Cześć wszystkim , dziękuję za odwiedziny i wpisy
Jak dla mnie to jest o 10 C za dużo na termometrze?.. nie lubię takich upałów.
U mnie ma pod koniec tygodnia popadać i się nieco ochłodzić. Będzie super?..
już się cieszę.
Ewa-rozalka dziękuję kochana za miłe słowa, a czumu nie możesz różyczki kupić? Jeżeli, to nie tajemnica?.
Miłeczko, Tobie też dziękuję?.

od Ciebie taka wypowiedz bardzo mnie uciszyła.
Pashminka powinna rosnąć jak najbliżej, bo wtedy można ja dobrze widzieć i podziwiać.
Jej kwiaty nie są duże. Parky jest super?.. poczytaj a kupić możesz w F. Nie umiem jej zrobić dobrego zdjęcia. Powód, po części aparacik, ale również i fakt, że ona rośnie w zakopanej donicy, którą wcisnęłam tak, że nie mogę podejść żeby jej cyknąć fotkę. Ładnie się rozrosła pomimo trudnych warunków. Jesienią będzie dopiero wsadzana na swoje miejsce.
Jadziu - e-babcia zapraszam kiedy tylko masz ochotę.
Ja bardzo lubię różyczki o pełnych kwiatach.
Alexia ?? aż ta pogoda no?. nie może być normalnie tak po 25 C na plusie?..
Nasze różyczki nie kochają takiej pogody. Chyba, żeby tak im solidny cień zapewnić na godziny najgorszego nasłonecznienia. Szybko przekwitają i masz racje młode listeczki mają popalone.
Zdjęcia będą jak tylko się obrobię.
Aniusa ? an-ka , pytasz o Great North Estern Rose? ona jest piękna, kwiaty dokładnie takie jak na zdjęciach. Jeżeli chodzi o krzaczek, to jestem pewna, że ja jej nie dałam odpowiednich warunków. Kupiłam ją późną wiosną w donicy i tak ją posadziłam.
Donica ogranicza możliwości wzrostu. W przyszłym sezonie będę mogła o niej napisać dużo więcej. Te w donicach też ładnie mi rosną, ale są dość niskie. Mogłby tak pozostać. Charlesa Darwina ruszy i u Ciebie, to tylko kwestia czasu.
Z moich trzech sadzonek jedna również jest jeszcze malutka.
Ani - Ann masz rację w tym roku kwiaty Aphrodyte są cudne, ja się po raz pierwszy spotykam z tym, ze widzę taki zielony środeczek.
Dlatego nie poznałam tej drugiej, co kupiłam jako różowa nn. Ania, to połączenie jest idealne ?
Małgosiu Ma-Do dziękuję

poczytaj co napisałam u Ciebie?
Justynko ? duju specjalnie dla Ciebie zaraz wstawię fotki, żebyś się rozerwała trochę.
Ania ? Sweety, aj?.. jakoś się wszystko odwróci zobaczysz?..
będzie dobrze?.
Aphrpdyte jest cudna?.. trzeba tylko trafić na dobra sadzonkę.
Aniu ? Annes, Claire Marshall prawie nie zwiesza, ale jak kwiat jest zbyt duży, to troszkę się jednak pochyla. Ona ma kwity w różnych wielkościach. Dla mnie ?
Ewciu- majowa ostatnio dużo o tej róży poczytałam i chyba też się skuszę na Iceberg Cl. Będzie świetnie pasować do Louis Odier?. mam taką nadzieję.
Asiu- daffodil nie ma za co dziękować. Ania sweety napisała, że Laguna świetnie jej sie sprawdza na słonku. U mnie natomiast omdlewała, a kwity były tylko na poziomie parteru. Tak sie dzieje prawdopodobnie za sprawą podkładki na której jest zaszczepiona. Co do Laguny dodam tylko, że kolce to ona ma?.
Pytasz Asiu o St. Swithun ?. tak, to piękna róża, ale ona nie jest pnąca.
Wyprowadzisz ją na wysokość 180 do 200 cm. tylko ja bym jej nie posadziła koło Morgengruss. To właśnie Morgengruss stanowi lekką przeszkodę co do niej dobrać.
Coś, co będzie kwitło kiedy ona nie będzie, a jednocześnie żeby kwiaty pasowały do
Morgengruss. Ja dalej jestem zdania, że Iceberg idealnie z nią się zgra.
Miałam Morgengrss i widziałam jej kwiaty stąd wiem, że Laguna nie pasuje do niej i że trudno jest znaleźć taką, która się z nią zgra.
Aga-Aguniada pytasz jak sobie różyczki radzą z tym ukropem?.
Powiem tak, gdybym ich nie nawadniała, to pewnie by się skończyło na pierwszym kwitnieniu. Moje dostają co dzień solidną porcję wody i to sprawia, że po nocy są rześkie i chętnie rosną. Nadrabiają to, czego nie zrobiły na wiosnę.
Już lada dzień słonko przestanie tak grzać niech korzystają z tego, co tak im odpowiada.
Mufeczko jesteś kochana?.. pięknie piszesz?. ale one wcale nie są takie piękne.
Też mają swoje wady ale nie widać tego na małych zdjęciach.

?.. uśmiałam się z tego
rąbka tajemnicy?.. hahah..ha a, płot obrośnięty.
Anetko ? ninettka uda Ci się wyprowadzic St. Swithun ale na wysokość do 180 cm, no może przy dobrym okryciu 200 cm. Może można ja kupić jako Cl.
Jet Set wyskoczyła mi dwoma pędami do góry podobnie jak Larissa.
Nie ciacham, bo nie wiem jak ją prowadzić. Można ja polubić i chyba już jej bym nie oddała.
Kasiu-robaczku w Twoich wypowiedziach nie ma nudy

?.
emocje estetyczne 
hihihi..hi ale mnie zaskoczyłaś. St. Swithun i mi się bardzo podoba.