Mój ogród wśród łąk
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk
Lubie taką barwę nieba, chyba najbardziej-poza słonecznym ma się rozumieć. Czekam w takim razie na zakup baterii i wieczorową sesję 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Małgosiu,wróciłam po 2 dniowej przerwie i dalej nie mogę się napatrzyć na Twoją wiosnę ,ale i u mnie zakwitła forsycja i tulipanki też nadrabiają ,pewnie ich wstrzyma zimno jakie do nas przyszło,było rano -3 ,teraz świeci słońce ,ale dalej zimno,miłego dnia życzę

Witam się uprzejmie
I od razu przechodzę do konkretów
Mam pytanko, na pierwszej stronie pokazujesz żółty jarząb, tak? Co to za odmiana i jak Ci rośnie? Jestem bardzo ciekawa Twojej opinii, bo przymierzam sie do kupienia jakiegoś jarzębu, a nawet kilku i nie wiem, co wybrać.

Bea
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
Środa przywitała mnie słoneczkiem i ochłodzeniem, rano było 0 stopni, ale w ..nocy musiało być ich mniej. Cały dzisiejszy dzień wynagrodził mi tych kilka deszczowych. Było przyjemnie i całkiem miło...Zwłaszcza, że cały dzień spędziłam w kuchni na oporządzaniu ( nie wiem czy to dobre słowo
) świnki.
Jestem prawie na półmetku, i w ramach relaksu zaszłam do Was. Jutro zajmę się pasztetem.
Marysiu - dzisiejszy dzień był piękny. Mówiłam już, że ja działam na baterie słoneczne??
Tak mam...i w przerwie moich kuchennych dzisiejszych wyczynów, wyskoczyłam do ogródka i posadziłam podarowane kępki przylaszczek.
Dorotko - małe dzieciaczki pochłaniają dużo czasu, ale są to najprzyjemniejsze chwile w naszym życiu. Potem mają swoje dróżki, swoje sprawy, a my...dostajemy czas.
Grażynko - ja się na tujach aż tak nie znam, ale te szmaragdy to zawsze wyglądają zielono, moje ulubione. A jaki masz gatunek, że one ciemnieją na zimę? Coś mi świta, że w ogrodzie mam takie dwie tuje, i rzeczywiście zimową porą są jakby bardziej w odcieniach mniej zielonych były.
Marysiu - Masko - żonkile są piękne, już nie mogę się doczekać, aż taki bukiet będzie dorodniejszy...a póki co cieszy każdy kwiatek
Madziu - baterie zakupione, o czym świadczą poniższe fotki
Martuś - moja forsycja powoli puszcza pąki, jeszcze kilka dni i będzie pięknie
A dzisiaj zobaczyłam, że będzie miała dzieci...bo jej niższe gałązki były w ziemi, i się pięknie ukorzeniły. Muszę je jutro odciąć i przesadzić. Taka mała, miła niespodzianka.
Syringo - witaj kochana. To nie jest jarząb
To jest ognik. I sprawuje się znakomicie. Mam co prawda w ogrodzie posadzone 2 sztuki jarząbu, ale to chyba takiego pospolitego . I jest młody, więc na razie mnie nie uraczył czerwonymi kuleczkami. No, jak widzisz nie pomogę , ale zapraszam

a tu....część świnki, jeszcze ciepła

Marysiu - dzisiejszy dzień był piękny. Mówiłam już, że ja działam na baterie słoneczne??

Dorotko - małe dzieciaczki pochłaniają dużo czasu, ale są to najprzyjemniejsze chwile w naszym życiu. Potem mają swoje dróżki, swoje sprawy, a my...dostajemy czas.

Grażynko - ja się na tujach aż tak nie znam, ale te szmaragdy to zawsze wyglądają zielono, moje ulubione. A jaki masz gatunek, że one ciemnieją na zimę? Coś mi świta, że w ogrodzie mam takie dwie tuje, i rzeczywiście zimową porą są jakby bardziej w odcieniach mniej zielonych były.

