
Basiu ja też przyjęłam go z radością :D Może i Wy dostaniecie na rocznicę - może nie taki ale ładniejszy ;:108 najlepszego ;:304
Moje kapustki zmarzły a Ty widzę piękny bukiecik zrobiłaś ;:333 szkoda że ja też nie pomyślałam i nie ścięłam ;:223
Sad duży tylko w nim cztery stare śliwy do usunięcia , duży orzech a reszta to nasadzenia z tej jesieni - czy się przyjmą i będą rodzić to zobaczymy ;:7 Tutaj jest dobra ziemia i wilgotna nie to co tam na starej działce " górka " i co nie podlałam to uschło ;:223 na wiosnę pewnie jeszcze coś dosadzimy ;:108
Marzenko u nas też zapowiadali słonko ale było pochmurno i strasznie zimno , nie dało się nic zrobić , po przyjściu z działki wskoczyłam pod kołderkę ;:306 za nic nie mogłam się rozgrzać . Ziemia zmarznięta - tiarellę zdołowałam w szklarence ;:108
Danusiu u nas to nie przymrozek ale mróz ;:223 Woda w wiadrach zamarzła , trudno było lód rozbić a wiaderko mokre postawiłam na ławce to w parę minut przymarzło ;:108 Wiadomo że będzie jeszcze dużo zimniej ale na razie jeszcze się chyba nie przestawiłam ;:185
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Tereniu :wit
Jak spojrzę na ilość oglądających nie tylko dziś Twój wątek to aż mi się wierzyć nie chce,że aż takie tłumy zaglądają do Twego wątku ;:185
No i trudno się dziwić bo jest co oglądać i jest co podziwiać ;:oj
Altanka super-hiper ekstra klasa teraz,oczywiście latem do późnej jesieni nie łatwo będzie Was z niej wyciągnąć do domu i trudno się będzie temu dziwić ;:185
Z nowości jeszcze kapustka,Tereniu cud,miód ultramaryna-fantastyczna i niezwykle urodna roślinka a do tego na bardzo ładnych fotkach i bardzo dobrych technicznie-jak zawsze zresztą ;:215
Pozdrówka.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tereniu zrobiłam fotki kapustek, moje jeszcze stoją dzielnie ale co będzie po tej nocy to nie wiem. Na razie jest -3 i wieje mroźny wiatr.
Ja myślę, że okrycie pączków nie na wiele by się zdało :oops:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U nas dzisiaj zapowiadają minusowe temperatury -4.To takie względne tak mogłoby całą zimę mrozić ,ale ze śniegiem ,bo inaczej wysuszy glebę .Tereniu to z Ciebie ogrodnik przez duże O ;:196 Zrobiłam sobie przerwę od nitek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Arku :wit :wit Dziękuję ;:168 Ty to potrafisz człowieka zmotywować i zachęcić do dalszego działania ;:108
Altankę trzeba wykończyć , obsadzić i od wiosny będziemy próbować czy się nadaje i spełnia swoje zdanie :D
Kapustki ładne - Ty to dopiero byś im zdjęcia i ujęcia zrobił :oops: ;:306
Pozdrawiam
Marysiu dzięki ;:196 już byłam u Ciebie i widziałam - pięknie wybarwione i wyrośnięte kapuchy ;:333
U nas w dzień było -5 a odczuwalna - 10 i tez wiało ;:223
Założyłam paulowni rękawiczki na kilka gałązek ;:306 ale zobaczymy czy to coś da , może mróz zelżeje to jeszcze będę coś myśleć ;:7
Jadziu no właśnie żeby śnieżkiem sypnęło to niech taki mróz będzie ;:108 U nas zapowiadają -7 a odczuwalna -12 :wink:
A ja do nitek nie mogę się zebrać ;:185 jak już wejdę na forum to wsiąknę na amen .
Pozdrawiam i dziękuje ;:196
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu - koniecznie zainwestuj w nawóz gołębi.
A teraz idę spać , bo u mnie chyba z -2 bo dachy białe :roll:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,pomyślę o roślinach ,które ja bym posadziła gdybym miała taką altanę,to trudno narzucać ,bo każdy lubi coś innego,kapusty są bardzo dekoracyjne ,ale ja w tym roku ich nie miałam ,zimno się robi na polu a ja w ogonie z ogrodem,ale mam nadzieję ,że zdążę,Ty pewnie już wszystko zabezpieczyłaś,pozdrawiam i pięknych snów życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Tereniu okropnie masz zimno, u mnie dziś nie spadło poniżej -3,8 a taka niewielka odległość. Dalej obrzydliwie wieje a roślin wciąż nie ociepliłem, czekam na -6 lub zimniej żeby się nie przegrzały. Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu sąsiad ma gołębie - muszę się do niego uśmiechnąć ;:108
U mnie na pierwszym piętrze cały dzień -3 , -4 i mroźny wiatr wieje .
Martusiu nie narzucasz ja proszę o podpowiedź a ostateczną decyzję podejmę sama ;:108 Ja też w ogonie z ogrodem , ale Ty to zapracowana a ja to chyba ze starości ;:306 Jeszcze nie wszystko zabezpieczone ;:185
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za życzenia ;:196
Michał U mnie dzisiaj trochę cieplej ale też w granicach 3-4 stopni przez cały dzień , termometr na wysokości pierwszego pięta przy gruncie na pewno dużo więcej ;:108 To może ja tez zdążę ocieplić roślinki :)
Dzięki i wzajemnie :wit
Beatko ja tam będę siedzieć - a co , jak chcesz rozgrzeszenia po Twoich wycieczkach to dostaniesz ;:108 przyjeżdżaj ;:306 ;:306
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu ładny uśmiech i ze 2- wa worki dostaniesz :D
U nas -2 i wieje :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”