Beatko-Dziękuję

Doszłam do wniosku że mój ogród jest teraz chyba bardziej kolorowy niż latem. Kwitnie mnóstwo dużych kwiatów-ostróżki, dalie, canny, zawilce japońskie, nachyłki, rudbekie, słoneczniki, łubiny, ponownie zaczynają róże i sporo drobniejszych. Jest pięknie, żal by było gdyby za kilka dni przyszły zapowiadane nocne przymrozki.
Aniu-Ja mgłę bardzo lubię, przynosi taką ciszę i spokój. Lubię podczas mgły być w lesie na grzybach, lub wyjść sobie raniutko do ogrodu. Jest super

A dalie rzeczywiście, niektóre przeszły same siebie. Dają teraz cudowny popis
Dorotko, ja tych pajęczyn i babiego lata mam cały ogród, a gdzieniegdzie niespodzianka w postaci ogromnego krzyżaka
Danusiu-Dziękuję

Na razie to byliny u mnie grają pierwsze skrzypce bo drzewka są małe, a iglaków to prawie nie widać zza kwiatów. Cieszę się jednak i z tego bo później drzewa dadzą wiecej cienia, zabiorą miejsce i zapewne z części kwiatów będę musiała zrezygnować...a może nie, jakoś to będzie

Danusiu-zdrówka Ci życzę i trzymam mocno kciuki za Ciebie
Violu, pamiętam o Tobie, pamiętam, ale dalie podzielę dopiero po przymrozkach, gdy będę je wykopywać i dopiero wtedy wyślę. O nasionkach też pamiętam, ale to na spokojnie. A czy chcesz bulwki przybyszowe od mieczyków? One nie będą kwitły w przyszłym roku, ale pewnie za 2 lata, tylko trzeba je wysiewać w rowkach jak nasionka, a później wykopywać na zimę żeby wyhodować cebule. Ja się nie będę tak bawić bo nie mam miejsca a i czasu będzie mniej gdy wrócę do pracy. Mieczyki już wykopałam i mam mnóstwo tych bulwek.
A pięciornik jest rzeczywiście różowy. Teraz i wiosną wygląda ładnie, a latem w pełni kwitnienia ma białe kwiaty, tak jakby słońce je rozjaśniało.
Aguś-U mnie rzeczywiście jest chyba teraz najwięcej kolorów. Aż żal że niedługo będą przymrozki

Na razie jednak cieszę się przepiękną jesienią
Jolu Oj tak-dalie popisują się teraz bardzo. To chyba rekompensata za zeszły rok, gdy cały czerwiec padało i większość dalii mi zgniła. Teraz jest pięknie

Jolu u Ciebie też pięknie. Te paprocie jak się rozrosną to dopiero stworzą fajny klimat, razem z hostami