Aniu, jeżówka to Big Kahuna. Przepiękna. Ma olbrzymie kwiaty i jest kompaktowa, co jak wiesz u mnie jest wazne
Kleo, miło, że do mnie wpadłaś
Krwawnik to terracota. Polecam krwawniki na przepuszczalne tereny, ale zaznaczam, że lubi mimo wszystko wodę.
Aniu, Małgosiu, werbenki dostaniecie wiosną
Jak już będzie u Was rosła to już bedziecie ją miały co roku.
Anym Aniu, jeszcze nie przycinała swojej kocimietki.
Kwitnie cały czas.
Jolu, Wandziu, zostawcie werbenę na zimę. Wiosną rozsypcie nasionka, a będą nowe roslinki.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku znowu mnie odwiedzicie i na żywo ocenicie jak to wszystko wyglada.
Wandziu, nie wiem, czy ten nawóz rto jest na podsychanie traw. Na pewno pomaga zachować zielony kolor. Jest dużo lepszy efekt niż przy zwykłym nawozie. Było napisane na trawnik, to trawnik zasiliłam
Na rabaty zastosowałam biohumus. Pierwszy raz. Nalatałam się konewką.
Zobaczymy jaki bedzie efekt. Na razie na trawniku też chyba widać, że biohumus działa, bo trawa w porównaniu z trawa sąsiadów zielona mimo suszy. Dopiero w sierpniu zastosowałam ten nawóz na żółknięcie.
Dzisiaj ponury, deszczowy dzień. Ale ja się cieszę, bo nareszcie popadało. Trawka podlana. Rośliny też.
Śmiać mi się chciało dzisiaj, jak w sklepie pani ze smutkiem stwierdziła, że pogoda się zepsuła, a ja z radością powiedziałam, że nareszcie pada. Patrzyła na mnie jak na wariatkę