Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Post »

Jagódko, witam ;:196
Dziękuję za przemiłe (zawsze) towarzystwo i spotkanie.
Tym bardziej, że udało Ci znaleźć czas i siły pomiędzy sprzątaniem poremontowym a przedwizytowym ;:196
Jesteś Kochana ;:167 .

Ciekawam bratków w kompozycji ;:108 .
Pozdrowienia dla Ciebie I Krysi najserdeczniejsze;:196
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko i Justynko - zazdroszczę spotkania :lol:
Wiosny to i u mnie na Kaszubach malutko....Zaledwie kilka krokusów, kilka przebiśniegów i jedna kępa miodunek. Za to sucho jak nie wiem co. Żeby w pierwszej połowie marca kurzyło mi się spod wertykulatora :shock:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko ;:196
Dziękuję za miłe chwile w zielonych , fantastycznych pokojach. ;:138
Jak dobrze, że namoczyłaś wcześniej róże, mogłam je od razu posadzić. :tan
Szkoda tylko, że Szuwarek na ten czas gdzieś wybył. :lol:
Pozdrawiam serdecznie i miziam wirtualnie wszystkie kotki .
:wit
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

I ja jestem ciekawa Twoich kompozycji z bratków Jaguś ;:173 No jak ja kocham te kwiaty wiosną ;:167
Ale dzisiaj w końcu jadę po swoje :heja
Skusiłam się na dwie lidlowe różyczki (białą i kremową ) wiesz...no jakoś mam słabość,bo trafiają się tam prawdziwe ślicznoty ;:173
Miłego weekendu Jaguś ;:196
ps Nie mogę spać...Puma mi koncertuje już trzecią noc ;:124
Biorę kawkę w dłoń i idę odreagować na innym koncercie w ogródku....dają tam takiego ptaszunia w czarnym garniturku ;:224
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ale u Ciebie ruch i wątku i w pokojach ;:oj
Pogoda paskuda ,a tyle planów dzisiaj miałam a tak siedzę w pidżamie i myśle tylko o kawie :roll:
Miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

a zdjęcie z spotkanka? ;:224
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jaguś wracam właśnie ze spacerku po pięknym ogrodzie...i zobaczyłam taki super ogród węzłowy z bukszpanu....i od razu sobie pomyślałam o Tobie....jak Ci się, w razie co odechce formować Baden Baden ,zobacz jakie uroczysko http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6&start=28
Dobrej nocki :wit
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wow,cudny ogród i pełen inspiracji ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Jagi zaglądam i ja do Twoich pokoi...zrobiłam rachunek ...masz rację będzie malowanie ściany z leciutkim odcieniem fioletu lub niebieskiego barwnika... :) dzięki
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Cieszę się z tobą, że już po remoncie. Zimą M planował pomalować wszystkie mury wokół ogrodu, ale im bliżej wiosny, tym temat coraz bardziej przycichał. W przyszłym roku ta wątpliwa przyjemność chyba nas już nie minie.
Dreptam po twoim ogrodzie i zachwycam się dosłownie wszystkim, tylko apaganta staram się omijać wzrokiem. Piękny jest, ale nie patrzę, bo nie chcę na niego zachorować, nie mam miejsca do przechowywania.
Kawkę na tarasie też już w tym sezonie zaliczyłam, niestety bez towarzystwa. Jak wy macie fajnie z tymi spotkaniami forumowymi!
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jago, gdzieś przepadła?
Kaszuby?
Buziaki ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witam Was, mili moi zieloni, w najbardziej upiorny tej wiosny dzień!
Takiej dujawicy to chyba nawet sławetny Ksawery nam nie urządził. Całą korę z rabat mam na trawnikach. Tuje kłaniają się do samej ziemi, orzechem miota, a świerk przed domem niebezpiecznie odchyla się od pionu. Wiatr połamał nawet przebiśniegi, a krokusy obdziera z płatków.
I jak tu zachować ogrodniczy stoicki spokój, no jak!

Na razie staram się nie patrzeć za okno, gdzie dotychczasowe porządki diabli wzięli i skupiam się na selekcji klamotów z kolejnej szafki, kolejnej szufladki... Przetrwam te wisielcze pogody.
Ale kiedy nadrobię zaległości forumowe... ;:224

Fraszko ;:196.

Obrazek

Asiu, spotkania z Justynką uwielbiam, ale one zazwyczaj odbywają się bez napojów wyskokowych, ponieważ obie jesteśmy kierowcami, a kierowcy, w dodatku forumowemu nie uchodzi dawać zły przykład. Toteż spotkanie uczczone zostało pyszną kaszaneczką, której nie jadłam już od niepamiętnych czasów. A zaproszona zostałam do restauracji Mulk ( śmiesznie brzmi, to nazwa kaszubska, jej znaczenie może wyjaśniłaby Justynka?).
PS. Jaka Ala nie może odpisać sobie internetu ;:218 ?

Obrazek

Krysiu, już jesteś na bieżąco i z różami, i z zielonymi pokojami, i z moim stresem ;:306.
Dla Ciebie zdjęcie trójkolorowej kocicy, która stała na straży naszego spotkania.

Obrazek

Margo, fajne bodziszki sobie zamówiłaś, szczególnie Summer Skies mnie kusi ;:224.
A co do moich - może kiedy je zaprezentuję - skusisz się... A jakie dzwonki Ci obiecałam, coś mi sklerozka doskwiera. Czyżby brzoskwiniolistne?
Taką wiosnę u siebie pokazałaś, że aż mnie kusi, żeby udowodnić, że marna, bo marna, ale i u mnie jest.

Obrazek

Justynko, co Ty mówisz :shock:. Dla Ciebie czas znajdę zawsze! A spotkania z Tobą uwielbiam. I dzięki za zaproszenie do ciekawej heczy i pyszną kaszankę. No i Grzesiowi... wiesz za co :!:
Z powodu wisielczej pogody bratki w kompozycji kartonowej wyglądają tak ;:306.
Bałam się, że przy próbie sadzenia wiatr powyrywa mi je z rąk i zaniesie do Filozofa...

Obrazek

I w nagrodę krokusy.

Obrazek

Ambo, spotkania nie zazdraszczaj, na następne się załapiesz.
Wiosna nierychliwa, właśnie dlatego, że sucho, zimno i jeszcze duje jak diabli :evil:.
Troszkę popadało, ale co to jest wobec potrzeb, w dodatku wiatr to od razu wysuszy...
Moja wiosna tez niebogata w kwiatki...

Obrazek

Krysiu, to ja dziękuję ;:196. I za wizytę i za podarki (dostała mi się rosa gallica Versicolor! Już posadzona.). Miło mi, że Ci się zielone pokoje podobały, choć widziałaś je w najmarniejszej odsłonie. A Szuwarka - powsinogę następnym razem przypilnuję, żeby się ładnie z Tobą przywitał.
A to Twoja/moja kliwia. Kiedy tylko przestanie dąć - podzielę ją, będzie powód do następnego spotkania :tan

Obrazek

Krótka przerwa...
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczne brateczki :tan
zdjęcia sobie nie cyknęłyście? :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Jestem z powrotem...

Witaj, Keetee ;:196, jak widzisz, bratki jeszcze nie rozparcelowane, czekają na zmiłowanie pogody, która na razie szaleje :evil:.
Mnie już żadne "niespodzianki" z marketów nie skuszą ;:185 , dość mam niechcianych i przypadkowych. Wolę różyczki starannie wybrane i patentowane.
Moje koty w marcu zachowują się nad wyraz przyzwoicie, choć kocury nocują na dworze.
Koncertu kosa zazdroszczę. Moje kosy gdzieś się na czas tego sztormu pochowały i milczą. A już tak ładnie zaczęły... Nawet krukowatych niewiele...
Kiedy kawka w Twoim wątku :?:

Obrazek

Ewo, jaki ruch ;:oj. No może w wątku, dzięki nadludzkiej cierpliwości forumowiczów. Bo w zielonych pokojach tylko wiatr hula i roznosi śmieci wszelakie... ;:219.
W taką pogodę, to tylko siedzieć sobie pod kocykiem z kawką, kieliszeczkiem i książeczką... ;:170.
Ale żeby tak smętnie nie było - przylaszczka.

Obrazek

Ech, Keetee, kusicielka z Ciebie nielicha, ale ogród w rzeczy samej bardzo piękny. Tamaryszek zresztą przoduje w prezentacji świetnych ogrodów, z których jej osobisty jest chyba najpiękniejszy ;:215.

Obrazek

Witaj, Misiu ;:196 , kolor farby na mur podoba mi się, jeśli nie będzie zbyt intensywny. Zadziwiające, jak bardzo podnosi estetykę miejsca świeża farba. Widzę to po moim mieszkaniu.
Bardzo jestem ciekawa efektu u Ciebie. Na tle tego muru pięknie będą się prezentować kolorowe rośliny. Powodzenia.

Obrazek

Cześć, Megi, faktycznie, fantastycznie świeżo się zrobiło po remoncie. Warto od czasu do czasu takie odświeżenie sobie zafundować. Nawet Misia maluje swój ogrodowy mur. Dlaczego Ty się wzdragasz? Pewnie coś jest na nim rozpięte..., czy boisz się, że malarz podepcze Twoje rośliny?
Ech, ile bym dała, żeby z Tobą na tarasie kawkę wypić... ;:170.
Agapanta wzrokiem nie pomijaj, jeśli nie możesz mieć go u siebie, to chociaż u mnie sobie popatrz ;:306.

Obrazek

Justynko
, kochana, Kaszuby w planach na koniec marca. Na razie siedzę w swoim bałaganie i czekam, aż się wiatr uspokoi, żeby zacząć porządki w ogrodzie, tym bardziej, że trzecia partia róż lada dzień nadleci ;:224.
A tak prezentujecie się Wy w swojej "Błękitnej Strzale" i las kolo Mulka.

Obrazek

Obrazek

Asiu, strasznie pazerna na zdjęcia jesteś ;:306. W restauracji nie dało się zdjęć robić, bo ciemno.

Obrazek

A teraz efekt pracy malarzy, bo przecież trzeba się trochę pochwalić ;:224 i nowy obraz na ścianie. Rama jest bardzo stara i oryginalna i, mimo że nie przepadam za eksponowaniem dewocjonaliów w domu, ta Madonna mi pasuje. Poza tym to pamiątka po moim ulubionym stryju z Lublina. Wisi tylko trochę za wysoko, ale żeby przewiesić potrzebuję pomocnika...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzięki Wam serdeczne, że towarzyszycie mi dzielnie w zmaganiach z rozgardiaszem domowym i ogrodowym. Bardzo Was za to lubię.
Pozdrawiam serdecznie i dołączam życzenia poprawy pogody - Jagoda
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaka piękna sofa! ;:oj
Jagi, piękne, klimatyczne wnętrza ;:170
Wichury i nam dały się we znaki, meble z tarasu znalazłam dzisiaj na trawniku i rabacie :?
Oby przeszło i przywialo słonko ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”