Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Lubie taką barwę nieba, chyba najbardziej-poza słonecznym ma się rozumieć. Czekam w takim razie na zakup baterii i wieczorową sesję ;:183
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu,wróciłam po 2 dniowej przerwie i dalej nie mogę się napatrzyć na Twoją wiosnę ,ale i u mnie zakwitła forsycja i tulipanki też nadrabiają ,pewnie ich wstrzyma zimno jakie do nas przyszło,było rano -3 ,teraz świeci słońce ,ale dalej zimno,miłego dnia życzę :wit ;:3
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Witam się uprzejmie :wit I od razu przechodzę do konkretów :wink: Mam pytanko, na pierwszej stronie pokazujesz żółty jarząb, tak? Co to za odmiana i jak Ci rośnie? Jestem bardzo ciekawa Twojej opinii, bo przymierzam sie do kupienia jakiegoś jarzębu, a nawet kilku i nie wiem, co wybrać.
Bea
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam :wit Środa przywitała mnie słoneczkiem i ochłodzeniem, rano było 0 stopni, ale w ..nocy musiało być ich mniej. Cały dzisiejszy dzień wynagrodził mi tych kilka deszczowych. Było przyjemnie i całkiem miło...Zwłaszcza, że cały dzień spędziłam w kuchni na oporządzaniu ( nie wiem czy to dobre słowo :roll: ) świnki. ;:137 Jestem prawie na półmetku, i w ramach relaksu zaszłam do Was. Jutro zajmę się pasztetem.

Marysiu - dzisiejszy dzień był piękny. Mówiłam już, że ja działam na baterie słoneczne?? :D Tak mam...i w przerwie moich kuchennych dzisiejszych wyczynów, wyskoczyłam do ogródka i posadziłam podarowane kępki przylaszczek.

Dorotko - małe dzieciaczki pochłaniają dużo czasu, ale są to najprzyjemniejsze chwile w naszym życiu. Potem mają swoje dróżki, swoje sprawy, a my...dostajemy czas. ;:196

Grażynko - ja się na tujach aż tak nie znam, ale te szmaragdy to zawsze wyglądają zielono, moje ulubione. A jaki masz gatunek, że one ciemnieją na zimę? Coś mi świta, że w ogrodzie mam takie dwie tuje, i rzeczywiście zimową porą są jakby bardziej w odcieniach mniej zielonych były. :wit

Marysiu - Masko - żonkile są piękne, już nie mogę się doczekać, aż taki bukiet będzie dorodniejszy...a póki co cieszy każdy kwiatek ;:196

Madziu - baterie zakupione, o czym świadczą poniższe fotki ;:196

Martuś - moja forsycja powoli puszcza pąki, jeszcze kilka dni i będzie pięknie ;:196 A dzisiaj zobaczyłam, że będzie miała dzieci...bo jej niższe gałązki były w ziemi, i się pięknie ukorzeniły. Muszę je jutro odciąć i przesadzić. Taka mała, miła niespodzianka. :wit

Syringo - witaj kochana. To nie jest jarząb ;:185 To jest ognik. I sprawuje się znakomicie. Mam co prawda w ogrodzie posadzone 2 sztuki jarząbu, ale to chyba takiego pospolitego . I jest młody, więc na razie mnie nie uraczył czerwonymi kuleczkami. No, jak widzisz nie pomogę , ale zapraszam ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tu....część świnki, jeszcze ciepła

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Małgosiu, cudnie wygląda ogród podświetlony wieczorem lampami ;:167

Apetyczną część świnki upiekłaś... podziwiam, że potrafisz się z nią sama rozprawić!

Pozdrawiam,
A
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Bociana w polu dziś widzieliśmy :) Stał "po kolana" w wodzie, ale był :)

Dziś już pięknie było w porównaniu do ostatnich dni. A ja tak sobie kombinuję z tymi moimi zasiewami, jutro wychodzę 6.30 i nie chce mi się z nimi latac rano... Chyba poproszę mamę, żeby mi je powystawiała, jak będzie rano czekac na Emi :)

