Ogród Marty cz. IV
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty cz. IV
Tarczownica śliczne ma kwiatuszki,nie dziwię się że kocurek lubi tam przebywać i marzyć o myszkach 

- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nadrobiłam zaległości po tak długiej przerwie.Ja właśnie czekam z nieniecierpliwiona na pokaż piwonii co roku u Ciebie się nimi zachwycam.RH to odmiana wczesna bardzo ładny.wszystkie roślinki u Ciebie ślicznie pokazują kolorki.
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martusiu cebulowe kwitną i u Ciebie. A rh cudne. Czekam na ich pełne kwitnienie. to dopiero bedzie 
Wiesz ja mam tak jak chce zrobić zdjecie i juz sie ustawiam a tu misia podlatuje macha ogonkiem i bawić sie chce. Albo tak jak Twój kotek siada i zasłania. tylko w moim przypadku Misia nie usiedzi ani nie ustoi w jednym miejscu. Wszedzie jest jej pełno i trzeba uważać co robi i czy przypadkiem nie psoci.
Na piwonie poczekam bo jeszcze bardziej mnie zaciekawiłaś.
Cieplutko pozdrawiam

Wiesz ja mam tak jak chce zrobić zdjecie i juz sie ustawiam a tu misia podlatuje macha ogonkiem i bawić sie chce. Albo tak jak Twój kotek siada i zasłania. tylko w moim przypadku Misia nie usiedzi ani nie ustoi w jednym miejscu. Wszedzie jest jej pełno i trzeba uważać co robi i czy przypadkiem nie psoci.
Na piwonie poczekam bo jeszcze bardziej mnie zaciekawiłaś.
Cieplutko pozdrawiam

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marta to u ciebie już azalie i rodonki kwitną ??? u mnie wszystko w pąkach ...ale za to fotergilla cała w guziczkach....wpadaj na kawkę .....
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Kasiu,cieszę się z tej piwonii ,coraz szybciej rośliny zaczynają zakwitać ,te wilczomlecze też lubię bo są długą ozdobą i bardzo rozświetlają ogród ,pozdrawiam
Marysiu,jako nie kwitnie po kolei ,ale niech będzie jak chce,może na drugi rok tarczownica Ci zakwitnie,na tej grządce akurat piwonie nie są duże ,ale coś będzie i tu kwitło, inne piwonie bogatsze w liście i pączki,ten rhododendron jest wczesny, on jest u mnie 4lata,bardzo ładnie rośnie,a etykieta jakimś cudem ocalała u podstawy i ją odpięłam i położyłam na wierzchu ,żeby już zawsze było wiadomo co to za rhododendron,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Pacynko,zrobiłam w tym roku sporo nowych rabat ,ponieważ praktycznie nie było zimy to zaczęłam od stycznia ,wywiozłam ziemię ,zrobiłam nowe koryta ,które zasypałam nową ziemią ,a pod koniec marca przyjechały piwonie i już miałam gdzie wsadzić,ostróżki też poszły w nowe rabaty,a na okres kwitnienia zapraszam ,czytam ,że już masz możliwości, a do mnie niedaleko,cebulowe mam w doniczkach ,bo mam myszy i wszystko by mi zjadły ,już jednej jesieni zasadziłam 150 tulipanów i zakwitł 1 ,reszta cebulek była do konsumpcji a koty leżą
,potem długo nie miałam tulipanów i w tej jesieni znowu zasadziłam ,ale w doniczkach,bo nie będą robić restauracji z mojego ogrodu, tak myślałam ,że coś ważniejszego masz do zrobienia,pozdrawiam
Gosiu,mogło tak być bo rdest rośnie koło bodziszka ,to dobrze bo on piękne ma liście,miłego wieczorku
Milenko,ten kot chodzi za mną noga w nogę ,zresztą widziałaś ,jak gdzieś zatrzymuję się z aparatem to wskakuje na rabatkę między kwiatki i przyjmuje różne pozy ,na krwawnicę czekaj ,wychodzi bardzo późno,u mnie też jej nie ma jeszcze,dlatego nie sprzątam w jesieni łodyg z nasiennikami ,bo absolutnie bym nie wiedziała gdzie są,i ty też tak zrób ,bo na wiosnę po prostu je skopiesz,buziaczki dla Ciebie

Marysiu,jako nie kwitnie po kolei ,ale niech będzie jak chce,może na drugi rok tarczownica Ci zakwitnie,na tej grządce akurat piwonie nie są duże ,ale coś będzie i tu kwitło, inne piwonie bogatsze w liście i pączki,ten rhododendron jest wczesny, on jest u mnie 4lata,bardzo ładnie rośnie,a etykieta jakimś cudem ocalała u podstawy i ją odpięłam i położyłam na wierzchu ,żeby już zawsze było wiadomo co to za rhododendron,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie

Pacynko,zrobiłam w tym roku sporo nowych rabat ,ponieważ praktycznie nie było zimy to zaczęłam od stycznia ,wywiozłam ziemię ,zrobiłam nowe koryta ,które zasypałam nową ziemią ,a pod koniec marca przyjechały piwonie i już miałam gdzie wsadzić,ostróżki też poszły w nowe rabaty,a na okres kwitnienia zapraszam ,czytam ,że już masz możliwości, a do mnie niedaleko,cebulowe mam w doniczkach ,bo mam myszy i wszystko by mi zjadły ,już jednej jesieni zasadziłam 150 tulipanów i zakwitł 1 ,reszta cebulek była do konsumpcji a koty leżą

Gosiu,mogło tak być bo rdest rośnie koło bodziszka ,to dobrze bo on piękne ma liście,miłego wieczorku

Milenko,ten kot chodzi za mną noga w nogę ,zresztą widziałaś ,jak gdzieś zatrzymuję się z aparatem to wskakuje na rabatkę między kwiatki i przyjmuje różne pozy ,na krwawnicę czekaj ,wychodzi bardzo późno,u mnie też jej nie ma jeszcze,dlatego nie sprzątam w jesieni łodyg z nasiennikami ,bo absolutnie bym nie wiedziała gdzie są,i ty też tak zrób ,bo na wiosnę po prostu je skopiesz,buziaczki dla Ciebie

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Koperkowe śliczności Martusiu
a głowaczek 2m mówisz, będzie zasłaniał sąsiada ulubionego 

-
Dorotko,to dziwny kot ,inne to jak była wiosna to ich po tygodniu nie było,a on siedzi ze mną w ogrodzie codziennie,mam z kim porozmawiać
,u mnie w ogrodzie wszystko kwitnie w tym roku na opak,pozdrawiam
Gosiu,koncert kwiatowy to dopiero się zacznie troszkę później,ale już coś się pojawia,miłej niedzieli życzę
Grażynko,może jak bym ja złapała mu myszkę to by się pobawił ,prędzej złapie ptaszka a z myszkami to chyba za dużo ma pracy,za to myszki robią mi różne szkody,pozdrawiam i buziaczki posyłam
Joasiu,witaj, gdzie się zgubiłaś?to wczesna odmiana rhododendrona,on jest bardzo czerwony ,chociaż może na zdjęciu tak nie wygląda,pomalutku ogród nabiera kolorów i co najważniejsze zapełnia się,chociaż są jeszcze puste place,chociażby u tarczownicy ,za chwilę cały ten kawałek zarośnięty jest dużymi liśćmi,pozdrawiam
Sylwio,w niektórych ogrodach cebulowe już przekwitły ,u mnie zaczynają,z moim kotem to samo ,tarza się w kwiatkach i nie można go stamtąd wygonić ,muszę odejść ja, to on wtedy za mną biegnie,na piwonie zapraszam to dla mnie najcudniejsze kwiaty,pozdrawiam
Alinko,fortegilla też już pewnie u mnie zakwitła,ale nie zrobiłam jej portretu,Alinko umówimy się po 1 maja ,
dzięki ,że wpadłaś
-- 27 kwi 2014, o 17:45 --
Iwonko,nie powiedziałaś ,że masz ulubionego sąsiada
,bo dałam bym Ci do kompletu więcej takich wysokich i kolorowych ,to innym razem 

Gosiu,koncert kwiatowy to dopiero się zacznie troszkę później,ale już coś się pojawia,miłej niedzieli życzę

Grażynko,może jak bym ja złapała mu myszkę to by się pobawił ,prędzej złapie ptaszka a z myszkami to chyba za dużo ma pracy,za to myszki robią mi różne szkody,pozdrawiam i buziaczki posyłam

Joasiu,witaj, gdzie się zgubiłaś?to wczesna odmiana rhododendrona,on jest bardzo czerwony ,chociaż może na zdjęciu tak nie wygląda,pomalutku ogród nabiera kolorów i co najważniejsze zapełnia się,chociaż są jeszcze puste place,chociażby u tarczownicy ,za chwilę cały ten kawałek zarośnięty jest dużymi liśćmi,pozdrawiam

Sylwio,w niektórych ogrodach cebulowe już przekwitły ,u mnie zaczynają,z moim kotem to samo ,tarza się w kwiatkach i nie można go stamtąd wygonić ,muszę odejść ja, to on wtedy za mną biegnie,na piwonie zapraszam to dla mnie najcudniejsze kwiaty,pozdrawiam

Alinko,fortegilla też już pewnie u mnie zakwitła,ale nie zrobiłam jej portretu,Alinko umówimy się po 1 maja ,

