Na starym po nowemu.
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na starym po nowemu.
3 kolory ale nie wiem jakie,ja juz mam liste cebulek do kupienia bedze niedlugo zamawiac:)
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aż trzy kolorki piwonii, Patusiu, to fajnie!
A zapmniałam, Ty zamawiasz przez internet - ja bedę biegać i wygrzebywać małe co nieco cebulkowego.
A zapmniałam, Ty zamawiasz przez internet - ja bedę biegać i wygrzebywać małe co nieco cebulkowego.
- patusia336
- 1000p
Wiesz ja to sporo,bo urzadzam skalniak na jesieni wiec tulipany,lilir,hosty i wiele innych. Musze go wypelnic kwiatami,troche mi tego wyszli,ale ceny dosyc przystepne,wiec nie ax tak duzo,a lista na kartke A4
- Beaby
Mam nadzieję Pati, że lista drobnym maczkiem była pisana...
Myślałam, że o typowe skalniaczki Ci chodzi - dlatego pisałam, że warto na wiosnę te maluchy kupować.
A Ty taki skalniak / nieskalniak przygotowujesz skoro planujesz tam i lilie i hosty. To już inna historia w takim razie.
Udanych zakupów! Czeka Cię jeszcze pracowitsza jesień niż zwykle;:168 Ale ciesząca!
Myślałam, że o typowe skalniaczki Ci chodzi - dlatego pisałam, że warto na wiosnę te maluchy kupować.
A Ty taki skalniak / nieskalniak przygotowujesz skoro planujesz tam i lilie i hosty. To już inna historia w takim razie.
Udanych zakupów! Czeka Cię jeszcze pracowitsza jesień niż zwykle;:168 Ale ciesząca!

- rosiowa
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
Ale Beatko ja mam oczko wkopane w ziemięBeaby pisze: Na razie skupiam się nad dolną konstrukcją by się fajnie kosiło przy brzegach folii.
Jednak skorzystałam z Twojego podejścia do oczka i nie wkopałam go w ziemię i kombuinuję jak je zakryć![]()
A oplątwy rzeczywiście trzeba polubić, nic na siłę.... Ale jako ciekawostka czemu nie, prawda?

A żeby się dobrze kosiło wystarczy obłożyć płaskimi kamieniami.
Oplątwy jako ciekawostkę podziwiam od dawna. Myślę, że od ponad 25 lat, jak je zobaczyłam w niemieckiej książce o hodowli kwiatów. Jednak pomimo ich cudnej urody jakoś nigdy nie potrzebowałam ich posiadać.
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- Beaby
Tak, Gosiu, ja pisałam o swoim, że specjalnie go nie wkopuję i dlatego teraz muszę się głowić nad dolnym brzegiem by był i ładny i łatwy przy koszeniu.
A Tobą się sugerowałam, że być może je zlikwidujesz.... Dlatego też między innymi swojego oczka nie umieszczam w ziemi.
Co do obsadzenia to dzisiaj przytaszczyłam od znajomej miskanta i ozdobną trawkę.. No i tak powoli będę przy nim tworzyć...
Oj, to od dawna znasz tillandsie, dużo dłużej niż ja
Ja jakieś dopiero kilka lat. Ale 7 szt to mam w tym roku po raz pierwszy.
Dzisiaj byłam u przemiłej mojej znajomej na działce pod lasem. Oto kilka fotek z jej ogrodu.
Katiusha - może to jakieś małe inspiracje?
Ale na pewno wielka pociecha dla takich ogrodów, że wszystko tam pięknie rośnie:
Trzyletni winobluszcz pięciolistkowy ma liście i piękne i wielgachne:

Przy tarasie:

A Tobą się sugerowałam, że być może je zlikwidujesz.... Dlatego też między innymi swojego oczka nie umieszczam w ziemi.
Co do obsadzenia to dzisiaj przytaszczyłam od znajomej miskanta i ozdobną trawkę.. No i tak powoli będę przy nim tworzyć...
Oj, to od dawna znasz tillandsie, dużo dłużej niż ja

Dzisiaj byłam u przemiłej mojej znajomej na działce pod lasem. Oto kilka fotek z jej ogrodu.
Katiusha - może to jakieś małe inspiracje?
Ale na pewno wielka pociecha dla takich ogrodów, że wszystko tam pięknie rośnie:
Trzyletni winobluszcz pięciolistkowy ma liście i piękne i wielgachne:

Przy tarasie:

- patusia336
- 1000p
Jak pieknie zielono u Ciebie, tak soczyscie 

- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Wow, pięknie
ale narobiło mi się zaległości , mało teraz mam czasu , bo jestem fanką własnych przetworów żeby nie powiedzieć fanatyczką
Pięknie rośliny się rozrastają no i widzę oczko w robocie , czekam na efekty i trzymam kciuki

Pięknie rośliny się rozrastają no i widzę oczko w robocie , czekam na efekty i trzymam kciuki
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
No właśnie, ja też nadrabiam wczorajsze zaległości i znowu napatrzeć się nie mogę
Tym razem na to śliczne, duże, żółte coś (a co to?) na pierwszej fotce "na tarasie" - z przepięknymi na dodatek liśćmi
W tym roku to już za późno, ale jak w przyszłym się rozpędzę na moim balkoniu, inspirowana wszystkimi cudeńkami,
to przywłaszczę jeszcze balkon sąsiada

Tym razem na to śliczne, duże, żółte coś (a co to?) na pierwszej fotce "na tarasie" - z przepięknymi na dodatek liśćmi

W tym roku to już za późno, ale jak w przyszłym się rozpędzę na moim balkoniu, inspirowana wszystkimi cudeńkami,
to przywłaszczę jeszcze balkon sąsiada

Pozdrawiam i zapraszam
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Piękna oprawa tarasu , widzę że Twoją języczkę też uwielbiają ślimaki , staram się je wyłapywać i wynosić ale i tak mam ażurkowe otwory w listkach 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- Beaby
Patusiu - no w moim ogródku też jest zielono, ale nie aż tak jeszcze pięknie jak u tej znajomej - tam jest cuudnie.
A ja myślałam Reniu, że sobie wreszcie miło wypoczywasz, a Ty w przetwory się bawisz
No jakoś tak samo wyszło z tym oczkiem, więc je rzeczywiście męczę by jako tako to wyglądało.
Dzisiaj posadziłam przy nim miskanty i minimalną ilość ozdobnej trawki:

Ewuś321 - to coś to języczka pomarańczowa, dorasta do 1,5 m.
Jak się rozpędzisz do sąsiada, to powinien być zadowolony, że ma taki piękny balkon i w dodatku samoobsługowy
Kasiu - na pewno takie będą i u Ciebie, prędzej czy później... ale będą
Paprocie przyniesione z sąsiadującego lasu.... Więc rosną jak na swoim....
Też mnie korcą bo są inne niż ja mam, ale boję się, że jednak mam u siebie na nie za ciepło i za sucho... Zobaczymy, może poeksperymentuję i z nimi bo są piękne i bardzo delikatne.
Gosiu - dziękuję za zainteresowanie, pomoc i wsparcie.
Moniko - ta znajoma ma garsteczkę ślimaków w porównaniu z moim ogrodem ale i tak sporo zjedzonego, najgorzej jest z czerwoną jednoroczną szałwią, rzekomo połknęły ją wręcz w całości.....
A u siebie też je wyłapuję tylko co z nimi dalej? Nie mam pomysłu co z tą wodą z solą robić....
Po deszczu mam tego ok 2-3 litrów samego "wkładu"....
Mnie też bardzo się podoba ta oprawa tarasu (jak to pięknie ujęłaś) - dlatego zamieściłam te fotki, mimo, że to nie mój ogród.
Dzisiaj poszalałam z tują czy cyprysikiem, podcięłam cały dół, bo było już tego za dużo i za ciężko wyglądało, więc teraz jest tak:

I obiecane fotorelacje z przebiegu prac przy odnawianiu studni. Dzisiaj drugi krok. Pierwszy to oczywiście gruntowanie, więc nie było żadnych widocznych zmian.
A dzisiaj obłożony "tułów" - zależało mi na ciekawej fakturze i się udało.
Teraz ważne by się to trzymało i by deszczyk dał sobie spokój, by wyschło jak należy

A ja myślałam Reniu, że sobie wreszcie miło wypoczywasz, a Ty w przetwory się bawisz

No jakoś tak samo wyszło z tym oczkiem, więc je rzeczywiście męczę by jako tako to wyglądało.
Dzisiaj posadziłam przy nim miskanty i minimalną ilość ozdobnej trawki:

Ewuś321 - to coś to języczka pomarańczowa, dorasta do 1,5 m.
Jak się rozpędzisz do sąsiada, to powinien być zadowolony, że ma taki piękny balkon i w dodatku samoobsługowy

Kasiu - na pewno takie będą i u Ciebie, prędzej czy później... ale będą

Paprocie przyniesione z sąsiadującego lasu.... Więc rosną jak na swoim....
Też mnie korcą bo są inne niż ja mam, ale boję się, że jednak mam u siebie na nie za ciepło i za sucho... Zobaczymy, może poeksperymentuję i z nimi bo są piękne i bardzo delikatne.
Gosiu - dziękuję za zainteresowanie, pomoc i wsparcie.

Moniko - ta znajoma ma garsteczkę ślimaków w porównaniu z moim ogrodem ale i tak sporo zjedzonego, najgorzej jest z czerwoną jednoroczną szałwią, rzekomo połknęły ją wręcz w całości.....
A u siebie też je wyłapuję tylko co z nimi dalej? Nie mam pomysłu co z tą wodą z solą robić....
Po deszczu mam tego ok 2-3 litrów samego "wkładu"....

Mnie też bardzo się podoba ta oprawa tarasu (jak to pięknie ujęłaś) - dlatego zamieściłam te fotki, mimo, że to nie mój ogród.
Dzisiaj poszalałam z tują czy cyprysikiem, podcięłam cały dół, bo było już tego za dużo i za ciężko wyglądało, więc teraz jest tak:

I obiecane fotorelacje z przebiegu prac przy odnawianiu studni. Dzisiaj drugi krok. Pierwszy to oczywiście gruntowanie, więc nie było żadnych widocznych zmian.
A dzisiaj obłożony "tułów" - zależało mi na ciekawej fakturze i się udało.
Teraz ważne by się to trzymało i by deszczyk dał sobie spokój, by wyschło jak należy

- patusia336
- 1000p
O fajnie przycielas,obie rosliny zyskaly,pomyslowa babeczka moja 

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Cyprys w nowej fryzurce o wiele zgrabniejszy
Oczko zapowiada się fantastycznie, jeszcze trochę pracy i luksus. Co jeszcze przy nim planujesz zrobic?
Jaka piękna hortensja, jejku nie mogę się na nie napatrzeć u wszystkich w ogrodach. u mnie jakoś nie chcą rosnąc
Miło czytać, że zaraziłam Cię miłością do krwawników

Oczko zapowiada się fantastycznie, jeszcze trochę pracy i luksus. Co jeszcze przy nim planujesz zrobic?
Jaka piękna hortensja, jejku nie mogę się na nie napatrzeć u wszystkich w ogrodach. u mnie jakoś nie chcą rosnąc

Miło czytać, że zaraziłam Cię miłością do krwawników