To nie patrz na to obojętnie, tylko działaj: wytłumacz, że to wbrew obowiązującemu prawu, postrasz służbami, a jak nie pomoże to zgłoś gdzie trzeba. Groźba mandatu potrafi czynić cuda.Wiem, bo sama tak zrobiłam. Parę rozmów i pomogło.leszczyna pisze:.mam płot z sąsiadką u której widok opłakany...tuż przy moim płocie pies na łańcuchu, niedożywiony, niespuszczony i krążący w kółko.....taki powojnik zakrył by mi ten opłakany widok.....
Ogród w sercu Borów
- chinanit
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w sercu Borów
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
Poszukuję, wymienię
- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Alicje, Monikę, Lidzię, Aleksandra, Anię, Terenię, Krystynę i Marysię
Dziękuję Wam za ostatnie wpisy i proszę jednocześnie o zrozumienie, że tak w krótkiej formie. Jakoś nie mogę się skupić, ponieważ jutro muszę zameldować się w Klinice na wyznaczony termin operacji.
Ale nie potrafię być obojętna na krzywdy, które człowiek wyrządza zwierzętom. Dlatego też Krysiu popieram stanowisko Marysi, że nie możemy być obojętni. Nic to nie da, że oddzielisz się od sąsiadów roślinami, może one zasłonią Ci widok latem, a zimą kiedy rośliny zamierają, widok wróci. Ja podpowiedziałabym, że jeśli masz obawy co do sąsiadów, to poinformuj bezpośrednio odpowiednie służby (np. straż miejska, policję, strażaków, kogokolwiek) jak im zrobią kontrolę, to może pomoże. Zawsze można żądać poufności w takich sprawach. Jeśli chodzi o sadzonkę tego powojnika, to zapiszę w notesie. Przesadzony był w ubiegłym roku, jak się ładnie rozrośnie to sadzonkę dostaniesz.
Pozdrawiam
do usłyszenia (będę za Wami tęsknić)
Dziękuję Wam za ostatnie wpisy i proszę jednocześnie o zrozumienie, że tak w krótkiej formie. Jakoś nie mogę się skupić, ponieważ jutro muszę zameldować się w Klinice na wyznaczony termin operacji.
Ale nie potrafię być obojętna na krzywdy, które człowiek wyrządza zwierzętom. Dlatego też Krysiu popieram stanowisko Marysi, że nie możemy być obojętni. Nic to nie da, że oddzielisz się od sąsiadów roślinami, może one zasłonią Ci widok latem, a zimą kiedy rośliny zamierają, widok wróci. Ja podpowiedziałabym, że jeśli masz obawy co do sąsiadów, to poinformuj bezpośrednio odpowiednie służby (np. straż miejska, policję, strażaków, kogokolwiek) jak im zrobią kontrolę, to może pomoże. Zawsze można żądać poufności w takich sprawach. Jeśli chodzi o sadzonkę tego powojnika, to zapiszę w notesie. Przesadzony był w ubiegłym roku, jak się ładnie rozrośnie to sadzonkę dostaniesz.
Pozdrawiam

do usłyszenia (będę za Wami tęsknić)
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Będę myślami z Tobą. Trzymaj się i szybko do nas wracaj

- Teniak
- 200p
- Od: 13 sty 2013, o 14:09
Ulka jesteśmy z Tobą.
Będzie dobrze.
Pozdrawiamy.Teresa

Pozdrawiamy.Teresa
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ula życzę szybkiego powrotu do zdrowia po operacji 

- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Ula...
, nie wiem gdzie Ci będą gmerać ale jestem pewna, że będzie ok
.
Trzymaj się i wróć do nas jak się poczujesz ok....
.

Trzymaj się i wróć do nas jak się poczujesz ok....

- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Ula, trzymaj się i wracaj do nas szybko.
Trzymam kciuki.

Z pozdrowieniami, Maria
Poszukuję, wymienię
Poszukuję, wymienię
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Uleńko razem z Mamcią przesyłami ci dobre fluidy
Wracaj do nas szybko

Wracaj do nas szybko

Ulka myślami i sercem jesteśmy przy Tobie 

Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Uleczko dużo sił w rekonwalescencji życzę
Wracaj do nas szybciutko

Wracaj do nas szybciutko

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Uleńko ...dwa dni mnie nie było ...nie miałam neta ...w ogóle nic nie miałam , a tu czytam ,że jesteś w klinice
...całym sercem z Tobą - będzie dobrze ...czekamy na Ciebie
.

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Witam Was serdecznie
Na początku dziękuję za słowa otuchy i wsparcia. Proszę o wybaczenie, że witam tak ogólnie, ale jeszcze nie mam siły na pisanie.
Już jestem w domu, wszystko tak szybko się potoczyło. W poniedziałek wcześnie rano byłam w Klinice, łóżko dostałam ok. 15 - tej. Potem rozmowy z pielęgniarką, anestezjologiem i chirurgiem. Operacja rano następnego dnia, a w środę rano powiedzieli przy obchodzie, że o 14 -tej mnie wypisują do domu. Przeżyłam koszmar, bo podróż do domu to niesamowita mordęga z powodu silnego bólu, jeszcze leżę dosłownie plackiem, nie mam sił wstać, Mąż przyniósł mi laptopa do łóżka i piszę do Was na leżąco. Myślę, że z dnia na dzień będzie lepiej i będę mogła zobaczyć co nowego w Waszych wątkach
Pozdrawiam
Ula
Na początku dziękuję za słowa otuchy i wsparcia. Proszę o wybaczenie, że witam tak ogólnie, ale jeszcze nie mam siły na pisanie.
Już jestem w domu, wszystko tak szybko się potoczyło. W poniedziałek wcześnie rano byłam w Klinice, łóżko dostałam ok. 15 - tej. Potem rozmowy z pielęgniarką, anestezjologiem i chirurgiem. Operacja rano następnego dnia, a w środę rano powiedzieli przy obchodzie, że o 14 -tej mnie wypisują do domu. Przeżyłam koszmar, bo podróż do domu to niesamowita mordęga z powodu silnego bólu, jeszcze leżę dosłownie plackiem, nie mam sił wstać, Mąż przyniósł mi laptopa do łóżka i piszę do Was na leżąco. Myślę, że z dnia na dzień będzie lepiej i będę mogła zobaczyć co nowego w Waszych wątkach
Pozdrawiam

Ula
Oj biedaczko nasza, życzę Ci dużo zdrówka i spokoju....leż i odpoczywaj, bo wiesz, że nie długo wiosna 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Uleńko najważniejsze, że jesteś już w domu. Leż i odpoczywaj, ból na pewno minie. Życzę Ci, żebyś jak najszybciej doszła do siebie