O, już wiem, co miałam napisac - odnośnie parapetów - zwalniam je, bo niedługo czas będzie siac byliny na sklaniak, to niech choc przez chwilę na parapetach stoją doniczkowce :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Małgosiu nie masz litości na noc serwujesz takie pyszności??
Ogród nocą tak podswietlony wygląda bardzo tajemniczo.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Małgosiu Piękna ta Twoja wiosna pięknie Ci żonkilek zakwitł, tulipanek , krokusik :heja
Śliczne prymulki, brateczki Świetna donica dla prymulki :)
Korona cesarska jaka duża. Ogrodowy pomocnik fajny :roll:
Wierzbowy kwiatuszek fajny. Piękna ta Twoja nowa rabata
Fajne niebo, Piękne żonkilki Ci w domciu kwitą
Pięknie i ślicznie wygląda ogród podświetlony wieczorem lampami ;:173
Cześć świnki apetycznie wygląda
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Ha! To zbliżenie mnie zmyliło, a teraz jeszcze raz przyjrzałam sie zdjęciu, no i widać przecież wyraźnie ciernie :oops: Potwierdza się, że czasem widzi sie to, co chce się widzieć :lol: Ognik bardzo ładny ;:333 One też mi sie podobają, ale niestety u mnie przemarzają, a np. jarzęby nie, no i ptaki je lubią :)
Bea
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Na horyzoncie widać poprawę pogody?
Tajemniczy ogród wieczorową porą...lubię ten czas kiedy wszystko milknie i można kontemplować.
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Małgoś, w końcu nadrobiłam zaległości u Ciebie :D
Tobie już zakwitły żonkile a moje jeszcze w pąkach, Ty chyba naprawdę masz podgrzewany ogród :lol:
wertykulacja już zrobiona a ja nadal czekam jak mój wertkulator wróci z naprawy ...
siewki imponujące, ja w tym roku mam parapety obstawione pelaśkami
podświetlona rabata cudna ;:167

hosty powolutku wystawiają swoje kły ;:138

miłego dnia :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witajcie :wit Zrobiłam sobie małą przerwę, bo od przyjścia z fabryki zajmuję się....pasztetem :D . Cel miał być dawno już w piekarniku, ale jak to w życiu bywa, plany moje zweryfikowała technika. Zepsułam maszynkę do mielenia, a raczej sama się zepsuła ,więc M zabrał ją pod pachę i pojechał szukać części w sklepie ( nie ma już gwranacji :( )), a ja...mam wolną chwilkę :D

Aguś - Aguniada - ja z całą świnką nie dałabym rady się zmierzyć :D Kupiłam pół świnki, i właściwie rzeźnik troszkę mi ją już przyszykował. Moja rola to poukładanie w zamrażalce,zrobienie smaluszku, i jak czytasz, oczywiście pasztetu. Moje chłopaki lubią wieprzowinę, którą im wydzielam. W ogóle lubią mięcho :D

Aguś - Athshe - dzisiaj też widziałam bociany :D Niedaleko mojego domku są podmokłe łąki, i te ptaszki lubią tam się stołować. Lubię je oglądać, jak majestatycznym krokiem maszerują przez łąkę. Masz rację, i ja muszę zacząć hartować moje roślinki. ;:196

Marysiu - smacznego kochana ;:196

Paulinko - dziękuję za tyle miłych słów. :wit

Syringo - ogniki też są ładne. I ptaszki uwielbiają jego owoce. Też się obawiałam, że będzie przemarzał, ale dają sobie radę ( mam 2 krzaki), to chyba zależy od odmiany. I moje rejony chyba zimniejsze od Twoich, więc skoro u mnie rosną bez problemów. ;:196

Aguś - Aage - mam nadzieję na piękną pogodę na weekend, i wtedy wieczorkiem z lampeczką czerwonego, wytrawnego sobie odsapnę od zgiełku tygodnia ;:196

Małgoś - nie mam podgrzewanego ogrodu, ale...to było dopiero fajnie, takie maty grzewcze, nie :wink: Moje hosty nie mają jeszcze kłów...byłam i sprawdzałam.

Dzisiejszy zakup, no nie mogłam się oprzeć...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mój strach na...pelargonie wyemigrował na taras

Obrazek

Obrazek

i moje niebieskości ulubione

Obrazek

w takiej fazie pączkującej lubię je najbardziej :D

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgoś hej :wit
Pięknie wygląda podświetlona rabata ;:215 i pelasie śliczne kupiłaś, ja dziś byłam na rynku i kupiłam bratki ale znowu mnie jakiś ogrodowy chochlik skusił i dokupiłam trochę lilii i migdałka na pniu. ;:124 To jak uzależnienie ;:124 przyjemne ale trzepiące po kieszeni ;:124 Prosiłam już moją połówkę, że jak będę chciała zakupić jakieś rośliny to ma mi to wybić z głowy :?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Ależ zapachniało mi Twoim domowym pasztetem :D
Wcale się nie dziwię, że nie oparłaś się tym ślicznym pelargoniom, cudne połączenie kolorów.
Jakie plany ogrodowe na weekend?
Pozdrawiam cieplutko :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Małgosiu - zachwyciłaś mnie kwieciem wiosennym ;:138
Miłych prac w ogrodzie :wit
Zablokowany