Działka na Kaszubach - 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach - 2014

Post »

Pięknie przezimowały Ci żurawki. Założenie tej rabaty to by dobry pomysł.
U nas też w sąsiedniej wsi bocian w gnieździe urzęduję już od tygodnia, a żurawie stały się" codziennym, pospolitymi" ptakami.
Jak zwykle zdjęcia ;:63
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Marysiu!
A ja myślałam że u Ciebie cisza, bo powiadomień nie było, a tu wiosna pełną parą! kwiaty kwitną i nowalijki już posiane pewnie wykiełkowały ;:215 A wspomnieniowe mieczyki to małe dzieła sztuki. Dziewczynki i koty to najwdzięczniejsze obiekty do fotografowania....no może jeszcze żurawie :D Pozdrawiam i życzę wspaniałego sezonu ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kolorowo już u Ciebie i tak ładnie, czyściutko. Rabata żurawkowa superowa ;:215 ;:215
No i miodunka zakwitła, a ja na swoją doczekać się nie mogę, tym bardziej, że mam ją dopiero drugi rok. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Zamiast piec baby wielkanocne i mazurki, myć okna i trzepać dywany siedzę w Warszawie u chorych wnuczek :( ot życie... o działce to nawet nie wspomnę...
==========:==================================

Agnieszko ....masz rację Zurawkowa naprawdę wygląda fajnie po tej angielskiej zimie. I pomyśleć, że ja tam chciałam hosty posadzić!

Madziu-Madziorku ......bardzo się cieszę, że założyłaś wątek ;:138 Jak widzisz nie święci garnki lepią!
I zdjęcia się nauczyłaś wstawiać. Zobaczysz jak za kilka lat będziesz wspominać te swoje początki na działce i jak chętnie będziesz zaglądać na te pierwsze strony...

Magdo ..... zdjęcia żurawi takie sobie bo z wrażenia nie przedstawiłam aparatu na właściwy tryb. Dopiero jak odleciały to się zorientowałem, powinnam je wywalić, ale zostawiłam na pamiątkę.
Koty...no cóż,każdy ma inny charakter. Bialobury Fidel to najlepszy przyjaciel moich wnuczek. Trudno opisać jak one kochają tego kota. Jak do nich przyjeżdżam to pierwsze pytanie brzmi - babciu, czemu nie przywiozłaś Fidelka?
A jak do nich dzwonię to rozmowa rozpoczyna się od pytania - babciu, a Fidelek był grzeczny?
:tan
Asiu ..... ciemny ciemiernik wychowany przeze mnie od siewki malutkiej, kwitnie trzeci rok. Och jak cieszy taka roslinka Sto razy bardziej, niż kupiona za całą furę pieniędzy

Alu .... masz rację,rację jestem bardzo zadowolona z zurawek. A całkiem inny pomysł miałam początkowo.
Ale najpierw dostałam w prezencie od Grazynki-Grazia książkę o zurawkach a potem Iwonka-Iw ofiarowała mi rośliny. Zrobiła to z całego serca ;:167 .....bo widać jak pięknie rosną. Ani jedną sadzonki mi się nie zmarnowała ;:138
;:185
Marysiu ....... dawno Cię nie było, stesknilam się za Tobą! Rośliny z nasion od Ciebie przezimowaly ładnie. Czekam niecierpliwie zwłaszcza na dziewanny.

Lucynko .... a gdzie tam czysciutko :oops: To fotki tendencyjnie robione. Ale to nic, po świętach się wezmę za działkę
Ja czekam na miodunki które dostałam w zeszłym roku, oba rodzaje mają pączki ;:333
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Pięknie wiosna u Ciebie się zaczyna :)
Wnuczkom pozostaje życzyć zdrowia :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj, Marysiu!
I jak Ci tam w stolicy? Zdrowieją panienki?
Może i dobrze, że wyjechałaś, bo czas na Wybrzeżu był nieprzychylny działkowym robotom, a pogoda paskudna. Zimno i mokro ;:222.
A ja, zamiast sprzątać przed świętami, wsiąkłam w opowieści o syjamskich kotach z uszami :shock:.

Pozdrawiamy serdecznie Ciebie, Zosię i Tosię - Szuwarek, Ibrakadabra i ja.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu-Kropelko - dzięki za wizytę! Przypomniało mi się, że kiedyś odwiedzałam Twój ogród. Podziwiałam kwiaty. kamieniste rabaty, Twoją pracowitość...przy tylu obowiązkach masz taki śliczny ogródek. Ile razy będę narzekała na brak czasu - to sobie pomyślę o Tobie :D
Jaguś - Dziewczynki już ok. Faktycznie ten tydzień - to już była rekonwalescencja. Dzisiaj wieczorem wyruszamy do Gdańska w charakterze wesołej wycieczki...Dziewczynki, babcia i mój zięć za kierownicą ( Panie miej mnie w swej opiece!) Mam nadzieję że przeżyję tę jazdę bez załamania psychicznego ;:202
Dziękujemy za pozdrowienia :D :D :D
Awatar użytkownika
Makda
200p
200p
Od: 30 sty 2015, o 00:10

Post »

Szerokiej drogi Kochana. ;:333
Pozdrawiam serdecznie - Magda.
W cieniu wiekowej czereśni Zapraszam.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo o nie, ja sobie zycze drogi wąskiej i zakorkowanej. Tylko wtedmmoj zięć jedzie z rozsądna prędkością. Jak droga szeroka i prosta to
ja umieram z przerażenia gdy niechcący spojrzę na predkosciomierz. Nigdy więcej już z nim nie pojadę ...to ponad moje siły.....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Uspokój skołatane nerwy. Autostradą jedzie się bezpiecznie i można jechać szybko - równa droga, jeszcze. Milej podróży.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Ci Lucynko - za dobre słowo! Ja jestem już w domu i to całkiem żywa. Tylko z tego stresu spać nie mogę - a jutro( dzisiaj ;:223 ) się trzeba świątecznie ogarnąć coby coś na tym świątecznym stole postawić...
bietka1964
200p
200p
Od: 19 mar 2013, o 16:19

Post »

J ana swojej działce rekreacyjnej nie mam kwiatów wczesnowiosennych więc nacieszyłam oczy Twoimi.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bietko - wielu moich sąsiadów nie ma lub prawie nie ma wczesnowiosennych kwiatów. Mówią -"a po co mi te przebiśniegi czy krokusy jak ich nie oglądam"
Ja sobie nie wyobrażam działki bez tych kolorowych maluszków. Czasami zdarzało się, że któregoś z nich nie zdążyłam zobaczyć, ale miła była dla mnie sama świadomość, że one tam są i kwitną :D
Bietko zapraszam - zaglądaj i oglądaj ile dusza zapragnie :D Teraz na pewno wyglądają już inaczej - zdjęcia są sprzed 1,5 tygodnia.

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

======================================

Mam pytanie, dostałam tę roślinkę w ubiegłym roku, zaginął mi znacznik. Czy ktoś wie co to jest?

Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Marysiu ;:196 !
Wygląda mi to na gęsiówkę macedońską.

Naparz sobie melisy i uspokój skołatane nerwy. Powiem Ci, jak mój syn mówi do mnie: relax!
I wyobraź sobie, że moim marzeniem było superszybkim samochodem rozwinąć maksymalną szybkość :shock:! Już mi trochę przeszło, ale szybką jazdę bardzo lubię.
PS. Teraz jeżdżę wolno, bo zaglądam ludziom w ogródki ;:224.

Buziaki - Jagi
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Mi też to wygląda na gęsiówkę variegatę :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”