Marysiu - Masko - żonkile są piękne, już nie mogę się doczekać, aż taki bukiet będzie dorodniejszy...a póki co cieszy każdy kwiatek

Madziu - baterie zakupione, o czym świadczą poniższe fotki

Martuś - moja forsycja powoli puszcza pąki, jeszcze kilka dni i będzie pięknie

Syringo - witaj kochana. To nie jest jarząb

a tu....część świnki, jeszcze ciepła

Małgosiu, cudnie wygląda ogród podświetlony wieczorem lampami
Apetyczną część świnki upiekłaś... podziwiam, że potrafisz się z nią sama rozprawić!
Pozdrawiam,
A

Apetyczną część świnki upiekłaś... podziwiam, że potrafisz się z nią sama rozprawić!
Pozdrawiam,
A
Bociana w polu dziś widzieliśmy
Stał "po kolana" w wodzie, ale był 
Dziś już pięknie było w porównaniu do ostatnich dni. A ja tak sobie kombinuję z tymi moimi zasiewami, jutro wychodzę 6.30 i nie chce mi się z nimi latac rano... Chyba poproszę mamę, żeby mi je powystawiała, jak będzie rano czekac na Emi
O, już wiem, co miałam napisac - odnośnie parapetów - zwalniam je, bo niedługo czas będzie siac byliny na sklaniak, to niech choc przez chwilę na parapetach stoją doniczkowce

Dziś już pięknie było w porównaniu do ostatnich dni. A ja tak sobie kombinuję z tymi moimi zasiewami, jutro wychodzę 6.30 i nie chce mi się z nimi latac rano... Chyba poproszę mamę, żeby mi je powystawiała, jak będzie rano czekac na Emi

O, już wiem, co miałam napisac - odnośnie parapetów - zwalniam je, bo niedługo czas będzie siac byliny na sklaniak, to niech choc przez chwilę na parapetach stoją doniczkowce

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Małgosiu nie masz litości na noc serwujesz takie pyszności??
Ogród nocą tak podswietlony wygląda bardzo tajemniczo.
Ogród nocą tak podswietlony wygląda bardzo tajemniczo.
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03

Śliczne prymulki, brateczki Świetna donica dla prymulki

Korona cesarska jaka duża. Ogrodowy pomocnik fajny

Wierzbowy kwiatuszek fajny. Piękna ta Twoja nowa rabata
Fajne niebo, Piękne żonkilki Ci w domciu kwitą
Pięknie i ślicznie wygląda ogród podświetlony wieczorem lampami

Cześć świnki apetycznie wygląda
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

Ha! To zbliżenie mnie zmyliło, a teraz jeszcze raz przyjrzałam sie zdjęciu, no i widać przecież wyraźnie ciernie
Potwierdza się, że czasem widzi sie to, co chce się widzieć
Ognik bardzo ładny
One też mi sie podobają, ale niestety u mnie przemarzają, a np. jarzęby nie, no i ptaki je lubią 

Bea
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Na horyzoncie widać poprawę pogody?
Tajemniczy ogród wieczorową porą...lubię ten czas kiedy wszystko milknie i można kontemplować.
Tajemniczy ogród wieczorową porą...lubię ten czas kiedy wszystko milknie i można kontemplować.
- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Witaj Małgoś, w końcu nadrobiłam zaległości u Ciebie
Tobie już zakwitły żonkile a moje jeszcze w pąkach, Ty chyba naprawdę masz podgrzewany ogród
wertykulacja już zrobiona a ja nadal czekam jak mój wertkulator wróci z naprawy ...
siewki imponujące, ja w tym roku mam parapety obstawione pelaśkami
podświetlona rabata cudna
hosty powolutku wystawiają swoje kły
miłego dnia

Tobie już zakwitły żonkile a moje jeszcze w pąkach, Ty chyba naprawdę masz podgrzewany ogród

wertykulacja już zrobiona a ja nadal czekam jak mój wertkulator wróci z naprawy ...
siewki imponujące, ja w tym roku mam parapety obstawione pelaśkami
podświetlona rabata cudna