-- 27 kwi 2014, o 17:45 --
Iwonko,nie powiedziałaś ,że masz ulubionego sąsiada

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Martuś moja nieobecność to najpierw choroba ,która opóźniła wszystkie prace prawie o dwa tygodnie a potem nadrabianie wszystkich prac domowych i ogrodowych a po drodze jeszcze przygotowania do Świąt.Na forum brakło czasu co teraz staram się nadrobić.koperkowa śliczna.Czy ona dobrze czuje się między różami?U Ciebie puste place?Wszystko ładnie zaplanowane a roślinki tryskają kolorkami. Kicia do wymiziania.
-
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Przypomniałaś mi o tarczownicy...
jeszcze się nie pokazała u mnie , najpierw pokazuje się kwiat a dopiero później
liście... Twój ogród już przystrojony w zieleń i kolory - cudnie masz Martuś!
U mnie właśnie popadało troszkę ale zachmurzyło się bardzo i słychać oddalające się grzmoty...Majowa piwonia u mnie ma takie pąki jak Twoja FT nie mogę się doczekać jej kwiatów /FT
/

liście... Twój ogród już przystrojony w zieleń i kolory - cudnie masz Martuś!
U mnie właśnie popadało troszkę ale zachmurzyło się bardzo i słychać oddalające się grzmoty...Majowa piwonia u mnie ma takie pąki jak Twoja FT nie mogę się doczekać jej kwiatów /FT

- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
To tawuła śliwolistna, ta biała 'tawułka'
Bardzo ją lubię, zauroczyła mnie w Botanicznym, ale nie miała podpisu i zaczęłam szukać co to mogło być.
A wiśnia kolumnowa to 'Amanogawa' ?
Czy zakupy ostróżkowe to w ramach poszukiwania odpowiedniego błękitu ?:)

A wiśnia kolumnowa to 'Amanogawa' ?
Czy zakupy ostróżkowe to w ramach poszukiwania odpowiedniego błękitu ?:)
-
Maryniu,liści tarczownicy nie ma jeszcze w ogóle,właśnie na miejscu liści siedzi kot pierwsze są kwiaty ,jak przekwitną to wychodzą liście,u mnie też całe popołudnie bardzo padało ,w ogrodzie woda,którą słychać jak się idzie, tak dolane,ja też mam piwonię majową ale jej pączki są mniejsze jak u Fan-Tan,pozdrawiam
i buziaczki posyłam
Pacynko,jak przyjedziesz to dam Ci tej tawuły ,bo już się tak rozrosła,jeżeli chcesz,tak to Amanogawa,dobrze pamiętasz wszystkie niebieskie w odcieniach od najjaśniejszej do ciemniejszych,chociaż wątpię ,żeby jakaś się trafiła którą szukam,ale może jednak, buziaczki dla Ciebie

Pacynko,jak przyjedziesz to dam Ci tej tawuły ,bo już się tak rozrosła,jeżeli chcesz,tak to Amanogawa,dobrze pamiętasz wszystkie niebieskie w odcieniach od najjaśniejszej do ciemniejszych,chociaż wątpię ,żeby jakaś się trafiła którą szukam,ale może jednak, buziaczki dla Ciebie

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś brzozy ślicznie wyglądają one są typowym krajobrazem dla Polski przynajmniej dla Mnie.
Goryczka to moja ulubiona z goryczek, śliczne ma kwiaty.
Rododendrony ślicznie zakwitną a tawuła powalająca, śliczna bo mi nieznana.
Pozdrawiam i miłego wieczoru.

Goryczka to moja ulubiona z goryczek, śliczne ma kwiaty.

Rododendrony ślicznie zakwitną a tawuła powalająca, śliczna bo mi nieznana.

Pozdrawiam i miłego wieczoru.

- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Martuś, nawet po kilkudniowej nieobecności Twój wątek przeglądam jako jeden z pierwszych bo go uwielbiam. Przepiękne zdjęcia obrazujące ogród. Bardzo je lubię. I takie mnóstwo kwiatów już Ci kwitnie. Zauroczyła mnie taka mała kępka czerwonawych kwiatków ze 3 strony temu. Słodkie. I tawuła śliwolistna? Wszystkie białe wczesne tawuły mają w sobie ogromny urok. Uwielbiam je. Na razie mam wczesną lub szarą, ale zamierzać zdobyć jakieś inne bo one są wyrazem takiej świeżej, wczesnej wiosny. A piwonie to masz już ogromne. Koperkową tylko tknąć, a zakwitnie
Ja czekam na swoje (ponoć bordowe puste) bo widziałam 3 pączki.Jestem strasznie podekscytowana. Tylko mrówki siedzą ciągle na tych pączkach. Trochę mnie to martwi, ale coś mi świta, że to chyba normalne i one krzywdy mojej piwonii nie zrobią. Podpowiesz, czy tak jest rzeczywiście?
Martuniu dziękuję pięknie za życzenia wielkanocne

Martuniu dziękuję pięknie za życzenia wielkanocne

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MARTO......trafiłam do Ciebie od Maski.....masz tyle pięknych zakątków i nasadzeń, że zostanę i pospaceruję.....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna