Mój ogród - początki
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród - początki
Robercie jak tak już od kilku lat stosuję doniczki do cebulowych. Jestem zadowolona tylko jak wiadomo co dwa lata przydałyby się większe ale i na to jest sposób. Jak za dużo cebul już jest to rozdaję albo sadzę w dwie doniczki. A irysy śliczne masz i jaki oryginalny kolor mieczyków. Pierwszy raz widzę. Dalia
Czy dalie sadzisz wcześniej i trzymasz w ciepłym pomieszczeniu czy dopiero w maju?

Czy dalie sadzisz wcześniej i trzymasz w ciepłym pomieszczeniu czy dopiero w maju?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
zbyszek50 Każdy już ma dosyć zimy chyba, nie lubię tej pory roku.
Anuleczka Dziękuję.
Sylwia85 Ten sposób wydaje się być bezpieczny dla cebulek, a mi właśnie o to chodzi. Wsadzając prosto do ziemi nie jestem pewny czy w ogóle coś przebije się. Mieczyki zakupiłem dawno, ich kolorki fakt są zdumiewające, a czekoladowego uwielbiam.
Dalie u mnie siedzą wcześnie w ziemi, nie przetrzymuje ich zbyt długo i nie sadzę w maju, chociaż zdarzało się niektóre sadzić w tym czasie, gdyż były u mnie pierwszy rok i martwiłem się o nie. Jak już przeżyły rok, to potem zacząłem wczesną wiosną wsadzać.
Pozdrówka.

Anuleczka Dziękuję.

Sylwia85 Ten sposób wydaje się być bezpieczny dla cebulek, a mi właśnie o to chodzi. Wsadzając prosto do ziemi nie jestem pewny czy w ogóle coś przebije się. Mieczyki zakupiłem dawno, ich kolorki fakt są zdumiewające, a czekoladowego uwielbiam.

Dalie u mnie siedzą wcześnie w ziemi, nie przetrzymuje ich zbyt długo i nie sadzę w maju, chociaż zdarzało się niektóre sadzić w tym czasie, gdyż były u mnie pierwszy rok i martwiłem się o nie. Jak już przeżyły rok, to potem zacząłem wczesną wiosną wsadzać.

Pozdrówka.
Pozdrawiam, Robert.
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Robercie to niczym dali później nie okrywasz? Nie przemarzają Ci?
A jak wcześnie je sadzisz ?
A jak wcześnie je sadzisz ?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Sylwio, dalie sadziłem reguły na początku kwietnia, ale to też zależało od tego ile zima i śnieg u nas zostawał. Jak znikał to przystępowałem właśnie do wsadzania tych dalii, których i miałem więcej i miałem je już kolejny rok i nie bałem się o nie.
Jeżeli już nic nie zaskoczyło z pogodą to nie przykrywałem niczym. Jeżeli zaś jakieś zmiany w temperaturze były itp. to zrobiłem malutki kopczyk z ziemi lub ułożyłem trochę kory na wierzch ziemi.
Jeżeli już nic nie zaskoczyło z pogodą to nie przykrywałem niczym. Jeżeli zaś jakieś zmiany w temperaturze były itp. to zrobiłem malutki kopczyk z ziemi lub ułożyłem trochę kory na wierzch ziemi.

Pozdrawiam, Robert.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Robercie mamy kolejną wspólną pasję , robienie zdjęć swoim roślinom
Dzięki forum bardzo polubiłam to zajęcie , dzięki temu mam co pokazać
Piękna dalia

Dzięki forum bardzo polubiłam to zajęcie , dzięki temu mam co pokazać

Piękna dalia

- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Robert wielką zaletą zimy jest dużo czasu na forum
nareszcie mogłam na spokojnie przejrzeć twój wątek od początku
Ja też już nie mogę doczekać się kwitnienia irysów ,zwlaszcza ,że troszkę poszalałam zakupowo u Kasi,Emila i Sławka...tylko nie widm jakim cudem przegapiłam Thornbird,miałam go w planach i gdzieś mi uciekł
Chyba za dużo pokus było
Siewki liliowców od Emila...miodzio

Siewki liliowców od Emila...miodzio

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
e-babcia Dziękuję. Faktycznie, jest co pokazać tych zdjęć, a roślin jest na tyle dużo, że i fotek multum.
bejka1970 Witaj, miło mi, że przejrzałaś mój wątek od początku do końca.
Ja kupiłem trochę irysów, lecz nie szalałem, bo nie wiedziałem ile mam przeznaczone na nie miejsca.
W tym roku planuję trochę zakupić, bo znalazło się i miejsce dla nich.
Ja również nie mogę się doczekać ich kwitnienia, chcę znowu ujrzeć w ogrodzie ich kwiaty.
Thornbird to cudowny irysek. A jak pachnie!
Polecam
Siewki od Emila już podrosły i to dużo od tamtego czasu.
Dziękuję bardzo za wizytę i zapraszam częściej.
Pozdrawiam.

bejka1970 Witaj, miło mi, że przejrzałaś mój wątek od początku do końca.

Ja kupiłem trochę irysów, lecz nie szalałem, bo nie wiedziałem ile mam przeznaczone na nie miejsca.
W tym roku planuję trochę zakupić, bo znalazło się i miejsce dla nich.
Ja również nie mogę się doczekać ich kwitnienia, chcę znowu ujrzeć w ogrodzie ich kwiaty.
Thornbird to cudowny irysek. A jak pachnie!

Siewki od Emila już podrosły i to dużo od tamtego czasu.
Dziękuję bardzo za wizytę i zapraszam częściej.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam, Robert.
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Robert jak ci tak ładnie przyrastają to może pomyślimy w sezonie o małej wymiance 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Czekam na zdjęcia z wiosny. Już bym chciała je zobaczyć.
Robercie!
Czekam na wiosenną sesję zdjęciową. Co tam słychać w ogrodzie? Jak wiosenne prace?
Czekam na wiosenną sesję zdjęciową. Co tam słychać w ogrodzie? Jak wiosenne prace?
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Przychodzę po dłuższej nieobecności i też czekam na sesję zdjęciową 

Dziękuję wszystkim za wizytę.
Tym razem moja nieobecność jest spowodowana pracami w ogrodzie, wielka rewolucja, przynajmniej jak dla mnie.
Chcę zrobić już zdjęcia i pochwalić się tym co zrobię, jak tylko skończę, podzielę się także z wami moimi planami.
Mam nadzieję, że w poniedziałek coś tu zamieszczę, gdyż dzisiaj praktycznie już kończyłem to wszystko, zostały minimalne szczegóły.
Pozdrawiam.

Tym razem moja nieobecność jest spowodowana pracami w ogrodzie, wielka rewolucja, przynajmniej jak dla mnie.
Chcę zrobić już zdjęcia i pochwalić się tym co zrobię, jak tylko skończę, podzielę się także z wami moimi planami.
Mam nadzieję, że w poniedziałek coś tu zamieszczę, gdyż dzisiaj praktycznie już kończyłem to wszystko, zostały minimalne szczegóły.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam, Robert.