hosty powolutku wystawiają swoje kły

miłego dnia

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witajcie
Zrobiłam sobie małą przerwę, bo od przyjścia z fabryki zajmuję się....pasztetem
. Cel miał być dawno już w piekarniku, ale jak to w życiu bywa, plany moje zweryfikowała technika. Zepsułam maszynkę do mielenia, a raczej sama się zepsuła ,więc M zabrał ją pod pachę i pojechał szukać części w sklepie ( nie ma już gwranacji
)), a ja...mam wolną chwilkę
Aguś - Aguniada - ja z całą świnką nie dałabym rady się zmierzyć
Kupiłam pół świnki, i właściwie rzeźnik troszkę mi ją już przyszykował. Moja rola to poukładanie w zamrażalce,zrobienie smaluszku, i jak czytasz, oczywiście pasztetu. Moje chłopaki lubią wieprzowinę, którą im wydzielam. W ogóle lubią mięcho
Aguś - Athshe - dzisiaj też widziałam bociany
Niedaleko mojego domku są podmokłe łąki, i te ptaszki lubią tam się stołować. Lubię je oglądać, jak majestatycznym krokiem maszerują przez łąkę. Masz rację, i ja muszę zacząć hartować moje roślinki.
Marysiu - smacznego kochana
Paulinko - dziękuję za tyle miłych słów.
Syringo - ogniki też są ładne. I ptaszki uwielbiają jego owoce. Też się obawiałam, że będzie przemarzał, ale dają sobie radę ( mam 2 krzaki), to chyba zależy od odmiany. I moje rejony chyba zimniejsze od Twoich, więc skoro u mnie rosną bez problemów.
Aguś - Aage - mam nadzieję na piękną pogodę na weekend, i wtedy wieczorkiem z lampeczką czerwonego, wytrawnego sobie odsapnę od zgiełku tygodnia
Małgoś - nie mam podgrzewanego ogrodu, ale...to było dopiero fajnie, takie maty grzewcze, nie
Moje hosty nie mają jeszcze kłów...byłam i sprawdzałam.
Dzisiejszy zakup, no nie mogłam się oprzeć...

mój strach na...pelargonie wyemigrował na taras

i moje niebieskości ulubione

w takiej fazie pączkującej lubię je najbardziej

Miłego wieczoru

Aguś - Aguniada - ja z całą świnką nie dałabym rady się zmierzyć

Aguś - Athshe - dzisiaj też widziałam bociany

Marysiu - smacznego kochana

Paulinko - dziękuję za tyle miłych słów.

Syringo - ogniki też są ładne. I ptaszki uwielbiają jego owoce. Też się obawiałam, że będzie przemarzał, ale dają sobie radę ( mam 2 krzaki), to chyba zależy od odmiany. I moje rejony chyba zimniejsze od Twoich, więc skoro u mnie rosną bez problemów.

Aguś - Aage - mam nadzieję na piękną pogodę na weekend, i wtedy wieczorkiem z lampeczką czerwonego, wytrawnego sobie odsapnę od zgiełku tygodnia

Małgoś - nie mam podgrzewanego ogrodu, ale...to było dopiero fajnie, takie maty grzewcze, nie

Dzisiejszy zakup, no nie mogłam się oprzeć...

mój strach na...pelargonie wyemigrował na taras

i moje niebieskości ulubione

w takiej fazie pączkującej lubię je najbardziej

Miłego wieczoru

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgoś hej
Pięknie wygląda podświetlona rabata
i pelasie śliczne kupiłaś, ja dziś byłam na rynku i kupiłam bratki ale znowu mnie jakiś ogrodowy chochlik skusił i dokupiłam trochę lilii i migdałka na pniu.
To jak uzależnienie
przyjemne ale trzepiące po kieszeni
Prosiłam już moją połówkę, że jak będę chciała zakupić jakieś rośliny to ma mi to wybić z głowy 

Pięknie wygląda podświetlona rabata

Ależ zapachniało mi Twoim domowym pasztetem
Wcale się nie dziwię, że nie oparłaś się tym ślicznym pelargoniom, cudne połączenie kolorów.
Jakie plany ogrodowe na weekend?
Pozdrawiam cieplutko

Wcale się nie dziwię, że nie oparłaś się tym ślicznym pelargoniom, cudne połączenie kolorów.
Jakie plany ogrodowe na weekend?
Pozdrawiam cieplutko

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Małgosiu - zachwyciłaś mnie kwieciem wiosennym
Miłych prac w ogrodzie

Miłych prac w ogrodzie